pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žuvies apkepas orkaitėje su bulvėmis: gardūs receptai

Žuvies apkepas su bulvėmis - puikus patiekalas tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Tai gali būti sotus pagrindinis patiekalas, kurį rekomenduojama valgyti su gaiviomis žalių lapų ir šviežių daržovių salotomis. Arba nekasdieniškas ypatingas garnyras šventiniam stalui, tiksiantis prie mėsos kepsnių, keptos žuvies arba kitokių karštųjų patiekalų.

Atrodo itin viliojančiai katik ištrauktas iš orkaitės su dar burbuliuojančia grietinėle ir apskrudusiu sūriu. Bent jau mūsų šeimoje žuvies apkepai tikrai valgomi retai, nors norėčiau, kad žuvies apskritai valgytume daug daugiau.

Lašišos apkepas su brokoliais ir bulvėmis

Lašiša ir brokolis iš tiesų yra nuostabus derinys. Šiame apkepe yra ir kelios bulvės. Toks lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu yra ganėtinai greitai paruošiamas. O jo skonis gaunasi tikrai puikus. Dar didelis pliusas yra tas, kad jam nereikia daug ingredientų.

Ingredientai:

  • Virtos bulvės
  • Lašiša
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Grietinėlė
  • Druska
  • Pipirai
  • Sviestas
  • Krapai

Gaminimo eiga:

  1. Virtas bulves supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Panašaus storio gabaliukais supjaustykite ir lašišą.
  2. Į nedidelę, tačiau geriau gilesnę skardą pakaitomis klokite bulvių ir lašišos sluoksnius (apatinis ir viršutinis sluoksniai turėtų būti bulvių), kiekvieną sluoksnį pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų.
  3. Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, pieną ir grietinėlę ir supilkite šį mišinį ant bulvių-lašišos sluoksniuočio.
  4. Kepkite apkepą iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 45-60 min, kol viršus bus gražiai geltonas.
  5. Baigiant kepti apkepui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pridėkite kuo daugiau smulkiai kapotų krapų. Šiuo padažu užpilkite į lėkštes išdėliotą apkepą.

Silkės ir bulvių apkepas

Atradusi šį silkės ir bulvių apkepą dar kartą patvirtinau sau taisyklę - silkė idealiai tinka ne tik šaltiems užkandžiams ar salotoms, bet ja galima iškepti nuostabų apkepą. Toks patiekalas yra tikrai dietinis ir gana nekaloringas, bet kartu ir labai sotus.

Žuvies apkepas su daržovėmis

Gaunasi tikrai labai skani ir sultinga žuvies užkepėlė - apkepas su daržovėmis! Aš gamindama šį patiekalą visada renkuosi šaldytą žuvimi. Tiesą pasakius nesu bandžiusi gaminti su šviežia ir net negaliu pasakyti kodėl.

Ingredientai:

  • Žuvis
  • Bulvės
  • Svogūnai
  • Morkos
  • Paprika
  • Česnakas
  • Kiaušiniai
  • Grietinėlė
  • Druska
  • Pipirai
  • Prieskoniai

Gaminimo eiga:

  1. Bulves išvirti ir sugrūsti.
  2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti, papriką supjaustyti šiaudeliais.
  3. Keptuvėje apkepti svogūnus ir morkas, tuomet įdėti papriką ir smulkintą česnaką. Viską dar šiek tiek apkepti.
  4. Žuvį ir apkeptas daržoves sumalti mėsmale arba blenderiu.
  5. Sudėti bulvių košę, įmušti kiaušinius, įpilti grietinėlę, įberti druskos, pipirų, prieskonių.
  6. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (kepant silikoninėje formoje, kepimo popieriaus nereikia), sudėti žuvies masę ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  7. Iškepusį apkepą šiek tiek atvėsinti ir išimti iš formos.

Bulvių apkepas su sūriu

O esminiai ingredientai, suteikiantys apkepui visą charakterį yra pieno produktai: sviestas, grietinėlė ir sūris. Čia man laimi DVARO produktų šeima, kurią renkuosi kasdienai ir šventėms. “Senojo DVARO” brandintas sūris vertas atskiro pagyrimo: labai jį pamėgau ir siunčiu komplimentus Pieno Žvaigždėms už tokią puikią naujieną. Nuoširdžiai linkiu jo paragauti ir jums!

Ingredientai:

  • Bulvės
  • Grietinėlė
  • Sviestas
  • Česnakai
  • Čiobreliai
  • Druska
  • Pipirai
  • Sūris

Gaminimo eiga:

  1. Bulves nuskutu, nuplaunu ir supjaustau maždaug 3-4 mm storio griežinėliais.
  2. Kepimo formą (ar kelias nedideles formeles) ištepu sviestu.
  3. Sluoksniuoju apkepą: darysiu tris sluoksnius (galima daryti mažiau ar daugiau sluoksnių, priklausomai nuo kepimo formos dydžio ir aukščio). Išdėlioju pirmą sluoksnį bulvių griežinėlių.
  4. Į nedidelį puodą pilu grietinėlę, vandenį, dedu sviestą, traiškytus česnakus, čiobrelius, druską ir pipirų. Puodą kaitinu ant nedidelės kaitros, kol ištirpsta sviestas. Svarbu neužvirti, tik pašildyti. Ištirpus sviestui, išjungiu kaitrą ir gerai išmaišau. Užpilu trečdalį grietinėlės ir sviesto mišinio (prieš pilant pamaišau jį). Barstau trečdalį sūrio.
  5. Kartoju sluoksniavimą, kol užpildau kepimo formą.
  6. Pirmas 20 min. kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje be vėjelio. Tuomet keičiu rėžimą ir kepu dar 15-20 min. 180 laipsniuose su vėjeliu, kol apkepas apskrus iki norimo lygio.