pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip kepti lietinius blynus su bananais: receptai ir patarimai

Lietiniai blynai su bananais - puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Šie skanūs ir lengvai paruošiami blynai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Straipsnyje rasite keletą receptų ir patarimų, kaip pasigaminti tobulus lietinius su bananais.

Receptas: Lietiniai blynai su bananais ir šokoladu

Ingredientai:

  • 4 vienetai bananų
  • Šiek tiek cukraus pudros (papuošimui)
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • Šiek tiek migdolų esencijos
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 5 vienetai juodojo šokolado (plytelės)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:

  1. Kiaušinius, cukrų bei vanilinį cukrų gerai išmaišome.
  2. Pilame pieną, sudedame miltus, krakmolą, įpilame aliejaus bei migdolų esencijos ir viską labai gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių. Turi gautis tiršta masė.
  3. Kad blynai neprisviltų, keptuvę patepame aliejumi sudrėkintu popierinio rankšluosčio gabalėliu ir įkaitinus kepame lietinius blynus.
  4. Bananų žievę nulupame, perjauname bananus išilgai pusiau ir kiekvieną pusę susukame į iškeptus lietinius blynus. Turime 8 blynelius su bananais.
  5. Juos apkepame keptuvėje, tuomet jie būna traškūs ir gražios auksinės spalvos bei nepaprastai skaniai kvepia dėl naudotos migdolų esencijos ir vanilinio cukraus.

Pateikimas:

Lėkštės kraštus apibarstome cukraus pudra, į lėkštės vidurį sudedame apkeptus bananinius blynelius ir ant jų viršaus apšlakstome ištirpintą šokoladą (šokoladą ištirpiname vandens vonelėje). Skanaus!

Kitas receptas: Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais

Šie traškūs lietiniai blynai su bananų ir varškės įdaru yra puikus pasirinkimas pusryčiams arba lengvai vakarienei. Skanūs, sveiki ir lengvai paruošiami, jie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai
  • Kiaušinių baltymai
  • Kukurūzų miltai
  • Augalinis pienas
  • Druska
  • Bananai
  • Varškė
  • Cinamonas
  • Klevų sirupas (patiekimui)
  • Uogos (patiekimui)

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį mušti kiaušinius ir sudėti kiaušinių baltymus. Išplakti.
  2. Suberti kukurūzų miltus ir supilti augalinį pieną. Įberti druskos.
  3. Viską išplakti, kad nebūtų miltų gumuliukų.
  4. Iškepti lietinius blynus.
  5. Įdarui dubenėlyje sutrinti bananą, sudėti varškę ir cinamoną. Dar kartą išmaišyti.
  6. Paruoštos varškės masės dėti į lietinio blyno vidurį ir blynus sulankstyti.
  7. Įkaitintoje keptuvėje blynus šiek tiek apkepti, kad taptų apskrudę ir traškūs.
  8. Patiekiant galima apšlakstyti klevų sirupu ir pagardinti uogomis.

Kaip karamelizuoti bananus

Karamelizuoti bananai suteikia lietiniams blynams ypatingo skonio ir tekstūros.

Ingredientai:

  • Bananai
  • Sviestas

Paruošimas:

  1. Bananus supjaustykite riekelėmis.
  2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą.
  3. Sudėkite riekeles ir kepkite kelias minutes nejudindami, kol gardžiai karamelizuosis.
  4. Apverskite ir kepkite dar porą minučių, kol gardžiai apkeps ir iš kitos pusės.

Lietinių blynelų sulankstymo būdai

  1. Imkite po vieną lietinį.
  2. Jo krašte dėkite po du-tris šaukštus įdaro.
  3. Sulankstykite blynelį taip, kad įdaras liktų viduje.
  4. Taip paruoškite visus blynelius.