pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Receptai: Sausainiai iš Virtų Kiaušinių Trynių

Ar žinote, jog sausainius galima kepti ne tik su žaliais, bet ir su virtais kiaušiniais? Šis sausainių receptas puikus būdas sunaudoti velykinius ar atvelykio margučius, arba paprasčiausiai šaldytuve užsilikusius virtus kiaušinius.

Mūsų šeimoje šie sausainiai užsitarnavo atvelykio sausainių vardą ir jau tikrai žinau, kad juos, pagal vaikų pageidavimą, turėsiu kepti dar ne vienerius metus po Velykų. Po pavasarinių švenčių tie virti kiaušiniai mūsų namuose jau būna taip pabodę, kad jų niekas nebenori valgyti.

Tada, kad sunaudočiau užsilikusius margučius, gaminu įvairiausias pikantiškas mišraines, kepu mėsos pyragus su kiaušiniais arba gaminu škotiškus kiaušinius, nors irgi labiau iš būtinybės nei iš malonumo. Na, o sausainių norisi visada!

Kai juos pirmą kartą iškepiau ir pranešiau šeimai, jog šie su margučiais, visi ragavo ir ilgai kraipė galvas, negalėdami juose nei margučių vaizdo, nei skonio surasti. Sausainiai visus tiesiog sužavėjo, kepiau kelis kartus ir vis nelikdavo, net nufotografuoti normaliai nespėjau.

Sausainukai „Triufeliai“ iš Virtų Kiaušinių Trynių

Kada turime perteklių kietai virtų kiaušinių, jų trynius galime panaudoti kepant sausainukus, o baltymus smulkiai sukapoti, sumaišyti su žalumynais, majonezu ir užtepti ant skrebučio. Taip turėsime ir pusryčius, ir gardumyną prie kavos.

Sausainukai gaunasi labai trapūs, tiesiog tirpstantys burnoje. O padengti šokolado glajumi ir vaflių trupiniais atrodo kaip tikri „triufeliai“.

Reikalingi produktai:

  • 5 virtų kiaušinių tryniai
  • 5 šaukštai cukraus pudros
  • 200 gramų sviesto ar kepinių margarino
  • 600 gramų miltų (trys stiklinės)
  • 5 šaukštų grietinės
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių

Sausainių gaminimo eiga:

  1. Tešlai pagaminti reikalingi virtų kiaušinių tryniai, todėl pirmiausia reikia išvirti kiaušinius.
  2. Juos atvėsinkite šaltame vandenyje ir nulupus išimkite vien tik trynius.
  3. Trynius sumaigykite šakute, kad jie vienodai pasiskirstytų tešloje, tada dėkite cukraus pudrą, ištirpintą sviestą ar margariną ir grietinę.
  4. Atskirai išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir viską sumaišykite su jau paruošta tešla.
  5. Tada formuokite norimo dydžio pagrandukus. Reikėtų nepamiršti, jog kepdami jie pakils, todėl galima daryti sausainius šiek tiek mažesnius - didelės vyšnios dydžio, kad iškepus ir apvoliojus šokolade jie nebūtų pernelyg dideli.
  6. Suformuotus sausainiukus dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 12-15 minučių. Geriausia pirmą kartą kepant juos stebėti, nes kiekviena orkaitė skirtingai kepa.
  7. Iškeptus ir atvėsintus sausainius papuoškite traškiais vafliais. Rekomenduojama naudoti pirktinius citrininius vaflius. Juos susmulkinkite sudėjus į maišelį ir patrynus kočėlu. Kas mėgsta saldžiau, gali naudoti šokoladinius vaflius.
  8. Belieka sausainius merkti į ištirpintą šokoladą ir šiek tiek pravėsus volioti vaflių trupiniuose. Tada sausainiai pasidengia gražiais trupiniais ir atrodo kaip triufeliai.
  9. Sausainius dėkite nesuglaudžiant į didesnį padėklą ir leiskite jiems sustingti.

Triufeliniai sausainiai paruošti - galima vaišinti svečius. Gardžiais, viliojančiais sausainiais kviečiame pavaišinti ne tik savo šeimą, bet ir svečius. Liksite pastebėti ir įvertinti už šį desertą.

Trapūs sausainiai iš virtų trynių su šokoladu ir kokosų drožlėmis

Šis receptas leidžia ne tik skaniai panaudoti likusius virtus kiaušinius, bet ir pasigaminti puikių sausainių.

Ingredientai:

  • Kietai virti kiaušiniai
  • Sviestas
  • Cukrus
  • Druska
  • Vanilė
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Šokoladas
  • Kokosų drožlės

Gaminimo procesas:

  1. Minkštą, kambario temperatūros sviestą elektriniu maišytuvu išsukite su cukrumi, druska ir vanile.
  2. Kol maišytuvas plaka, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kietai virtus kiaušinius, juos suberkite į purų sviestą ir išmaišykite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įminkykite į tešlą.
  4. Galiausiai įmaišykite šokoladą ir kokosų drožles, tešla turi gautis pakankamai tiršta.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 175C laipsnių temperatūros.
  6. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dviem šaukštais arba ledų kabinimo šaukštu formuokite tešlą į atskirus kauburėlius, su pakankamai dideliais tarpais tarp jų.
  7. Į standartinę kepimo skardą man tilpo 9 dideli sausainiai. Jie kepdami plečiasi ir iš beformių tešlos kauburėlių tampa panašūs į didelius apvalius sausainius.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, o jei sausainiai bus mažesni jiems iškepti pakaks ir 10 minučių.
  9. Iškepusius sausainius palikite ataušti ir sukietėti, kadangi tik ištraukti iš orkaitės jie būna gana minkšti ir trapūs.
  10. Valgykite visiškai atšalusius. Jie puikiai išsilaiko keletą dienų sausoje dėžutėje.