pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos gabaliukai saldžiarūgščiame padaže: lengvai pagaminamas receptas

Saldžiarūgštė traški vištiena - vienas populiariausių kinų restoranų patiekalų. Dažnai galvojame, kad namie sukurti tokį skonį sudėtinga, bet iš tiesų tai labai lengva ir greita! Jei traški vištiena saldžiarūgščiame padaže yra jūsų pasirinkimas kinų restorane, tai šis receptas skirtas jums.

Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta Azijos virtuvę ir nori pasigaminti skanų patiekalą namuose. Receptui naudojamas produktų alternatyvas galima pasirinkti patiems - klasikinė saldžiarūgščio padažo versija gaminama iš pomidorų padažo ir cukraus, o norintys sveikesnės versijos gali rinktis pomidorų tyrės ir medaus derinį.

Ingredientai

  • Vištienos filė
  • Kiaušinių baltymai - 2 vnt.
  • Krakmolas
  • Aliejus
  • Morka
  • Česnakai - 4 skiltelės
  • Konservuoti ananasai - 1 indelis
  • Sojos padažas - 2 a.š.
  • Actas - 1 a.š.
  • Medus - 2 v.š.
  • Paprika (geltona) - 0.5 vnt.
  • Paprika (raudona) - 0.5 vnt.
  • Konservuoti kukurūzai
  • Konservuoti žirneliai

Paruošimo būdas

  1. Vištieną supjaustyti juostelėmis.
  2. Krakmolą apkepimui užpilti vandeniu, gerai išmaišyti ir palikti, kad nusistovėtų. Tuomet, nupylus vandenį, gerai išmaišyti su išplaktais kiaušinio baltymais.
  3. Į puodą įpilti nemažai aliejaus ir kepti jame apvoliotą mišinyje vištieną, kol gerai perkeps ir pasidarys traški. Tada vištieną išimti ir padėti ant maistinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Padažui sumaišyti šiek tiek vandens su sojos padažu ir actu.
  5. Supjaustyti morką ir sukapoti česnaką ir lengvai juos patroškinti. Tada sudėti konservuotus ananasus, supjaustytus gabaliukais, ir dar šiek tiek patroškinti.
  6. Nenukėlus padažo nuo ugnies, įpilti šiek tiek krakmolo bei vandens mišinio, medų ir, padažui pradėjus tirštėti, nuimti nuo ugnies.
  7. Vištieną apipilti padažu ir sumaišyti.
  8. Paruošti daržoves. Papriką supjaustyti kubeliais ir sudėti į keptuvę su konservuotomis daržovėmis. Įpilti aliejaus ir pašildyti keptuvėje.
  9. Į lėkštę sudėti vištieną su padažu ir daržoves. Skanaus!

Kitas receptas

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Krakmolas
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Paprika - 1 vnt.
  • Ilgas agurkas arba 2 trumpi
  • Maža skardinė konservuotų ananasų (smulkinti)
  • Pomidorų padažas - 4 v.š.
  • Druska pagal skonį
  • Rudojo cukraus pagal skonį
  • Sultinys - 200 ml
  • Sojos padažas
  • Baltasis vyno actas

Gaminimo eiga:

  1. Krūtinėlę supjaustome gabaliukais, pasūdome ir beriame mėgstamų prieskonių. Išmaišome, kad prieskoniai gerai padengtų visus vištienos gabalėlius. Atidedame pastovėti.
  2. Toliau dedame į krakmolo ir kiaušinio plakinį. Plakinys iš 1 šaukšto krakmolo ir vieno kiaušinio. Vištieną kepame karštame aliejuje iki gražiai apskrus iš abiejų pusių. Neperkepkite.
  3. Nuvalytas daržoves supjaustome, ananasus nuvarviname ir apkepiname karštame aliejuje apie 6-8 min. Daržovės turi išlikti traškios ir neperkeptos. Vėliausiai dedame agurką ir ananasus.
  4. Apkeptą vištieną kartu su daržovėmis dedame į vieną indą, pilame pomidorų padažą, cukrų, druską, pipirus ir trumpai patroškiname. 1 šaukštą krakmolo dedame į šaltą sultinį išmaišome ir supilame į troškinį. Čia labai tinka ir nuo ananasų likęs sirupas. Tik nereikėtų jo pripilti labai daug, nes jis yra saldus. Troškiname kelias minutes nuolatos maišant.

Alternatyvus receptas

Tiesa, aš gaminu šiek tiek mažiau nuodėmingą versiją - vištieną gaubia tik plona traški plutelė, vietoje gruzdinimo kepu keptuvėje su mažiau riebalų, o padažui saldumo suteikiu medumi ir apelsino sultimis. Ir visgi skonis - labai rimtas konkurentas kinų restoranui.

Taip paruoštą vištieną galite patiekti paprasčiausiai su ryžiais ar kitais savo mėgstamais Azijos natų garnyrais. Aš šį kartą šalia serviravau SANTA MARIA kiaušininius makaronus, kuriuos išvirus pagardinau skrudintų sezamų aliejumi ir sojos padažu bei kiniškomis traiškytų agurkų salotomis.

Ingredientai:

  • Vištiena, supjaustyta kubeliais
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Krakmolas
  • Druska, pipirai

Padažui:

  • Medus - 2 v.š.
  • Šviesus sojų padažas - 3 v.š.
  • Kečupas - 1 v.š.
  • Sezamas - 1 v.š.
  • Baltasis ryžių actas - 1 v.š.
  • Smulkinti svogūnėliai - 1 a.š.

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustome kubeliais, dedame į dubenį. Kartu dedame ir plaktą kiaušinį, krakmolą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų, tada atidėkite į šalį 15 minučių.
  2. Tuo tarpu paruoškite lipnų padažą: į nedidelį dubenėlį supilkite medų, šviesų sojų padažą, kečupą, sezamą ir baltąjį ryžių actą. Gerai išmaišykite, tada atidėkite į šalį.
  3. Tada į marinuotą vištieną suberkite kukurūzų miltus ir maišykite, kol gerai apskrus. Vištienos gabalėlius dėkite į orkaitę ir kepkite 10-12 minučių, kol iškeps ir išorė taps traški. Įpusėjus kepti, išimkite vištienos gabalėlius iš orkaitės ir pamaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite lipnų padažą, kol pradės burbuliuoti. Į keptuvę sudėkite paruoštus vištienos gabalėlius ir susmulkintus svogūnėlius ir išmaišykite, kad viskas gerai apskrustų.
  5. Patiekite iš karto, papuošdami sezamo sėklomis ir smulkintais svogūno laiškais.