pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kotletai su padažu: receptai ir patarimai

Kotletai yra labai jaukus naminis maistas, iš kurio nieko daugiau ir nereikalaujame - skanūs ir taškas. Tačiau gardus gaivus padažas ir dailiai iškepti mažučiai kotletukai šio naminio maisto valgymo patirtį gali pakylėti į kitą lygį. Jei norite kažko sultingo ir mėsingo, pabandykite gaminti kotletus su padažu. Garantuoju, kad jums tai patiks!

Orkaitėje kepti kotletai su jogurtiniu žolelių padažu

Išbandykite orkaitėje keptų kotletų su jogurtiniu žolelių padažu receptą.

4 asmenims kotletams su jogurto padažu pagaminti reikia:

  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • 500 g maltos kiaulienos
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • 250 g natūralaus jogurto
  • Ryšelio įvairių žalumynų (bazilikų, petražolių, kalendrų)
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  1. Svogūną ir morkas nulupkite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
  2. Virkite, kol daržovės suminkštės, - apie 25 minutes. Tuomet išimkite ir atvėsinkite.
  3. Atvėsusias daržoves sutrinkite maisto smulkintuvu ir sumaišykite su malta mėsa.
  4. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
  5. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletukus.
  6. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  7. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  8. Jogurtą sumaišykite su kapotais žalumynais ir patiekite su kotletais.

Skanaus!

Kotletai su pomidorų padažu

Kotletai kepami iš vištienos filė, o paskui troškinami pomidorų padaže! Prisiminkite, kaip gaminti kotletus su padažu, nes toks receptas tikrai nebus nereikalingas jūsų virtuvėje. Kotletai padaže puikiai dera su bulvių koše ar makaronais. Jie taip pat gali būti patiekiami kaip savarankiškas patiekalas su šviežia duona.

  1. Svogūną susmulkinkite ir dubenyje sumaišykite su malta vištiena. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  2. Iš anksto piene išmirkytą batoną išspauskite ir suberkite į faršą. Įpilkite šalto vandens, išmaišykite.
  3. Su šlapiomis rankomis formuojame kotletus, apvoliojame miltuose.
  4. Apkepkite kotletus augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos (iš abiejų pusių).
  5. Kotletus perkelkite į dubenį.
  6. Tuo tarpu augaliniame aliejuje pakepinkite antrąjį susmulkintą svogūną iki auksinės spalvos.
  7. Įpilkite pomidorų pastos ir karšto vandens, išmaišykite. Įpilkite cukraus, druskos ir pipirų. Troškinkite 5 minutes, tada suberkite susmulkintą česnaką.
  8. Į padažą dedame kotletus. Troškinkite dar 7-8 minutes po dangčiu arba nusiųskite į orkaitę 15 minučių, temperatūra 180 laipsnių.
  9. Kotletus paskirstome ant lėkštės ir pabarstome žolelėmis.

Gero apetito!

Triušienos kotletai su BBQ padažu

Sultingas ir skanus, labai greitai pagaminamas, vienos keptuvės patiekalas, kuriam ypatingą skonio akcentą suteikia finalinis apkepimas orkaitėje. Nereikės atskirai gaminti kotletų ir padažo - viską pagaminsite vienu ypu. Taupykite laiką! Tobulai sultingi kotletukai sodriame pomidorų ir BBQ padaže patiks ir mažiems, ir dideliems. Patiekite su mėgstamu garnyru - ryžiais, bulvių koše ar kitu.

5-6 asmenims kotletams su padažu pagaminti reikia:

  • 400 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių
  • 4-5 šaukštų „Panko“ džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinio
  • 1 vidutinio svogūno
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA maltų saldžiųjų paprikų
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA maltų kalendrų
  • Keleto žiupsnelių SANTA MARIA akmens druskos
  • 6 šaukštų grietinėlės
  • 2-3 šaukštų BASSO itin gryno alyvuogių aliejaus
  • 310 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 3 vyšninių pomidorų
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 2-3 šakelių rozmarinų
  • 2-3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažo „Roasted garlic“
  • 150 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio
  1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles, džiūvėsėlius, svogūną, garstyčias, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite SANTA MARIA saldžiosiomis paprikomis, juodaisiais pipirais, kalendromis ir SANTA MARIA akmens druska. Supilkite grietinėlę ir viską gerai sumalkite.
  2. Rankas suvilgykite aliejumi ir suformuokite mažus kotletukus.
  3. Keptuvėje įkaitinkite BASSO itin gryną alyvuogių aliejų, sudėkite kotletus ir apkepinkite.
  4. Suberkite baltąsias pupeles, sudėkite pomidorus ir česnako skilteles. Skoniui sustiprinti naudokite rozmarinų šakeles.
  5. Į keptuvę sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažą „Roasted garlic“, viską užpilkite SUKČIUS natūraliu vištienos sultiniu ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
  6. Baikite kepti įkaitintoje 180 °C orkaitėje (apie 20 minučių).

Kotletukus galite patiekti su grietine.

Patarimai, kaip paruošti kotletus

  • Niekada nepirkite jau paruošto faršo, nes negalite žinoti, iš ko jis paruoštas. Geriau jau patys sumalkite mėsą arba smulkiai sukapokite.
  • Kotletus galite ruošti iš bet kokios mėsos - avienos, veršienos, vištienos, jautienos, antienos, kalakutienos ir pan.
  • Duoną reikėtų rinktis kietesnę, padžiūvusią ir ją išmirkyti piene arba vandenyje.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su nedidele faršo dalimi, kad lengviau įmaišytumėte į kotletų masę.
  • Prieš kepimą galite vos vos apvolioti miltuose, o kai jie baigs kepti, į keptuvę įpilkite tris šaukštus vandens ir įdėkite 25-30 g sviesto.

Kaip aiškina patyrę kulinarai, šio proceso metu mėsa prisisotina deguonies ir tampa puresnė, minkštesnė, joje lieka mažiau riebalų. Tiesa, mušti reikėtų ne patį faršą, bet jau paruoštą kotletams masę, kurioje jau yra visi ingredientai. Vėliau pridėkite druskos, pipirų.