pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek laiko virti kalakutienos kepenėles?

Kiek laiko reikia virti ryžius?

Maišeliuose supakuoti ryžiai yra visiškai paruošti virti. Tačiau prieš verdant jųos reikėtu visgi nuplauti.

Trumpiausiai – apie 15 minučių – verda paprasti ryžiai, daug ilgiau – apie 40 minučių – rudieji. Garais apdoroti arba nuplikyti ryžiai verda vidutiniškai apie 20-25 min. Virdami ryžiai išbrinksta beveik tris kartus, todėl į mažą puodą nepridėkite daug ryžių. Išvirusius ryžius pamaišykite ir palikite neuždengtus: išeis garai ir ryžiai mažiau sulips.

Vidutinis ryžių virimo laikas

  • Balti – apie 20 minučių;
  • Plikyti ryžiai – apie 30 minučių;
  • Rudieji ryžiai – 40 minučių;
  • Laukiniai ryžiai – 40-60 minučių.

Kiek laiko virti kalakutą

Bendra neįdarytų kalakutų kepimo taisyklė yra 20 minučių vienam kilogramui, o tokio paties dydžio kalakuto įdaru užtruks dar apie valandą. Iš esmės 15 svarų kalakutienos kepsnys turėtų užtrukti šiek tiek mažiau nei 4 valandas. Visada įsitikinkite, kad jūsų kalakutiena su a mėsos termometras ir įsitikinkite, kad įdaro centre ir mėsoje jis pasiekia saugią 165 °F temperatūrą.

Įdaras visada turi būti atšaldytas (ir niekada šilta) prieš įdarydami kalakutą ir turėtų būti įdaryti tik prieš pat kepimą.

Turkijos kepimo laikas:

Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 vnt. Vištienos filė
  • 3 vnt. Bulvės
  • 1 vnt. Morkos
  • 0,5 vnt. Salierų šakniavaisiai
  • 2 sauja Makaronai
  • 2 žiupsnelis Druska
  • 2 vnt. Lauro lapai
  • 4 vnt. Kvapieji pipirai

Gaminimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustykite.
  3. Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies.
  4. Įberkite druskos, įmeskite lauro lapų, kvapiųjų pipirų.
  5. Kai daržovės suminkštės, įberkite makaronų.
  6. Virkite, kol išvirs makaronai.
  7. Patiekiant pagardinkite grietine.

Kokie prieskoniai tinka virtiems ryžiams?

Ryžių pranašumas yra tas, kad visada galite šiek tiek pakeisti jų skonį. Pavyzdžiui, naudokite šiuos prieskonius:

  • Šafraną
  • Karį
  • Kardamoną
  • Kmynus
  • Cinamoną
  • Gvazdikėlius

Prieskoniai dedami į vandenį gaminimo metu arba į jau paruoštą patiekalą.

Taip pat ryžius galima papildyti žolelėmis, citrusinių vaisių žievelėmis arba virti ne vandenyje, o mėsos ar vištienos sultinyje.