pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Iškepti Lašišą Orkaitėje: Temperatūra Ir Patarimai

Šiandien atskleisime jums lengviausią ir paprasčiausią būdą, kaip iškepti lašišą orkaitėje. Šį receptą visuomet turėkite po ranka, nors jį sunku net pavadinti receptu. Kartą išbandykite ir daugiau nekils abejonių, ką reiktų daryti su lašišos filė.

Kalbant apie lašišos paruošimą, svarbiausia taisyklė yra jos neperkepti. Viskas, ką reikia padaryti, tai filė gabaliukus ištrinti trupučiu aliejaus, pabarstyti druska ir pipirais, o tada pašauti į orkaitę.

Ingredientai ir Priemonės

Taigi, ko jums prireiks lašišai orkaitėje iškepti?

Ingredientai:

  • Lašišos filė su oda (vienam žmogui apie 200 gramų)
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • Citrinos gabaliukai serviravimui

Priemonės:

  • Kepimo skarda
  • Aliuminio folija

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę. Kepimo skardą įdėkite per orkaitės vidurį, įjunkite 220 laipsnių temperatūrą.
  2. Kepimo skardą išklokite aliuminio folija.
  3. Nusausinkite lašišą popieriniu rankšluosčiu.
  4. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio užpilkite šiek tiek aliejaus ir pirštais ar specialiu teptuku jį ištepkite.
  5. Apibarstykite žuvį druska ir pipirais, prieskonių negailėkite.
  6. Padėkite lašišą ant aliuminio folija išklotos kepimo skardos odele į apačią. Pašaukite į orkaitę.
  7. Jeigu lašiša maždaug centimetro storio, kepkite nuo keturių iki šešių minučių. Kepimo laikas priklauso nuo storiausios gabalėlio vietos.
  8. Visiškai iškepta lašiša lengvai dalijasi šakute. Ar žuvis iškepusi, galima patikrinti ir specialiu termometru - vidinė temperatūra turi pasiekti mažiausiai 63 laipsnius. Matuoti reikia storiausioje gabalo dalyje.
  9. Iškart patiekite, serviravimui galite naudoti citriną.
  10. Žuvies likučius šaldytuve galima laikyti iki penkių dienų. Taip paruoštą lašišą galima valgyti šaltą arba lengvai pašildyti mikrobangų krosnelėje.

Net stori filė gabaliukai iškeps labai greitai, todėl labai toli nuo orkaitės nenueikite. Pakaks nuo keturių iki šešių minučių, jeigu gabaliuko storis kiek daugiau nei centimetras. Kadangi dažniausiai storiausia filė vieta yra apie centimetrą, pradėkite tikrinti praėjus maždaug keturioms minutėms.

Kai žuvis šakute lengvai dalijasi, o jos mėsa tampa matinė, metas sėstis prie stalo!

Lašišos Kepimo Orkaitėje Trukmė: Pagrindiniai Veiksniai

Nustatant tinkamą lašišos kepimo laiką orkaitėje, svarbu atsižvelgti į kelis pagrindinius veiksnius:

  • Lašišos filė storis: Tai bene svarbiausias veiksnys. Kuo storesnė filė, tuo ilgiau ją reikės kepti. Plona filė gali iškepti per 10-12 minučių, o storesnė - per 20-25 minutes ar net ilgiau.
  • Orkaitės temperatūra: Aukštesnė temperatūra sutrumpins kepimo laiką, bet gali padidinti riziką, kad lašiša išsausės. Žemesnė temperatūra leis lašišai kepti tolygiau, bet užtruks ilgiau.
  • Ar lašiša šviežia, ar atšildyta: Atšildyta lašiša keps greičiau nei ką tik iš šaldytuvo išimta. Svarbu visiškai atšildyti lašišą prieš kepant, kad ji keptų tolygiai.
  • Ar lašiša su oda, ar be jos: Kepant lašišą su oda, oda gali padėti išlaikyti drėgmę ir suteikti papildomo skonio. Kepant be odos, svarbu atidžiau stebėti, kad lašiša neperkeptų.

Optimali Kepimo Temperatūra Ir Laikas

Dažniausiai rekomenduojama lašišą kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180-200°C (350-400°F). Ši temperatūra užtikrina, kad lašiša iškeps tolygiai ir išliks sultinga. Konkretus kepimo laikas priklausys nuo filė storio, bet paprastai jis svyruoja nuo 12 iki 25 minučių.

Bendrosios rekomendacijos:

  • Plona filė (apie 1-1,5 cm storio): 12-15 minučių 180°C temperatūroje.
  • Vidutinio storio filė (apie 2-2,5 cm storio): 15-20 minučių 180°C temperatūroje.
  • Stora filė (daugiau nei 2,5 cm storio): 20-25 minučių 180°C temperatūroje.

Svarbu: Šie laikai yra tik orientaciniai. Geriausias būdas patikrinti, ar lašiša iškepė, yra įkišti šakutę į storiausią filė vietą. Jei žuvis lengvai atsiskiria sluoksniais ir yra nepermatoma, ji yra paruošta. Venkite perkepti lašišą, nes ji taps sausa ir praras skonį.

Patarimai Kaip Iškepti Idealios Konsistencijos Lašišą Orkaitėje

Norint, kad lašiša orkaitėje pavyktų idealiai, verta laikytis keleto paprastų patarimų:

  • Prieš kepant lašišą atšildykite: Jei naudojate šaldytą lašišą, prieš kepant ją visiškai atšildykite šaldytuve. Nerekomenduojama atitirpinti žuvies kambario temperatūroje ar vandenyje, nes tai gali paveikti jos tekstūrą ir skonį.
  • Nusausinkite lašišą: Prieš kepant lašišą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tai padės pašalinti drėgmės perteklių ir užtikrins, kad lašiša gražiai apskrus.
  • Naudokite kepimo popierių arba foliją: Kepant lašišą ant kepimo popieriaus arba folijos, žuvis neprilips prie skardos ir bus lengviau ją išimti. Be to, tai palengvins skardos valymą.
  • Pagardinkite lašišą: Prieš kepant lašišą pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Puikiai tinka citrinos sultys, česnakas, žolelės (krapai, petražolės, bazilikai) ir prieskonių mišiniai žuviai.
  • Apšlakstykite aliejumi: Prieš kepant lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi arba kitu augaliniu aliejumi. Tai padės išlaikyti drėgmę ir suteiks žuviai skonio.
  • Stebėkite kepimo procesą: Kepant lašišą svarbu stebėti kepimo procesą ir reguliariai tikrinti, ar ji jau iškepė. Perkepta lašiša bus sausa ir neskani.
  • Leiskite lašišai "pailsėti": Iškepusią lašišą išimkite iš orkaitės ir leiskite jai "pailsėti" kelias minutes prieš patiekiant. Tai leis žuvies sultims pasiskirstyti tolygiai ir užtikrins, kad ji bus sultinga ir skani.

Lašišos Receptai, Kepti Orkaitėje

1. Lašiša su Citrina ir Žolelėmis

Ingredientai:

  • Lašišos filė (4 gabalėliai)
  • Citrina (1 vnt.)
  • Šviežios žolelės (krapai, petražolės, bazilikai)
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  3. Lašišos filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  4. Pagardinkite lašišą druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis.
  5. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  6. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlius.
  7. Kepkite orkaitėje 15-20 minučių, arba kol lašiša iškeps.
  8. Patiekite su mėgstamu garnyru.

2. Lašiša su Garstyčių Padažu

Ingredientai:

  • Lašišos filė (4 gabalėliai)
  • Dižono garstyčios (2 šaukštai)
  • Medus (1 šaukštas)
  • Citrinos sultys (1 šaukštas)
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  3. Lašišos filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  4. Sumaišykite garstyčias, medų ir citrinos sultis.
  5. Aptepkite lašišą garstyčių padažu.
  6. Pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  8. Kepkite orkaitėje 15-20 minučių, arba kol lašiša iškeps.
  9. Patiekite su mėgstamu garnyru.

3. Lašiša su Daržovėmis

Ingredientai:

  • Lašišos filė (4 gabalėliai)
  • Mėgstamos daržovės (brokoliai, morkos, paprika, cukinija)
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • Česnakas (2 skiltelės)

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Supjaustykite daržoves norimo dydžio gabalėliais.
  3. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  4. Sudėkite daržoves ant kepimo skardos.
  5. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintu česnaku.
  6. Lašišos filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  7. Pagardinkite lašišą druska ir pipirais.
  8. Uždėkite lašišą ant daržovių.
  9. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes, arba kol lašiša ir daržovės iškeps.
  10. Patiekite iškart.

Ką Patiekti Su Kepta Lašiša?

Kepta lašiša puikiai dera su įvairiais garnyrais. Štai keletas idėjų:

  • Daržovės: Keptos, virtos arba garuose ruoštos daržovės yra puikus pasirinkimas. Tinka brokoliai, šparaginės pupelės, morkos, cukinijos, paprika, špinatai ir kt.
  • Grūdai: Ryžiai, quinoa, bulgur kruopos yra puikus angliavandenių šaltinis, kuris puikiai dera su lašiša.
  • Bulvės: Keptos, virtos, bulvių košė - puikus ir sotus garnyras.
  • Salotos: Lengvos salotos su šviežiomis daržovėmis ir citrininiu padažu puikiai atsveria riebią lašišą.
  • Padažai: Prie lašišos puikiai tinka įvairūs padažai, tokie kaip citrininis padažas, garstyčių padažas, jogurto padažas su krapais ar terijaki padažas.

Lašiša - Sveikas Pasirinkimas

Lašiša yra ne tik skani, bet ir labai naudinga sveikatai. Ji yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurios svarbios širdies ir kraujagyslių sveikatai, smegenų veiklai ir uždegiminių procesų mažinimui. Be to, lašiša yra geras baltymų, vitaminų D ir B12 bei seleno šaltinis.

Reguliarus lašišos vartojimas gali padėti sumažinti širdies ligų riziką, pagerinti smegenų funkciją, sustiprinti imuninę sistemą ir palaikyti sveiką odą ir plaukus.

Lašiša su Medaus Glaistu

Pagaminę lašišą orkaitėje su šiuo medaus glaistu, nebenorėsite jos ruošti kitaip. Sveika, greita ir be galo gardu! Be to, jis paruošiamas tik iš kelių paprastų ir maistingų ingredientų, o lašišai marinuotis užtenka vos 15 minučių.

Kodėl Šis Lašišos Orkaitėje Receptas?

  • Sveikas pasirinkimas. Lašišos filė - ne tik puikus Omega-3 riebalų rūgščių, bet ir baltymų, vitamino B12, seleno ir net kolageno šaltinis, ypač jei ją valgote su odele. Tuo tarpu į medaus glaisto sudėtį taip pat įeina tik sveiki produktai: medus, sojų padažas, sezamų aliejus, imbieras ir česnakas.
  • Greitas paruošimas. Marinatą sudaro vos penki maistingi ingredientai, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Marinavimui užtenka vos 15 minučių, todėl visas lašišos filė orkaitėje paruošimas, nuo marinavimo iki iškepimo, neužtruks ilgiau nei 35 minutes.
  • Universalus patiekalas. Maistinga sudėtis, lengvas pagaminimas ir be galo gardus skonis keptą lašišą orkaitėje su medumi padaro idealiu variantu tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingam vakarui su svečiais.

Recepto Ingredientai

  • Lašišos filė. Lašišos filė rekomenduoju valgyti su odele, nes, kaip minėta, joje ne tik didelis gerųjų riebalų, vitaminų bei mineralų, bet ir nemažas baltymų kiekis. Vis dėlto, jeigu jos negalite pakęsti, ją nupjaukite. Taip pat, jei norite sutaupyti, kadangi lašiša nėra pigiausias produktas, palaukite akcijų, įsigykite didesnį jos kiekį ir užšaldykite.
  • Skystas medus. Natūralus medaus saldumas puikiai dera su riebia lašišos tekstūra bei subtiliu jos skoniu, o kaitinamas karamelizuojasi ir suformuoja ant jos patrauklų, blizgantį glaistą. Tiesa, svarbu rinktis skystą medų, kad marinatas lengvai susimaišytų.
  • Sojų padažas. Sojų padažas marinatui suteikia sūrumo, kuris subalansuoja medaus saldumą. Rekomenduoju naudoti švelnų sojų padažą, jog nebūtų pernelyg sūru.
  • Sezamų aliejus. Sezamų aliejus praturtina medaus glaistą sodriu sezamų aromatu. Geriau rinktis šaltai spaustą nerafinuotą alyvuogių aliejų, nes jame išsaugoma daugiau vertingųjų medžiagų.
  • Imbieras. Imbieras glaistui priduoda malonaus aštrumo ir gaivinančio, šiek tiek citrusinio poskonio. Norėdami pasiekti geriausią skonį, rinkitės šviežią imbierą, bet jei jo neturite, galite naudoti ir maltą imbierą.
  • Česnakas. Česnakas dar labiau išryškina marinato skonį.

Orkaitėje keptą lašišą rekomenduoju apibarstyti sezamų sėklomis, kurie suteikia papildomo estetinio žavesio ir traškumo.

Ingredientų Alternatyvos

  • Lašišų filė. Nors šis receptas yra apie orkaitėje keptą lašišą, medaus glaistas puikiai tinka ir su kitoms žuvimis bei mėsa, ypač kepta vištienos krūtinėle arba šlaunelių mėsa.
  • Skystas medus. Vietoje medaus galima naudoti klevų sirupą, kuris yra gana panašaus skonio.
  • Sojų padažas. Sojų padažas gali būti pakeistas vorčesterio arba kokosų aminų padažu.
  • Sezamų aliejus. Sezamų aliejų galite pakeisti riešutų (pavyzdžiui, žemės ar graikinių riešutų), avokadų arba alyvuogių aliejumi.
  • Imbieras. Vietoje imbiero galima naudoti čili pipirus arba Dijon garstyčias.

Dažniausiai Užduodami Klausimai

  • Kiek laiko marinuoti lašišą su medaus glaistu? Lašišą su medaus glaistu reikia marinuoti bent 15 minučių, bet ne ilgiau kaip 12 valandų. Todėl ją galima paruošti tiek skubant, tiek norint marinatą palikti per naktį arba nuo ryto iki vakaro.
  • Ar lašiša gali būti paruošta keptuvėje? Paprastai lašišos filė ruošiama orkaitėje, nes ji iškepa tolygiau, jai pakanka mažiau aliejaus ir didžioji dalis žuvies kvapo lieka orkaitės viduje, o ne pasklinda po virtuvę. Tačiau ją galima paruošti ir keptuvėje. Lašišą keptuvėje kepkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, praėjus pusei kepimo laiko ją apversdami. Kepimo pabaigoje supilkite po marinavimo likusį padažą.
  • Kiek laiko šaldytuve arba šaldiklyje galima laikyti lašišą su medaus glaistu? Kepta lašiša su medaus glaistu sandariame indelyje šaldytuve gali būti laikoma iki 3 dienų, o šaldiklyje - iki 3 mėnesių.

Receptas: Lašiša Orkaitėje su Medaus Glaistu

  • Paruošimas: 20 minutės
  • Gaminimas: 15 minutės
  • Iš viso: 35 minutės

Ingredientai:

  • 500 g lašišos filė
  • 80 g skysto medaus
  • 60 g švelnaus sojų padažo
  • 1 valg. š. sezamų aliejaus
  • 1 arb. š. imbiero, sutrinto
  • 2 vnt. česnako galvutės, sutrintos

Patiekimui:

  • 1 sauj. sezamo sėklų (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Į dubenėlį supilkite medų, sojų padažą ir sezamų aliejų, įspauskite imbiero bei česnako ir viską gerai išmaišykite.
  2. Lašišos filė perkelkite į sandarų plastikinį maišelį arba indą, supilkite marinatą, tolygiai jį paskirstykite ir palikite šaldytuve bent 15 minučių.
  3. Pabaigus marinuoti, lašišą perkelkite ant kepimo skardos, o po marinavimo likusį padažą palikite maišelyje arba inde. Ją kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
  4. Kol lašiša kepa, įkaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies ir supilkite likusį padažą. Jam užvirus, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir pakepkite kelias minutes nuolat maišydami.
  5. Keptą lašišą apliekite pakeptu medaus glaistu ir (jei norite) apibarstykite sezamų sėklomis bei patiekite su norimais priedais.

Patarimai:

  • Neperkepkite lašišos orkaitėje! Po 12 minučių patikrinkite, ar ji jau iškepė. Jei švelniai paspaudus šakute lašiša lengvai atsiskiria į gabalėlius, ją jau galima ištraukti iš orkaitės.
  • Jeigu dalį iškeptos lašišos valgysite vėliau, nesupilkite į keptuvę viso po marinavimo likusio padažo ir pasilikite jo kitam valgymui.
  • Virtuvinės svarstyklės - Visą maistą, išskyrus nedidelį skysčių kiekį, rekomenduoju sverti virtuvinėmis svarstyklėmis. Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.

Orkaitėje Kepta Lašiša su Garstyčiomis ir Česnaku

Neįnoringas patiekalas, pasižymintis paprastais ingredientais, tačiau atskleidžiantis tobulą natūralios lašišos skonį.

Ingredientai:

  • Lašišos filė su odele: ~450-500 gramų
  • Šviežios susmulkintos petražolės (2 valgomųjų šaukštų)
  • Česnakas (2 skiltelių)
  • Garstyčios su sutrintais grūdeliais (1 arbatinio šaukštelio (tinka ir be grūdelių))
  • Druska (0,5 arbatinio šaukštelio)
  • Juodieji pipirai (3 žiupsnių)
  • Alyvuogių aliejus (2 arbatinių šaukštelių)
  • Citrinos sultys (2 arbatinių šaukštelių)
  • Citrina (3 griežinėlių)

Gaminimas:

  1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. Tuomet česnakus nulupkite, sutrinkite česnako spaustuku.
  3. Viename indelyje sumaišykite petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis.
  4. Tada ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių. Lašišą supjaustykite į 3-4 storus gabaliukus, sudėkite ant kepimo popieriaus, aptepkite padažu iš visų pusių.
  5. Ant kiekvieno lašišos gabaliuko uždėkite po vieną citrinos griežinėlį bei kepkite orkaitėje ne ilgiau kaip 15 minučių. Jeigu lašišos gabaliukai ploni, užtenka 12-13 minučių.
  6. Patiekite su mėgiamu garnyru. Skanaukite!

Lašiša, Troškinta su Vynu Orkaitėje, Naudojant Aliuminio Foliją

Patiekalas, priminsiantis, kaip smagu gaminti namuose ir gardžiuotis aukšto lygio vakariene savo valgomajame.

Ingredientai:

  • Lašiša (150 g)
  • Bulvės (100 g)
  • Pankolis (½ vnt.)
  • Krapai (pagal skonį)
  • Pomidoras (8 vnt.)
  • Baltas vynas (1 stiklinė)
  • Alyvuogių aliejus (pagal skonį)
  • Citrina (½ vnt.)
  • Malti pipirai (pagal skonį)

Paruošimas:

  1. Nuplauname šviežią lašišos filė, pabarstome druska ir pipirais.
  2. Bulves supjaustome skiltelėmis ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį 8 min. apvirti. Nusausiname, atvėsiname.
  3. Į atskirą dubenį sudedame skiltelėmis pjaustytą pankolį, riekutėmis pjaustytą citriną bei vyšninius pomidorus. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname mėgstamais prieskoniais ir švelniai išmaišome. Pridedame atvėsusias bulves.
  4. Kepimo formą išklojame aliuminio folija. Beriame į kepimo formą dubens turinį, uždedame ant viršaus lašišos filė, papuošiame krapais ir pankolio šakelėmis.
  5. Supilame stiklinę balto sauso vyno. Kepimo formą užklojame folijos lapu ir užlankstome kraštus, kad patiekalas keptų savose sultyse.
  6. Kepimo formą pašauname į iki 200ºC įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min.
  7. Išimame iš orkaitės, nuimame apsauginę foliją ir leidžiame 1 min. atvėsti.

Statistika apie lašišą

Lašiša - mėgstamiausia lietuvių žuvis. Karališka žuvis ruošiama ir prabangiausiuose restoranuose, tačiau stalo žvaigžde ją paversti galima kiekvienuose namuose. Nebūtina išlaidauti norint skanaus ir sotaus patiekalo. Pavyzdžiui, pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovė, visa lašiša pasižymi geresne kaina už kilogramą, todėl ją renkasi sutaupyti norintys šios žuvies gerbėjai. Lašiša - žuvis nr.

Nors statistika rodo, kad lietuviai žuvies vis dar valgo mažiau nei rekomenduoja mitybos specialistai, tendencijos džiugina, sako „Iki“ atstovė: „Pardavimai stabiliai auga, šiemet pirkėjai nupirko virš 10 proc. daugiau šviežios žuvies nei pernai. Tai tik patvirtina, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria pilnavertei mitybai, o prie sveikesnių mitybos įpročių formavimosi prisideda ir pasiūla. Pasak G. Kitovės, lašišos populiarumui šviežios žuvies skyriuje jau kurį laiką nėra lygių.

„Jeigu kadaise lašiša buvo tik švenčių ar ypatingų progų patiekalas, tai dabar ja lietuviai mėgaujasi kasdien. Daugelis vertina šios riebios žuvies skonį, naudą organizmui ir tai, kad ją skaniai paruošti reikia visai nedaug pastangų. Nors siejama su prabanga, ji gali būti ir taupus pasirinkimas. Pavyzdžiui, pasirinkus visą šviežią skrostą lašišą, pavyks sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, nes vienas kepimas taps pagrindu net keliems patiekalams“, - sako G.

Pigiau įsigijus visą lašišą, ją paruošti bus paprasčiau, nei gali pasirodyti, ir visiškai nereikės šefo gebėjimų. „Lašiša - riebi, skani, sultinga žuvis, tačiau kartais kepant ji linkusi išsausėti. Nuo to apsidrausti galima įvyniojant žuvį į foliją ar kepimo popierių. Tačiau galima panaudoti ir paprasčiausią druską. Folija, kepimo popierius ar druskos pluta tampa natūraliu barjeru, kuris lašišoje sulaikys drėgmę, skonį, aromatą“, - sako G.

Rodiklis Duomenys
Lašišos populiarumas Mėgstamiausia lietuvių žuvis
Pardavimų augimas Virš 10% daugiau šviežios žuvies nei pernai
Pagrindiniai vertinimo aspektai Skonis, nauda organizmui, paprastas paruošimas