Kiek laiko reikia virti ryžius?
Maišeliuose supakuoti ryžiai yra visiškai paruošti virti. Tačiau prieš verdant jųos reikėtu visgi nuplauti.
Trumpiausiai – apie 15 minučių – verda paprasti ryžiai, daug ilgiau – apie 40 minučių – rudieji. Garais apdoroti arba nuplikyti ryžiai verda vidutiniškai apie 20-25 min. Virdami ryžiai išbrinksta beveik tris kartus, todėl į mažą puodą nepridėkite daug ryžių. Išvirusius ryžius pamaišykite ir palikite neuždengtus: išeis garai ir ryžiai mažiau sulips.
Vidutinis ryžių virimo laikas
- Balti – apie 20 minučių;
- Plikyti ryžiai – apie 30 minučių;
- Rudieji ryžiai – 40 minučių;
- Laukiniai ryžiai – 40-60 minučių.
Kiek laiko virti kalakutą
Bendra neįdarytų kalakutų kepimo taisyklė yra 20 minučių vienam kilogramui, o tokio paties dydžio kalakuto įdaru užtruks dar apie valandą. Iš esmės 15 svarų kalakutienos kepsnys turėtų užtrukti šiek tiek mažiau nei 4 valandas. Visada įsitikinkite, kad jūsų kalakutiena su a mėsos termometras ir įsitikinkite, kad įdaro centre ir mėsoje jis pasiekia saugią 165 °F temperatūrą.
Įdaras visada turi būti atšaldytas (ir niekada šilta) prieš įdarydami kalakutą ir turėtų būti įdaryti tik prieš pat kepimą.
Turkijos kepimo laikas:

Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis
Ingredientai:
- 1 vnt. Vištienos filė
- 3 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Morkos
- 0,5 vnt. Salierų šakniavaisiai
- 2 sauja Makaronai
- 2 žiupsnelis Druska
- 2 vnt. Lauro lapai
- 4 vnt. Kvapieji pipirai
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustykite.
- Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies.
- Įberkite druskos, įmeskite lauro lapų, kvapiųjų pipirų.
- Kai daržovės suminkštės, įberkite makaronų.
- Virkite, kol išvirs makaronai.
- Patiekiant pagardinkite grietine.

Kokie prieskoniai tinka virtiems ryžiams?
Ryžių pranašumas yra tas, kad visada galite šiek tiek pakeisti jų skonį. Pavyzdžiui, naudokite šiuos prieskonius:
- Šafraną
- Karį
- Kardamoną
- Kmynus
- Cinamoną
- Gvazdikėlius
Prieskoniai dedami į vandenį gaminimo metu arba į jau paruoštą patiekalą.
Taip pat ryžius galima papildyti žolelėmis, citrusinių vaisių žievelėmis arba virti ne vandenyje, o mėsos ar vištienos sultinyje.


