pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepta žuvis su cukinija: paprastas ir gardus receptas

Šis patiekalas nereikalauja daug ingredientų ir yra labai greitai paruošiamas. Troškinta žuvis - puikus pasirinkimas sveikai ir gardžiai vakarienei ar pietums. Galite naudoti jau pamėgtą žuvies filė, nebūtinai menkę. Tiks bet kokia balta žuvis. Troškiniui taip pat galite naudoti žymiai daugiau daržovių, jei norite.

Ingredientai

  • 300 gramų menkės filė (šviežia ar atitirpinta)
  • 4 vienetai bulvių (nedidelės)
  • 1 vienetas cukinijos (maža žalia)
  • 1 galva česnakų (didelė)
  • 0.5 vieneto citrinų
  • Šiek tiek džiovinto rozmarino
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek pipirų
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 3

Gaminimo eiga

  1. Jeigu naudosite šaldytą žuvį, ją atitirpinkite.
  2. Nuskuskite ir supjaustykite bulves apie 0,5 cm storio riekelėmis, o cukiniją 1 cm storio riekelėmis.
  3. Nulupkite ir supjaustykite svogūną žiedais.
  4. Sudėkite daržoves ant skardos ir apšlakstykite aliejumi bei pabarstykite druska ir pipirais.
  5. Išimkite daržoves iš orkaitės ir sumažinkite kaitrą iki 200 ° C.
  6. Ant keptų daržovių uždėkite žuvies gabalėlius, pagardintus druska ir pipirais.
  7. Susmulkinkite petražoles bei česnaką ir išspauskite citrinos sultis, viską sumaišykite su jogurtu.

Kitas variantas: lašiša su daržovėmis folijoje

Paruošta lašiša išsaugo puikų, subtilų skonį. Net ir iš šaldiklio ištraukta žuvis būna tokia gaivi, taip kvepia jūra ir vėju, kad jos sunku atsivalgyti. Jei parduotuvėje nerasite šviežios lašišos, galite naudoti ir šaldytą.

Ingredientai:

  • 600 g šviežios lašišos
  • 100 g porų
  • 300 g cukinijos
  • 1 sauja šviežių petražolių
  • Šviežių krapų
  • 2 česnako skiltelės
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Supjaustykite žiedais porus ir cukiniją.
  2. Sukapokite česnaką, petražoles, krapus.
  3. Lašišos filė nuplaukite šaltu bėgančiu vandeniu ir nusausinkite.
  4. Užberkite druskos ir pipirų ant žuvies, taip pat užberkite kapotą česnaką, petražoles ir krapus.
  5. Sudėkite porus ir cukinijas į foliją, užliekite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  6. Viską sandariai suvyniokite ir kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Patarimai

Neperkepkite, nes žuvis neteks dalies savo sulčių. Skanaus!