pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Orkaitėje Keptos Vištienos Blauzdelės su Majonezu ir Bulvėmis: Receptai

Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, kaip paruošti skanias ir sultingas vištienos blauzdeles, keptas orkaitėje su majonezu ir bulvėmis. Kiekvienas receptas siūlo skirtingus ingredientus ir paruošimo būdus, kad galėtumėte pasirinkti jums labiausiai patinkantį variantą.

Receptas su prieskoniais ir medumi

Ingredientai:

  • 500 gramų vištienos blauzdelių
  • Šiek tiek malto imbiero
  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • Šiek tiek maltos paprikos
  • Šiek tiek sojos padažo
  • Šiek tiek ciberžolės

Paruošimo būdas:

Visus prieskonius, sojos padažą ir medų sumaišome ir supilame ant vištienos. Paliekame šaldytuve apie 30-40 min., kad įsigertų marinatas.

Receptas su česnakais ir krapais

Ingredientai:

  • 500 gramų vištienos blauzdelių
  • 2 česnakų skiltelės
  • Sauja krapų
  • 5 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (paukštienai)

Paruošimo būdas:

Vištienos blauzdeles nuploviau šaltu vandeniu, nusausinau ir ištryniau prieskoniais bei smulkintu česnaku. Laikiau šaldytuve apie pusę dienos. Po to užpyliau aliejumi, sudėjau krapus ir palikau marinuotis per naktį. Kepiau sudėjus į kepimo rankovę 1-1,5 val.

Receptas su bazilikais ir pievagrybiais

Ingredientai:

  • 2 vienetai keptų vištienos blauzdelių
  • Šiek tiek bazilikų
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek krapų
  • 2 vienetai svogūnų
  • Šiek tiek majonezo
  • 200 gramų pievagrybių

Paruošimo būdas:

Keptuvėje pakepinti grybus ir supjaustytus svogūnus, sudėti prieskonius. Nulupti vištienos odelę ir mėsą smulkiai supjaustyti.

Receptas su svogūnais ir kiaušiniu

Ingredientai:

  • 4 vienetai vištienos blauzdelių
  • 2 česnakų skiltelės
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinio
  • 100 gramų majonezo
  • 500 gramų pievagrybių
  • 200 gramų sūrio
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek prieskonių (vištienos)

Paruošimo būdas:

Nuo šlaunelių atsargiai nuimame odelę.

Receptas su pikantišku majonezu ir kelmučiais

Ingredientai:

  • 2 vienetai vištienos blauzdelių
  • 1/4 vieneto svogūno
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo (pikantiško)
  • 100 gramų kelmučių (virtų, arba marinuotų)
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • Šiek tiek prieskonių (paukštienos)
  • Šiek tiek čili pipirų (milteliai)

Paruošimo būdas:

2 porcijos.

Receptas su bulvėmis ir pomidorų padažu

Ingredientai:

  • 5 vienetai vištienos blauzdelių
  • 6 vienetai bulvių (šviežios)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • Šiek tiek pomidorų padažo

Paruošimo būdas:

Bulvės gerai nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Pasūdyti, pagardinti pipirais. Vištienos blauzdeles nuplauti, nusausinti.

Receptas su imbierų ir česnakų pasta

Ingredientai:

  • 500 gramų vištienos blauzdelių (arba sparneliai)
  • 30 gramų česnakų (pasta)
  • 100 gramų imbierų (pasta)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek paprikų (milteliai)
  • Šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:

Sumaišykite imbiero ir česnakų pastą, pridėti druskos ir pipirų. Mišiniu ištrinkite vištieną. Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 30- 40 min.

Receptas su medumi ir sezamo sėklomis

Ingredientai:

  • 4 vienetai vištienos blauzdelių
  • Šiek tiek medaus
  • Šiek tiek sezamo sėklų
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek prieskonių (aitriųjų pipirų mišinys)
  • Šiek tiek garstyčių padažo

Paruošimo būdas:

Vištieną įdedame į dubenį, įtriname pipirais, druska, garstyčiom, medumi. Palaikome valandą ir galime kepti orkaitėje, 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, apie 40 minučių.

Receptas su morkomis ir grietine

Ingredientai:

  • 4 vienetai vištienos blauzdelių
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai morkų
  • 2 vienetai svogūnų
  • Šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 150 gramų grietinės

Paruošimo būdas:

Išverdame vištienos blauzdeles pasūdytame vandenyje. Nuimame nuo blauzdelių mėsą. Morkas sutarkuojame burokine tarka. Svogūnus supjaustome kubeliais.

Receptas su ruduoju cukrumi ir obuolių actu

Ingredientai:

Vištienai:

  • 10 vienetų vištienos blauzdelių
  • 80 mililitrų rudojo cukraus
  • 60 mililitrų obuolių acto
  • 3 skiltelės česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai citrinų sulčių
  • 3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių

Garnyrui:

  • 8 vienetai bulvių
  • 5 vienetai pomidorų pastos
  • 3 žiupsneliai druskos

Receptas su ananasais ir porais

Ingredientai:

  • 500 gramų vištienos blauzdelių (ir sparneliai)
  • 200 gramų ananasų (konservuotų)
  • Šiek tiek česnakų
  • Šiek tiek medaus
  • 2 vienetai porų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (vištienos)

Paruošimo būdas:

Česnako skilteles sutrinti ir sumaišyti su medumi ir aliejumi, prieskoniais bei druska.

Receptas su majonezu ir kariu

Ingredientai:

  • Šiek tiek vištienos blauzdelių
  • Šiek tiek bulvių
  • 1 skiltelė česnakų
  • 1 vienetas morkų
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 200 mililitrų pieno
  • 4 vienetai pievagrybių
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek sviesto
  • 100 gramų cukinijos
  • Šiek tiek kario

Paruošimo būdas:

Vištienos blauzdeles aptepame majonezu bei prieskoniais ir pašauname įprastai į orkaitę tol, kol apskrus ir iškeps.

Receptas su persikų uogiene

Ingredientai:

  • 700 gramų vištienos blauzdelių
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (tarkuotas)
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta)
  • 120 gramų persikų (uogienė)
  • 50 mililitrų acto
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

Paruošimo būdas:

Į persikų uogienę įmaišykite actą, imbierą, paprikos miltelius ir druską. Vištų blauzdeles pavoliokite uogienės marinate. Marinuokite apie 6-8 valandas.

Receptas su alumi ir citrinomis

Ingredientai:

  • 1 kilogramas vištienos blauzdelių
  • 2 vienetai citrinų
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek rozmarino
  • 500 mililitrų alaus (tamsus)
  • Šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (vištienai)

Paruošimo būdas:

Vištieną įtrinkite prieskonių mišiniu, užpilkite alumi ir marinuokite apie 1-2 valandas. Po to sudėkite vištieną į kepimo formą.

Receptas su jogurtu ir kariu

Ingredientai:

  • 2 kilogramai vištienos blauzdelių
  • 400 gramų jogurto
  • 3 valgomieji šaukštai kario

Paruošimo būdas:

Jogurtą gerai išmaišyti su kariu. Jogurtu užpilti blauzdeles ir palikti marinuotis per naktį.

Receptas su česnakais, kečupu ir garstyčiomis

Ingredientai:

  • 600 gramų vištienos blauzdelių
  • 3 česnakų skiltelės
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek čili pipirų (džiovintas)
  • 2 valgomieji šaukštai kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo

Paruošimo būdas:

Į dubenį sudedame kečupą, sutrintą česnaką, garstyčias (geriausia "Dijon"), papriką, čili, druską ir pipirus.

Receptas su imbieru ir medumi

Ingredientai:

  • 1 kilogramas vištienos blauzdelių (sparneliai ar pan.)
  • 3 česnakų skiltelės
  • 1 vienetas imbierų (5 cm šaknis)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • Šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:

Imbierą sutarkuokite, česnaką sukapokite. Česnaką ir imbierą sumaišykite su medumi. Vištieną įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu ir ištepkite medaus marinatu. Marinuokite 4-5 valandas.

Receptas su aštriais prieskoniais ir sojos padažu

Ingredientai:

  • 1.5 kilogramo vištienos blauzdelių
  • 5 česnakų skiltelės
  • 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 50 gramų aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (aštrūs, mėsos)
  • 25 gramai prieskonių (vištienos)

Paruošimo būdas:

Sumaišykite susmulkintus česnakus su aliejumi, vištienos bei aštriais mėsos prieskoniais ir sojų padažu. Paruoštu mišiniu gerai įtrinkite kulšeles ir palaikykite 1 val.

Receptas su cinamonu ir morkomis

Ingredientai:

  • 10 vienetų vištienos blauzdelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • 6 vienetai morkų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 stiklinė vandens
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek aliejaus

Paruošimo būdas:

Vištų blauzdeles įtrinkite druska bei pipirais ir palikite 20 min. Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite smulkiais šiaudeliais.

Receptas su citrinomis, česnakais ir kariu

Ingredientai:

  • 4 vienetai vištienos blauzdelių
  • 600 gramų vištos filė
  • 2 vienetai citrinų
  • Šiek tiek česnakų
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 600 gramų kiaulienos kumpio
  • Šiek tiek majonezo
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek prieskonių (mėgstami, įvairūs)
  • Šiek tiek kario

Paruošimo būdas:

Vištienos filė šašlykas: Vištieną supjaustykite gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, česnaku, kariu.

Receptas su citrinos sultimis, kečupu ir pievagrybiais

Ingredientai:

  • 500 gramų vištienos blauzdelių
  • 200 gramų pievagrybių
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
  • 3 valgomieji šaukštai kečupo
  • 1 arbatinis šaukštelis mėtų (džiovintų)
  • 1 arbatinis šaukštelis bazilikų (džiovintų)
  • Druska, pipirai

Paruošimo būdas:

Sumaišykite citrinos sultis ir kečupą, sudėkite prieskonines žoleles, papildomai galite dėti pipirų ar čili (arba tiesiog naudoti aštresnį kečupą), gerai išmaišykite. Vištienos blauzdeles apiplaukite, dėkite į kepimo indą, pabarstykite druska. Jas aptepkite pasiruoštu padažu, maždaug trečdalį padažo pasilikite. Ant viršaus sudėkite kiek pavalytus, stambiais kubeliais pjaustytus grybus. Juos apšlakstykite pasiliktu padažu. Į kepimo indą pilkite vandens arba sultinio, kad semtų maždaug iki pusės. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Receptas su bulvėmis, morkomis ir majonezu

Ingredientai:

  • 6 vienetai vištienos blauzdelių
  • 10 vienetų bulvių (vidutinės)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 stiklinė majonezo
  • 0.5 stiklinės pomidorų padažo
  • Šiek tiek prieskonių (druska, pipirai, krapai)

Paruošimo būdas:

  1. Nuplauname kulšeles ir įtriname į jas prieskonius: druską, pipirus, galima specialiais vištienos prieskoniais.
  2. Sumaišome majonezą su pomidorų padažu ir apipilam/aptepam paruoštas vištienos kulšeles (jei per tiršta, galima praskiesti su vandeniu). Įpjaustom svogūną, pomidorą, morką.
  3. Supjaustome bulves 1 cm storio griežinėliais ar stambesniais gabaliukais.
  4. Ištepame skardą sviestu ir pagrindą klojame bulvių griežinėliais. Tuomet supilame paruoštą marinatą ir sudedame likusius bulvių griežinėlius. Papuošimui galima apibarstyti svogūno laiškais.
  5. Kepame 200 laipsnių orkaitėje, apie valandą. Kol vištiena iškeps ir bulvės apskrus.

Vištiena įgauna truputi aštrumo dėl majonezo ir kečupo, tad nepadauginkite prieskonių!