Sveikata
Reabilitacija – investicija į geresnę gyvenimo kokybę
Tulžies pūslė – nedidelis, bet svarbus organas
Kūno tipas išduoda gresiančias ligas
Skanaus
Apsalti verčiantys desertai su medumi
Griliažiniai skanėstai – traškus malonumas
Traškūs ir sveiki rauginti kopūstai
HOROSKOPAS
Jeigu nesergate, užklups darbų pagausėjimas. Galbūt teks pavaduoti kolegą, rašyti ataskaitas, lakstyti su įvairiais reikalais ar pan. Galite gauti žinią ar dokumentą susijusį su darbo sandoriu, nuoma, verslo aktualijomis ar kt.
Išaugs kūrybinės ambicijos. Galima tikėtis neįprastų kontaktų, pasiūlymų ar pramogų. Tik per daug neprižadėkite mylimam žmogui, vaikams. Ir kiek apribokite savo viltis, jeigu jos pernelyg didelės.
Norite ar nenorite, teks skaitytis su artimos aplinkos žmonių nuomone, derinti planus. Tik taip galėsite išsivaduoti iš vidinės graužaties ir pagerinti mikroklimatą.
Regis, šiandien jums padės jūsų komunikaciniai sugebėjimai. Tikėtina, kad sulauksite artimų žmonių paramos, vertingų patarimų, pasiūlymų nuosavybės, verslo, reklamos klausimais. Galite gauti ar pateikti komercinį pasiūlymą.
Pasižymėsite nebloga komercine uosle. Piniginiai, prekiniai reikalai neturėtų nuvilti. Galite rasti norimą įsigyti daiktą, arba turėsite progą papildomai užsidirbti.
Nebloga diena. Galite tikėtis materialinės ir komercinės sėkmės. O jeigu sugebate bendrauti, esate diplomatiški, galite užmegzti ar atnaujinti reikšmingą pažintį. Svarbu rūpestingai pildyti dokumentus.

Šaukštu ir šakute.
Paskutiniuoju metu mažai terašau. Vėl prispaudė darbas. Todėl šiandien nebus įvado. ir galutinio produkto nuotraukos irgi nebus. Pažadu, kad netrukus leisiu padirbėti mano fotoaparatui ir nuotrauka bus.
Kol dar nesibaigė slyvų sezonas labai norėjau su jumis pasidalinti šiuo nuostabiu receptu. Tikiuosi dar spėsite į praturtinti savo rūsius šiuo puikiu padažu, kuris net įprasčiausius ir nuobodžius pietus gali paversti prabangia, nekasdienine puota.
Recepto originalas yra čia: kladovka_ru .
Šiam stebuklingam padažui reikės:
5 kg slyvų (jei yra saldžios ir rūgščios, tai maždaug 1/3 vienų ir 2/3 kitų)
Priedų (proporcijas galima keisti pagal skonį):
didelės saujos baziliko
5-6 galvučių česnako
3-5 aštrų pipirų
1-2 šaukštų kalendros (galima pakeisti imbieru)
Druskos ir cukraus pagal skonį
Vaisių acto, jei slyvos saldžios apie 125-150 ml
Viskas priklauso nuo slyvų – jei rūgštesnės, tai padažas bus rūgštesnis ir reikės daugiau cukraus.
Slyvas nuplauti, išmesti kauliukus, suberti į puodą. Pridėti truputi cukraus (nedaugiau negu +/- pusė stiklinės) ir vandens (nedaugiau 1 stiklinės). Virti ant labai mažos ugnies, kol slyvų masė nebus panaši į uogienę. Dažnai maišyti ir reguliuoti skonį cukrumi ir druska. Būtina prisiminti, kad karštos masės skonis labai skiriasi nuo šaltos masės skonio, todėl ragauti reikia šaltą masę. Kol verda, nulupti česnaką, nuplauti baziliką ir paprikas (nupjauti uodegytes, sėklas palikti). Kalendros sėklas sumalti. Dar karsta slyvų masę su priedais sumalti blenderiu. Užvirinti, virti kokias 5-7 min. Actą pilti, jei slyvos buvo saldžios. Karštą padažą pilti į sterilizuotus stiklainius. Laikyti šaltoje vietoje. Kadangi „šaltos vietos“ nebeturiu daug, tai uždarytus stiklainius dėl viso pikto papildomai sterilizavau orkaitėje.
Mano pastabos:
- Verdama slyvų „uogienė“ dėjau tik cukraus. „Uogienė“ gavosi tokia skani, kad pasilikau kelis stiklainius pavalgyti prie arbatos ;)
- Prieskonių proporcijų nesilaikiau. Neturėjau kalendros, nedėjau imbiero. Česnako ir aštrų pipirų šį kartą irgi įdėjau mažiau, o ir baziliko sauja buvo gerokai mažesnė. Tiesiog dėjau po truputį į blenderį ir ragavau.
- Vietoj paprasto vyno acto įpyliau tamsaus aceto balsamico. Tai tikrai buvo geras sumanymas.
Kaip užsiauginti tankius antakius ir ilgas blakstienas: dermatologės patarimai
Daugelis svajoja apie natūraliai tankius antakius ir ilgas blakstienas. Dermatologė Katerina Bakiko dalijasi naudingais patarimais, kaip tinkamai prižiūrėti antakius ir blakstienas bei kokios priemonės.
Valentino diena daugeliui asocijuojasi su romantika, pasimatymais ir meilės išraiškomis. Tačiau ne visi šią dieną švenčia su antrąja puse. Ką daryti, jei esate vienišas.
Slyvu padazas prie mesos
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Šis slyvų padažas idealiai tinka prie keptos mėsos, taip pat dera su daržovėmis ar makaronais.
Šis receptas yra tiesiog neįtikėtinai paprastas, todėl paruošti padažą tikrai nebus keblu.
Produktų kiekis nurodytas maždaug 1,7 l talpos stiklainiui
Kaip gaminti?
Slyvas kruopščiai nuplaukite.
Sudėkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.
Vandens nereikia pilti (arba galite įpilti du šaukštus vandens, kad slyvos nepriliptų prie dugno).
Virkite 20-30 minučių. Karts nuo karto pamaišykite.
Išjunkite viryklę ir nukelkite puodą.
Slyvų minkštimą supilkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.
Įberkite cukraus, druskos, kario prieskonių ir pipirų.
Galiausiai suberkite džiovintą česnaką.
Mišinį gerai išmaišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.
Padažą užvirinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir virkite 10 minučių.
Virdami nuimkite susidariusias putas.
Po dešimties minučių supilkite padažą į iš anksto sterilizuotus stiklainius.
Stiklainius apverskite aukštyn kojom ir palikite atvėsti.