pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Paprastų blynelių receptai

Dažnas savaitgalio rytas prasideda nuo blynų kepimo. Esu jų išbandžiusi pačių įvairiausių: nuo įprastų iki sveikų, su pieno produktais ar be jų, su kvietiniais ar kokosų miltais. Šie blynų receptai yra ne kartą išbandyti, ištestuoti. Geriausia kepti blynus keptuvėje su nesvylančia danga. Visi produktai turėtų būti kambario temperatūros. Kai nenoriu naudoti kvietinių miltų, vietoj jų naudoju avižinių ir kukurūzų miltų derinį. Taip pat galite kokius nors miltus maišyti su šaukštu kokosų miltų.

Lietiniai blynai

Klausiate, kaip man pavyksta iškepti tokius gražius. Nežinau. Tokie pavykdavo ir mano mamai. Ir man būdavo patys skaniausi. Tešla turi būti tikrai skysta, nes kuo skystesnė tešla, tuo plonesni ir gražesni lietiniai. Tešlai visus ingredientus sudedu į dubenį ir gerai išplaku paprastu plakikliu arba sutrinu rankiniu blenderiu tiesiog dubenyje - taip nelieka miltų gumuliukų ir patogu vėliau pasemti samčiu vieną porciją tešlos. Mano receptas per ilgą laiką evoliucionavo iš Jamie Oliver’io lietinių recepto, nes pastarieji man tiesiog per stori. Santykis: 1/2/2/2 (miltai / kiaušinis / pienas / vanduo), kai vienetą prilyginu = 125 g miltų. Beveik visada (beveik) leidžiu umaišytai tešlai pastovėti 15 minučių prieš kepant, kad miltai prieš kepant „subręstų“. Pirmam blynui lietinių keptuvę plonai patepu sviestu. Tinka ir šviesūs speltos, avižiniai, grikių miltai.

Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite paprastu plakikliu arba rankiniu blenderiu. Leiskite tešlai pastovėti apie 15 minučių, bet jei labai nekantraujate, galite kepti ir iškart. Įkaitinkite keptuvę, plonai patepkite sviestu, pilkite vieną samtį tešlos, ir greitai vartydami keptuvę leiskite tešlai pasiskirstyti per visą keptuvės plotą. Kepkite ant vos vos aukštesnės nei vidutinė kaitros (tikiu, kad per laiką esate susidraugavę su savo virykle ir geriausiai žinote, kokios kaitros reikia) 1-2 minutes, kol blyno paviršius tampa sausas, krašteliai pagelsta ir matosi iš apačios pakilę burbuliukai. Apverskite ir apkepkite iš antros pusės. Easy! Mes šiuo metu labiausiai mėgstame lietinius apteptus medumi, valgome su graikišku jogurtu. Bet jūs skanaukite, kaip jums patinka.

Suomiški blynai orkaitėje

Suomiški blynai (suom. pannukakku) - yra kepami orkaitėje. Pats gaminimas yra visiškai paprastas. Tereikia užmaišyti blynų tešlą. Ją palikti pusvalandžiui pastovėti. O tada supilti į gilesnį orkaitės padėklą ir kepti apie 30 min. Tinka visiškiems tinginiams, kurie nori blynų, bet nenori ilgai stovėti prie keptuvės.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
  2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, miltus ir druską. Tam labai gerai pasitarnaus elektrinis trintuvas.
  3. Kai orkaitė bus įkaitusi, į apvalų kepimo indą aukštesniais kraštais ar ketaus keptuvę (nuimama rankena) dėkite 50 g sviesto ir kiškite į orkaitę. Sviestas turi ištirpti, pakvipti ir tapti auksiškos spalvos (tai užtruks 5-7 min., tačiau stebėkite, kad nesudegtų).
  4. Trumpam išimkite kepimo formą su sviestu iš orkaitės, greitai supilkite paruoštą plakinį (tik nenusideginkite karštu sviestu) ir greit vėl dėkite atgal į orkaitę.
  5. Per 15-20 min. orkaitėje įvyks beveik stebuklas - plakinys virs puriu, geltonu, apskrudusiu blynu. Beje, kartu su vaikais pro orkaitės stiklą visai smagu žiūrėti, kaip jis pučiasi, beveik veržiasi per kraštus.
  6. Išimkite blyną iš orkaitės, iškart ant jo sudėkite kubeliais supjaustytą likusį sviestą ir pabarstykite cukraus pudra.
  7. Pjaustykite porcijomis ir nedelsdami patiekite su mėgstamais priedais - klevų sirupu, džemu, šviežiomis uogomis, trintomis uogomis ar kuo tik jūs sugalvojate.

Variacija Nr. 1: prieš gaminant plakinį, svieste patroškinkite šiek tiek šviežių uogų ar vaisių - vyšnių ar trešnių be kauliukų, puselėmis pjaustytų slyvų ar persikų. Dėkite šiuos vaisius į kepimo formą prieš pat pilant plakinį. Variacija Nr. 2: 1 arba 2 šaukštus miltų pakeiskite tokiu pat kiekiu kokybiškos nesaldintos kakavos miltelių - iškepsite daugiau ar mažiau šokoladinį blyną.

Kiti blynų receptai

Esu išbandęs pačių įvairiausių blynų receptų. Štai keletas iš jų:

  • Amerikietiški blynai: Šie blyneliai yra gardūs ir ypač paprastai pagaminami. Gaminau juos su pasukomis, bet jas galima keisti kefyru. Dažniausiai šie blynai yra patiekiami su sviestu ir klevų sirupu. Žinoma, galima rinktis ir kitus variantus: patiekti su uogiene, jogurtu, vaisiais, uogomis.
  • Blynai su pudingu: Šie blynai su pudingu yra vieni mano mėgstamiausių. Juose jaučiasi pudingo skonis, o iškepę blynai būna minkšti ir purūs. Naudojant skirtingus pudingus, blynų skonis irgi bus kitoks. Galite naudoti įprastą arba baltyminį pudingą.
  • Blynai su varške: Šie blynai primena varškėčius, bet jų gaminimas yra išties paprastas. Šie blynai būna ypač purūs ir minkšti. Geriausia naudoti birią, 9 proc. riebumo varškę.
  • Blynai su kefyru: Vieni skaniausių blynų, kurie visada pavyksta! Šie blynai niekada nenuvils. Galima gaminti tiek saldų, tiek nesaldų variantą. Skaniausia šiuos blynus patiekti su skysta uogiene.
  • Jogurtiniai blynai: Jeigu namie turite jogurto, galite pasigaminti šiuos gardžius blynelius. Dažniausiai blynus gaminu būtent su jogurtu, nes mano namie pieno ar kefyro galima rasti ne dažnai.
  • Rikotos blyneliai: Šie rikotos blyneliai yra lengvai pagaminami. Svarbu juos kepti ant neaukštos temperatūros ir kiek ilgiau, nei paprastus blynus. Į tešlą galima įtarkuoti citrinos žievelės, įspausti citrinos sulčių.
  • Ukrainietiški blynai su kefyru: Tradiciniai ukrainietiški blynai su kefyru „oladky“ - be galo gardūs, minkšti ir purūs. Kaip puikiai žinome, ukrainietiški patiekalai yra labai skanūs, tad šie blyneliai tikrai nėra išimtis.
  • Blynai su varške ir bananais: Šie blynai su varške ir bananais yra beveik varškėčiai. Juos gaminau su baltais speltų miltais, o visas saldumas - iš banano. Galėčiau juos įvardinti kaip tinginių varškėčius. Jų skonis galima sakyti kaip tikrų varškėčių.
  • Bananiniai avižinių dribsnių blynai: Šie blynai yra sveikesni, nes naudojami avižiniai dribsniai, o bananas suteikia natūralaus saldumo. Jiems pagaminti prireiks maisto procesoriaus ar kokteilinės, nes visus ingredientus reikia sutrinti.

Užgavėnių blynai

Lietuvoje Užgavėnių šventė neįsivaizduojama be Lašininio ir Kanapinio kovos ir gausybės blynų - saldžių, riebių, mėsinių, mielinių, lietinių, bulvinių ir begalės kitų. Išrinkome jums septynis pačius populiariausius mūsų portale ir labiausiai skaitytojų pamėgtų blynų receptus - pasimėgaukite jais ne tik per Užgavėnes, bet ir kitomis dienomis. Kaip rodo skaitytojų simpatijos, daugelis pirmenybę atiduoda bulviniams blynams.

Žemaičių blynai

Šio recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Reikalingi produktai:

Bulvių masei: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v. š. miltų; 3 v. š. krakmolo; 1 a. š. druskos; Įdarui: 300 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų. Padažui: 150 g grietinės; 150 g pieno; 1 v. š. sviesto; 1 a. š. miltų; 1 skiltelės česnako; šviežių krapų.

Kaip gaminti:

  1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druską, gerai viską išminkykite.
  2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
  4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės, ir tuomet sudėkite krapus.

Skanaus!

Sūrio blyneliai

Gardžiais sūrio blyneliais tikrai pavyks palepinti šeimos narius. Jie puikiai tinka pusryčiams arba vakarienei. Mano šeima blynelius mėgsta visokius, bet šis receptas yra vienas iš favoritų.

Reikės: 500 ml šilto pieno, 200 g miltų, 2 kiaušinių, 150 g fermentinio tarkuoto sūrio, 1 a. š. kepimo miltelių, 2 v. š. aliejaus, 2 a. š cukraus, 1 a. š. druskos, smulkintų krapų, aliejaus blyneliams kepti.

Kaip gaminti: Recepte nurodytus produktus gerai išmaišyti ir keptuvėje su trupučiu aliejaus iškepti blynelius. Iš recepte nurodytų produktų kiekio išėjo 10 didelių sūrio blynelių (keptuvė 28 cm skersmens).

Vokiški bulviniai blynai

Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai ar slavai, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. Iš nurodyto produktų kiekio užteko 6 porcijoms.

Reikalingi produktai: 2 kiaušiniai, 2 šaukštai miltų, 1/4 šaukštelio kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 6 didelės bulvės, 1/2 svogūno, 50 g fermentinio sūrio, aliejaus blynams kepti.

Kaip gaminti: Dideliame dubenyje išplakite kartu kiaušinius, kepimo miltelius, miltus, druską ir pipirus. Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį. Į bulvių masę supilkite kiaušinių ir miltų masę, gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu formuokite blynus. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai iškepa. Tiekite su pasirinktu padažu.

Virtų bulvių ir varškės blyneliai su grybais

Paprasti, nešventiniai pietūs, bet tikrai labai skanūs.

Reikalingi produktai (8 vnt.):

Blyneliams: 200 g neriebios varškės; 500 g virtų bulvių; 160-190 g miltų (jų kiekis priklauso nuo varškės ir kiaušinio dydžio - miltų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų); 1 kiaušinis; druska; aliejaus kepimui; miltų pabarstymui. Padažui: 200-250 g pievagrybių (žinoma, gaminkite iš tokių grybų, kokius mėgstate); 1 svogūnas; 50-60 g rūkyto kumpio; 200-250 g neriebios grietinės; smulkintų krapų; druskos, pipirų.

Gaminimo eiga:

Bulves sutarkuokite stamba trintuve, dėkite varškę, įkulkite kiaušinį, berkite druskos ir persijotus miltus - užminkykite tešlą (kaip žemaičių blynams), padalinkite į 8 dalis. Padarykite paplotėlius, apvoliokite miltuose ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių. Padažui kumpį supjaustykite smulkiai, apkepkite, sudėkite pjaustytą svogūną, kelias minutes pakepkite, sudėkite pjaustytus pievagrybius, grietinę, druską, pipirus - viską patroškinkite apie 6-8 min. Nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite smulkintus krapus. Patiekite blynelius su padažu ar grietine.

Skanaus!

Bananiniai blynai

Blynai nėra mano maistas, bet paragauti teko. Ir labai patiko tai, kad juose nebuvo jokių prieskonių - druskos ar cukraus, bet skonio užteko į valias. Ypač su kaimiška grietine ir šiųmečiu šermukšnių pagardu.

Reikės: 3 didesnių kiaušinių, 2 didelių sunokusių bananų, 1 šaukšto riebios grietinės, 1 st. be kaupo kvietinių miltų, lydyto sviesto kepti.

Kaip gaminti: Bananus pirmiausiai sutrinu šakute, sudedu į gilų indą, įmušu kiaušinius, sukrečiu grietinę ir elektriniu plaktuvu išplaku viską iki vientisos masės. Tuomet suberiu miltus ir įplaku juos į masę. Ji tampa tiršta, gerokai tirštesnė nei įprastų blynų tešla. Keptuvėje įkaitinu šaukštą lydyto sviesto ir kepu nedidelius blynelius. Jie nesvyla, puikiai išlaiko formą ir džiugina akį. Tiekiu, kaip ir visus blynus, su mėgstamais pagardais. Karštus. Šaltų skonis nesužavėjo.

Varškės blynai

Ką galiu pasakyti apie šiuos blynus? Jie puikūs. Purūs, tirpstantys burnoje, saldūs, bet ne per daug. Įtiks visiems. Šuos blynus kepiau jau keliasdešimt kartų, sakyčiau, tai vieni skaniausių blynų. Iš anksto patariu: svarbiausia - nepermaišykite tešlos. Baltymus įmaišykite palengva, lėtais sukamaisiais judesiais, kad blynai būtų purūs. Tešla turi gautis tiršta, grietinės tirštumo. Varškę naudoju paprastą, ne pačią rupiausią ir sausiausią. Jei tešla būtų per daug tiršta, įpilkite šlakelį pieno. Iš šio kiekio gaunasi apie 12 blynų. Siūlau iškart daryti dvigubą normą. Nors blynai skanūs ir vieni, su skystu medumi taip pat visai neblogai!

Ingredientai: 2 kiaušiniai; 200 g varškės; 200 g grietinės; 110 g miltų; 3/4 šaukštelio kepimo miltelių; Žiupsnelis druskos; 3 šaukštai cukraus; 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga: Kiaušinio trynius išplakite su varške, grietine, cukrumi ir vanile. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirame dubenyje. Suberkite miltų mišinį, viską išmaišykite. Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo. Palengva įmaišykite į tešlą. Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus ar sviesto.

Cukinijų ir sūrio blynai

Nuostabieji cukinijų blyneliai tokie lengvi, neapsunkinantys skrandžio ir kartu gardūs, kad juos galėčiau valgyti nuo pusryčių iki vakarienės. Traškūs iš išorės, minkšti viduje, patiekti su grietine arba varškės ir krapų padažu. Mmm... net seilė tįsta apie juos pagalvojus. Gaminant cukinijų blynelius galima išbandyti įvairiausius priedus: į tešlą kartais įtarkuoju morką, beriu svogūnų laiškų, česnakų, sezamų sėklų. Blyneliai kas kartą gaunasi vis kitokie! Išbandykite įvairius variantus - jie negali nepavykti.

Reikės: 350 g tarkuotų cukinijų; 120 g miltų; 40 g tarkuoto parmezano ar bet kokio fermentinio sūrio; 1 kiaušinio; druskos; aliejaus kepimui. Jeigu norite, į tešlą galite įberti sezamų sėklų arba krapų.

Stambia trintuve sutarkuotas cukinijas nuspauskite, kad nuvarvėtų sultys ir dėkite į didelį indą. Jeigu jos jaunos, tarkuokite su visa žievele. Sumaišykite su miltais ir sūriu. Dėkite lengvai išplaktą kiaušinį, druskos ir išmaišykite - tešla turi būti vidutinio tirštumo, krentanti nuo šaukšto. Stovėdamos cukinijos paleidžia sultis, todėl ilgainiui tešla tampa skystesnė. Jeigu ji atrodo per kieta, kartais įpilu šlakelį kefyro. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kiekvieną pusę - maždaug po tris minutes.