pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Antrieji patiekalai iš vištienos - skanūs receptai ir patarimai

Antrieji patiekalai is vistienos

Reikia naujų pietums ir vakarienei tinkančių receptų? Slenka savaitės dienos, o jūs gaminate tą patį patiekalą, kurį gaminote praėjusią savaitę, prieš savaitę ir t. t. Tuomet laikas sugalvoti ką nors naujo. Jums nereikia pereiti prie tuno vien dėl to, kad jūsų kepamos vištienos receptas nedžiugina šeimos. Jums tereikia rasti kitą receptą, kuris būtų naujas, neišbandytas ir puikiai tinkantis kiekvienam. Mes siūlome didelį asortimentą įvairiausių vištienos patiekalų receptų. Vis dar alkanas? Patikrinkite šias sriubos, lengvai gaminamų makaronų, orkaitėje keptų patiekalų ir naujų rytietiškų valgių su vištiena receptus.

Yra priežastis, kodėl vištiena yra toks populiarus baltymų pasirinkimas. Iš tikrųjų yra keletas: ji nebrangi, lengvai pagaminama ir pakankamai švelni, kad puikiai derėtų prie praktiškai bet kokio padažo ar garnyro. Čia yra 12 populiariausių vištienos patiekalų, kuriais šiais metais dalinamės su jumis.

Vištiena orkaitėje

Keptą vištiena orkaitėje yra paprasta pagaminti ir nereikalauja begalės laiko. Vištiena yra nebrangi, švelni ir labai skani. Ši pagardinta ir pikantiška vištiena yra puikus pietų arba vakarienės pasirinkimas.

Vištieną geriau marinuoti patiems. Jei neturite pakankamai laiko pasigaminti marinato patys, galima panaudoti parduotuvės tiekiamus prieskonių ar marinatų mišinius. Prieš įtrinant kepsnius, visada aptepkite juos aliejumi, tai padeda marinatui prilipti prie sparnelių ir apsaugoti prieskonius nuo degimo orkaitėje.

Kepti vištienos sparneliai

Lengva, trašku ir skanu. Paprastai vištienos sparneliai derinami su ryžiais, vištienos padažu, daržovėmis ar salotomis.

Porcijų skaičius: 5

Keptos vištienos ingredientai:

Keptų sparnelių gaminimo būdas:

Orkaitėje keptos vištienos krūtinėlės

Visų laikų mėgstamiausias orkaitėje keptų vištienos krūtinėlių receptas! Tai niekada nepavyks be šio paprasto 5 žingsnių metodo, kurį lengva padaryti ir pritaikyti pagal jūsų mėgstamus prieskonius ar padažus.

Ką dar iš vištienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai

O gal turite likusios nuo kitų patiekalų ir nesugalvojate, kur panaudoti? Šį kartą Jums parinkome net 42 išbandytus, gardžius ir nesudėtingus patiekalus, kuriuose karaliauja vištiena. Skanaus!

Patiekalai iš vištienos filė

Patiekalai iš vištienos filė

  • Supjaustykit mėsą, paprieskoniuokit ir apvoliokit miltuose.
  • Pilkit į keptuvę aliejaus ir ant stiprios ugnies apkepkit vištienos gabaliukus.
  • Berkit susmulkintą svogūną, dar pakepkit, supilkit grietinėlę ir sumažinkit ugnį.
  • Įmeskit lauro lapelį.
  • Ugnį sumažinkit iki minimumo, keptuvę uždenkit dangčiu ir troškinkit apie pusvalandį.

Pastaba. Vištienos filė grietinėlėje galite pagaminti ir kitaip: sudėkit filė gabaliukus į čenakines, užpilkite grietinėle, paprieskoniuokit ir kepkit apie pusvalandę iki 180 C įkaitintoj orkaitėj.

Vištos filė konjako marinate

Gaminimo eiga:

  • Į konjaką (tiks ir brendis) suberkit sutarkuotą imbierą, cukrų, česnakų granules, susmulkintą svogūną, pilkit sojų padažą, išmaišykit ir viską supilkit ant vištos filė (filė supjaustykit norimo dydžio ir formos gabaliukais).
  • Indą su vištiena kiškit į šaldytuvą ir palaikykit ne mažiau kaip 4 valandas.
  • Vištieną kepkit iki 200 C įkaitintoj orkaitėj (jei norit, kepkit marinate, o kepimo laikas priklausys nuo vištienos gabaliukų dydžio).

Vištienos filė itališkai

Reikės: 500-700 g vištienos filė, ½-1 stiklinės citrinų sulčių, 3-4 šaukštų aliyvuogių aliejaus, poros žiupsnelių bazilikų, poros žiupsnelių rozmarinų, poros žiupsnelių raudonėlio, tiek pat – kmynų, mairūno ir raudonųjų pipirų.

  • Sumaišykit visas žoleles su aliejumi, citrinų sultimis ir užpilkit paruoštu marinatu nedideliais gabaliukais vištieną.
  • Indą uždenkit maistine plėvele ir kiškit į šaldytuvą pusvalandžiui.
  • Vištieną dėkit į sausą įkaitintą keptuvę (pilkit su marinatu. Aliejaus nereikia).
  • Kepkit 10 minučių, nuolat pamaišydami.

Antrieji patiekalai is vistienos

Patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Krūtinėlė - vištos dalis, kuri kartais nemėgstama dėl to, kad dažnai linkusi džiūti. Tam, kad vištienos krūtinėlės išliktų sultingos, jas geriausia kepinti su sviestu ant ypač lėtos ugnies. Ir vieną, ir kitą krūtinėlių pusę apiberti druska ir pipirais ir sudėti keptuvėn odele žemyn į gerai pakaitinta sviestą. Taip pat, dar kitas būdas, kad krūtinėlė išliktų sultingas - jas įdaryti.

Įdarytas vištienos kepsnys su sūriu

Šis lengvas įdarytos vištienos krūtinėlės valgis bus naujas jūsų mėgstamas ir mažai angliavandenių turintis receptas. Špinatai ir parmezano sūris suteikia vištienai daug skonio. Be to šis vištienos kepsnys labai greitai paruošiamas.

4 porcijoms reikės:

  • 4 vištų krūtinėlės
  • 100 g špinatų
  • 90 g parmezano sūrio
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Baziliko prieskonių
  • Druska ir pipirai

Kol gaminsite patiekalą, įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir smulkiai supjaustykite peiliu ir sumaišykite su smulkiai sutarkuotu sūriu.

Krūtinėlę apibarstykite druska ir pipirais. Giliau įpjaukite kiekvieną krūtinėlę, kad susiformuotu kišenė.

Praskleiskite vištų krūtinėles ir į kiekvieną kišenė įdėkite po vieną valg. šaukštą sūrio ir špinatų mišinį.

Suglauskite vištų krūtinėlių kraštus ir sudėkite į karščiui atsparų indą.

Apiberkite kepsnius baziliko ir megstamais vištienos prieskoniais ir apšlakstykite aliejumi.

Kepkite orkaitėje apie 20 min.

Patiekite vištieną karštą su šviežiomis salotomis.

Vištienos šašlykas

Paprastas ir sultingas patiekalas, kurį galite lengvai pasigaminti saulėtą dieną iškylaujant gamtoje. Kepimas ant ugnies geriausiai išryškina maisto skonį: vištienos sultingumą ir natūralų daržovių saldumą. Dūmai ir anglys, be kurių neapsieinama kepant, suteikia papildomą prieskonį, kurio neišgausi jokiu kitu būdu gamindamas maistą.

Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vieno indo vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai