🤔 Kas yra guliašas?
Lietuvoje guliašu vadina mėsą, supjaustyta smulkiais gabalėliais, kuri verdama dideliame kiekyje tiršto ir aromatingo padažo. Guliašas patiekiamas su įvairiais garnyrais – ryžiais, virtomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir kt.
Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę.
Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulinos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu atveju mėsa gausis per sausa ir kieta.
4 būdai, kaip daryti ekrano kopijas sistemoje „Windows 10“.
Šiame straipsnyje aprašoma, kaip užfiksuoti ekrano kopiją sistemoje „Windows 10“, įskaitant klaviatūros derinį, naudojant „Snipping Tool“, „Snip & Sketch Tool“ arba „Windows“ žaidimų juostą.
Lengviausias būdas užfiksuoti ekrano kopiją sistemoje „Windows 10“ yra paspausti PrtSc + Windows klaviatūros kombinaciją klaviatūroje. Pamatysite, kad ekranas labai trumpai mirksės, o ekrano kopija bus išsaugota Paveikslėliai > Ekrano kopija aplanką savo kompiuteryje. Bet nors tai yra lengviausias būdas, tai gali būti ne pats geriausias būdas.
Viena problema, su kuria galite susidurti, jei naudojate šį klaviatūros derinį ir naudojate „Windows 10“ su dviem ar daugiau kompiuterio monitorių, fiksuosite abiejų monitorių ekranus, kaip parodyta toliau. Jei bandote paimti vieną ekraną arba ekrano dalį, turite keletą papildomų „Windows 10“ parinkčių, kurios gali veikti geriau.
Alternatyvus spartusis klavišas, kuris gali veikti šiek tiek geriau, jei norite užfiksuoti tik aktyvaus lango ekrano kopiją, yra naudoti Viskas + PrtSc . Tačiau atminkite, kad tai siunčia ekrano kopiją į mainų sritį, o ne į aplanką Paveikslėliai.

Kaip pasigaminti tikrą tradicinį Jautienos guliašą
Guliašas yra tradicinis vengrų patiekalas. Lietuviai kalbininkai jį įvardintų kaip – lėtas mėsos troškinys. Guliašo gaminime yra svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį apkepinti svogūnus. O toliau svarbu nepamiršti pagrindinių ingredientų kurie suteikia nuostabų skonį: svogūnas, salieras ir morka.
Ingredientai:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
500 g jautienos, pjaustytos kubeliais
1 didelis svogūnas, pjaustytas griežinėliais
1-2 raudonos paprikos, pjaustytos griežinėliais
1 morka, pjaustyta kubeliais
1 pastarnokas, pjaustytas kubeliais
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną, kol paruduos. Perkelkite ant lėkštės.
- Į keptuvę dėkite svogūną, papriką, morką ir pastarnoką. Kepkite 3-4 minutes.
- Dėkite česnaką, maltą papriką, pomidorų tyrę, kepkite 2 minutes.
- Į keptuvę dėkite atgal jautieną ir sumaišykite su daržovėmis. Pilkite jautienos sultinį, užvirkite.
- Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę valandai. Retkarčiais pamaišykite.
- Po valandos išimkite iš orkaitės, sudėkite likusius produktus: balzaminį actą, cukrų, kečupą ir grietinę. Viską išmaišykite ir užvirkite ant viryklės.
- Uždenkite dangčiu ir vėl dėkite į orkaitę 30-40 minučių, arba kol jautiena bus minkšta.
- Paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su bulvių koše ar ryžiais.
Jums gali patikti:
- Kaip pagaminti guliašą?
- Marmurinio šokolado tortas
- Kaip skaniai išvirti grikius
- Kaip pagaminti traškią kiaulieną kinietiškai
- Obuolių pyragas pagal J. Ohmaną
- Kaip pagaminti falafelius – Falafelių receptas
TAIP PAT GALI PATIKTI
Pakraunama.
Užfiksuokite ekrano kopijas (ir vaizdo įrašus) naudodami žaidimų juostą
„Windows 10“ žaidimų juosta gali fiksuoti ekrano kopijas, įrašyti ekraną ir netgi padėti transliuoti. Nors „Microsoft“ sukūrė jį žaidimo įrašams užfiksuoti, taip pat galite naudoti žaidimų juostą, kad užfiksuotumėte ekrano kopijas kitais tikslais.
Jei dar neįjungėte žaidimų juostos savo kompiuteryje, turėsite ją įjungti, kad galėtumėte ją naudoti ekrano kopijai užfiksuoti. Norėdami tai padaryti, eikite į Nustatymai > Žaidimas ir įsitikinkite Įgalinti „Xbox“ žaidimų juostą, pvz. yra įjungtas (perjungiklis turi būti mėlynas, o žodis „Įjungta“) turėtų būti matomas.

Kaip daryti guliasa
Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:
Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).
O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.
Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.
Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.
Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai: