Pagaliau sulaukėme tikro pavasario, o kartu su atšilusiais orais bent jau man visada norisi daugiau lengvesnio, gaivesnio maisto. Tokiais atvejais dažnai gaminu rimtas, priedų ir skonių gausias salotas. Šį kartą tai nuostabus jautienos, skrudintos šoninės, mocarelos ir puokštės daržovių derinys. Ko gero pats svarbiausias momentas - kokybiška jautiena. Kai galiu, visada renkuosi brandintą “Feel the Beef” jautieną, nes tinkamai ją iškepus, mėsa visada būna sultinga, minkšta ir aromatinga.
Vištienos salotos su šonine
Kas sakė, kad vištienos salotos turi būti nuobodžios? Šiose vištienos salotos turi daug skanių ingredientų ir didelį kiekį maistingųjų medžiagų, kurios leis pasiekti didesnį svorį. Nepakartojamas traškių salotų, kreminio avokado, traškių svogūnų, sultingų pomidorų ir, žinoma, šnypščiančios šoninės derinys - skonis tikrai įspūdingas. Jis idealiai tinka įprastiems patiekalams ruošti, neaukojant to, kas svarbu. Taip, turime omenyje kalorijas, kurios yra itin svarbios norint priaugti papildomos masės.
Ingredientai:
- 2 vištienos krūtinėlės (iš anksto paruoštos)
- 4 šoninės gabalėliai
- 1 didelis avokadas
- 1/3 puodelio švelnaus čederio sūrio
- 1 nedidelės salotos
- ½ svogūno
- ½ pomidoro
- 4 šaukštai Cezario salotų padažo
Paruošimo eiga:
- Pirmiausia paruoškite šaltus ingredientus - supjaustykite iš anksto paruoštą vištienos krūtinėlę, didelį avokadą, perlines salotas ir pomidorą mažais gabalėliais. Supjaustykite svogūną griežinėliais ir viską sudėkite į didelį dubenį.
- Supjaustykite šoninės gabalėlius nedidelėmis juostelėmis arba kubeliais (priklausomai nuo to, ką labiau mėgstate) ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
- Į likusius salotų ingredientus sudėkite iškeptą šoninę ir gausiai užpilkite Cezario salotų padažu ir viską gerai išmaišykite.
Cobb salotos su šonine
Šios salotos - amerikietiška klasika, kurią rasite daugumos JAV restoranų meniu. Valgytojai Cobb salotas renkasi, kai nori rimtus pietus ar vakarienę atstojančių salotų, nes kartu su įvairiomis daržovėmis čia gausu ir sočių priedų - avokado, šoninės, kiaušinių, ir vištienos. Ypatingo skonio Cobb salotoms prideda mėlynasis pelėsinis sūris. Aš renkuosi VILVI mėlynojo pelėsio sūrį „Memel Blue” - man patinka, kad šis sūris ne per daug aitrus, švelnaus ir subtilaus skonio - skanu ne tik užkandžiui, bet ir labai pagardina įvairius patiekalus arba kaip aš sakau - suteikia patiekalams patiekalams charakterio. Charakterio, beje, šioms salotoms suteikia ne tik skanus sūris, bet ir neįprastas, gražus produktų išdėliojimas linijomis.
Ingredientai:
- 1 vištienos krūtinėlės filė
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. pipirų
- Salotų mišinys
- 2 pomidorai
- 1 avokadas
- 1/2 raudonojo svogūno
- 2 kietai virti kiaušiniai
- 4 šoninės juostelės
- 50 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- Padažas:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. raudonojo vyno acto
- 1 a.š. dižono garstyčių
- 1 a.š. medaus
- 1/4 a.š. druskos
- 1/4 a.š. pipirų
Paruošimas:
- Ruošiame vištieną: vištieną apšlakstome aliejumi, beriame druską, pipirus ir rankomis išmaišome taip, kad vištiena tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
- Apskrudiname šoninę: į keptuvę dedame šoninės juosteles ir apkepiname po kelias minutes iš abiejų pusių, kol šoninė susitraukia ir apskrunda. Apskrudusią šoninę dedame į lėkštę ant popierinio rankšluosčio (jis sugers riebalų perteklių ir šoninė išliks traški).
- Kepame vištieną: Į keptuvę su išsiskyrusiais šoninės riebalais dedame vištieną. Kepame ant didelės kaitros po 3 minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame keptuvę ir kepame dar 15 minučių. Iškepusiai vištienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome juostelėmis.
- Kietai išverdame kiaušinius.
- Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
- Salotas nuplauname ir gerai nusausiname, suplėšome rankomis. Visas daržoves supjaustome.
- Į lėkštes dedame salotas, pomidorus, avokadus, svogūną, virtus kiaušinius, keptą vištieną, užtrupiname skrudintos šoninės ir mėlynojo pelėsinio sūrio. Apšlakstome padažu.
Salotos su jautiena ir šonine
Ingredientai:
- Salotos
- Daržovės
- Mocarela
- Moliūgų sėklos
- Skrudinta šoninė
- Jautiena
Padažas:
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. acto
- 1 a.š. garstyčių
- 1/2 a.š. medaus
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. pipirų
Paruošimas:
- Keptuvėje apskrudiname šoninę po kelias minutes iš abiejų pusių.
- Gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi. Į ją dedame mėsą ir kepame lygiai 6 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepant 6 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą sultingą jautieną. Jei kepsnys aukštesnis, kepkite 8 minutes. Kai mėsa iškepa, pabarstome druska ir pipirais bei paliekame kambario temperatūroje 5 minutėms, tuomet supjaustome plonomis juostelėmis.
- Į lėkštes dedame nuplautas ir nusausintas salotas, visas daržoves, mocarelą, moliūgų sėklas, užtrupiname skrudintą šoninę, dedame jautienos juosteles ir apšlakstome paruoštu padažu.
