pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Soninės Marinavimo Griliui Receptai

Nors tai - ir kiek riebesnis patiekalas, tačiau jis visuomet sulaukia labai daug pagyrų ir iš liesesnio maisto gerbėjų. Išbandykite ir kitus savo mėgstamus prieskonius. Kiekvienas jų suteiks savitą, ypatingą aromatą.

Visgi atidžiai rinkitės tuos prieskonius bei marinatus, kurių sudėtyje yra cukraus ar saldumo (pvz. medaus). Atsiminkite, kad tai, kas saldu - itin greitai karamelizuojasi ir gali pradėti degti. Kepkite atidžiai - nuo šoninės ant žarijų pradedantys varvėti riebaliukai sukels liepsneles. Tokiu atveju trumpam patraukite šoninę į šoną.

Šoninę galite pirmiau kepti netiesioginėje kaitroje, žemoje (iki 130 laipsnių) temperatūroje. Taip būsite tikri, kad ji bus pilnai iškepus. Jei rinksitės būdą šoninę kurį laiką pakepti netiesioginėje kaitroje, išnaudokite šį laiką parūkymui. Rinkites vidutinio ryškumo drožles, pvz. slyvą, alyvmedį, obelį.

Jos suteiks papildomą, unikalų aromatą ir šoninei suteiks gražią gelsvą spalvą. Norintys dar ypatingesnio vaizdo pačioje kepimo pabaigoje gali paglazūruoti šoninę mėgstama BBQ glazūra ar padažu.

Receptas: Janinos Šoninė Griliui

Ingredientai:

  • 10 vienetų kiaulės šoninės (0,5 cm storio gabalėliai)
  • Šiek tiek druskos

Marinatui:

  • 1 česnako galva
  • 1 arbatinis šaukštelis mairūnų
  • 1 arbatinis šaukštelis rozmarino
  • 1 svogūnas
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (aštrus)
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus

Paruošimo būdas:

  1. Šoninę pabarstykite druska.
  2. Marinatui nulupkite česnaką ir svogūną, juos smulkiai sukapokite.
  3. Išmaišykite visus marinatui skirtus komponentus, įtrinkite mėsą.
  4. Indą su mėsa kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
  5. Kepkite grilyje vartant ir aptepant marinatu.

Šašlykai su Kiaulienos Šonine

Šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę ir kiaulienos šoninę. Mes naudojome 900 g kiaulienos sprandinės ir 500 g kiaulienos šoninės. Proporcijas paprastai naudojame 2:1, tai yra 2 dalys sprandinės ir 1 dalis šoninės.

Supjaustytą mėsą dedame į indą ir gausiai užberiame Santa Maria šašlykų prieskoniais. Skonis gaunasi rūgštokas, todėl jam sušvelninti dar įberiame kelis valgomuosius šaukštus cukraus.

Šašlykai turi būti drėgni, bet ne iki galo apsemti. Viską gerai išmaigome, kad mėsa tolygiai įgautų prieskonių. Šašlykus kepame ant karštų žarijų apie 15 -20 min. iki išorinė pusė gerai apskrus.

Šoninė turi netgi kažkiek padegti, nes riebalai apdega greičiau, nei iškepa sprandinės mėsa. Taigi, šoninė kaip visuomet kiek apdegė, bet tai normalu, riebalai daug lengviau pagauna karščio.

Šašlykai pavyko tikrai gerai, vos spėjome įamžinti likučius. Mėsa sultinga, lengvai kramtoma. Skonis saldžiai sūrus su rūgštumo priemaišomis.

Kitas Šoninės Marinavimo Būdas

Prieskonius dedu taip sakant ''akies'' :) Į smulkintuvą dedu česnako skilteles, kmynus, Šaltmėtės lapus prieskonius ir viską susmulkinu į košelę. Dedu kelis šaukštus pomidorų padažo, jeigu trūksta įdedu druskos.

Šoninę supjaustau apie 1cm. Pamarinuotą mėsą dedame ant grotelių ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrus .

Kadangi manęs per daug nežavi ryžiai aš renkuosi bulves. Tiesiog su lupena virtos bulvės ,padalintos per pusę ir apkepintos karštame aliejuje. Pabarstome druska ir mėgiamais prieskoniais.

Padažiukas iš lygiomis dalimis sumaišyto pomidorų padažo, majonezo ir keliomis skiltelėmis trinto česnako. Daržovės pagal jūsų skonį ir pomėgius.

Kiaulienos Šoninė Traškia Plutele su Greitai Marinuotais Agurkais

Ingredientai:

  • Apie 3 kg kiaulienos šoninės
  • 1-2 valg. šaukšt. prieskonių mišinio keptai mėsai
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Druskos

Marinatui:

  • 1 stiklinė obuolių sulčių
  • ½ stiklinės jautienos arba vištienos sultinio
  • 3-4 valg. šaukšt. klevų sirupo
  • 3-4 valg. šaukšt. stiklinės obuolių sidro acto
  • 3-4 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus
  • 1-1½ valg. šaukšt. druskos

Greitai marinuotiems agurkėliams:

  • 0,5l vandens
  • 0,1l acto rūgšties (9 proc.)
  • 1 arbat. šaukšt. kumino
  • 1 arbat. šaukšt. geltonųjų garstyčių grūdelių
  • 1 arbat. šaukšt. juodųjų garstyčių grūdelių
  • 4-5 valg. šaukšt. rudojo cukraus
  • 1 valg. šaukšt. druskos
  • 4-5 skiltelės česnako
  • 1 aitrioji paprika
  • 2 dideli agurkai
  • 1 mėlynasis svogūnas

Gaminimas:

  1. Pirmiausiai reikia švariai nuvalyti, nuplauti ir nusausinti kiaulienos šoninę ir odoje padaryti įpjovas maždaug kas 1 cm.
  2. Mėsos marinatui sumaišyti visus jo ingredientus ir, naudojantis maistiniu švirkštu, sušvirkšti jį į mėsą kas keletą centimetrų. Dalį marinato palikite mėsai patepti kepimo metu. Mėsą prieš kepimą įtrinti keptos mėsos prieskonių mišiniu.
  3. Taip paruoštą kiaulienos šoninę rekomenduojama kepti kepsninėje-dėžėje.
  4. Šoninę dėti ant kepimo popieriaus oda žemyn ir įdėti į skardą ant pakeltų grotelių, kad aplink mėsą galėtų cirkuliuoti oras. Kepti maždaug 170°C vidinėje temperatūroje apie 40 minučių. Vėliau reikia mėsą apversti, nusausinti odelę, visą jos paviršių pabarstyti labai plonu druskos sluoksniu ir toliau kepti iki 200-220°C įkaitintoje kepsninės dėžėje 10-15 minučių, kol odelė apskrus, taps traški.
  5. Prie šios šoninės rekomenduojama pasigaminti greitai marinuotų agurkų salotų. Į prikaistuvį supilti vandenį, actą, suberti prieskonius, cukrų, druską bei pjaustytą česnaką, aitriąją papriką ir užvirinti. Užvirusį marinatą užpilti ant plonais griežinėliais pjaustytų agurkų ir svogūno. Atvėsus marinatui galima ragauti.