pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištiena Su Džiovintais Pomidorais Ir Sūriu: Gurmaniški Receptai

Šis troškinys su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais yra įkvėptas toskanietiškos vištienos.

Troškinys su vištiena ir džiovintais pomidorais

Troškinys su vištiena yra nesunkiai pagaminamas, o jo skonis išties puikus, gaivus. Manau, kad patiekalas patiks tiems, kurie mėgsta saulėje džiovintus pomidorus ir špinatus. Geriausia jį patiekti su ryžiais, makaronais ar saldžiosiomis bulvėmis. Jeigu norite, galite šį troškinį sutirštinti su miltais - gaminimo pabaigoje šaukštą miltų sumaišykite su 5 šaukštais vištienos padažo.

Ingredientai:

  • Vištienos šlaunelių mėsa
  • Saulėje džiovinti pomidorai
  • Špinatai
  • Vyšniniai pomidorai
  • Kietasis sūris
  • Grietinėlė (30-35 proc. riebumo)
  • Vištienos sultinys
  • Česnakas
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Apšlakstyti aliejumi, sumaišyti su paprika, druska ir pipirais. Palaikyti kambario temperatūroje.
  2. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, sudėti vištieną ir ją apkepinti ant aukštos ugnies.
  3. Sudėti susmulkintą česnaką ir jį pakepinti apie 30 s.
  4. Supilti grietinėlę, sultinį, viską užkaitinti, sumažinti kaitrą iki nedidelės ir troškinti apie 20 min.
  5. Į keptuvę sudėti saulėje džiovintus pomidorus, špinatus, uždengti keptuvės dangtį ir troškinti, kol jie sukris, apie 4 min.
  6. Sudėti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, suberti kietąjį sūrį ir troškinti apie 3-4 min. ar kol vyšniniai pomidorai suminkštės.

Vištienos krūtinėlė su špinatais, sūriu ir džiovintais pomidorais

Kaip paversti paprasčiausią vištienos krūtinėlę restorano vertu patiekalu? Tai labai lengvai padarysite vos kelių kokybiškų produktų pagalba - špinatų žaluma, tįstantis VILVI Gouda sūris, charakterio suteikiantis aromatingas VILVI Memel blue mėlynojo pelėsio sūris ir paskutinis gurmaniškas prisilietimas - saulėje džiovinti pomidorai. Man toks skonių derinys - turbūt pats geriausiais vištienos paturbinimas.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Špinatai
  • VILVI Gouda sūris
  • VILVI Memel blue mėlynojo pelėsio sūris
  • Saulėje džiovinti pomidorai

Gaminimo eiga:

  1. Indelyje sumaišome aliejų su garstyčiomis, actu, smulkintu česnaku ir visais prieskoniais. Šiuo mišiniu įtriname vištieną.
  2. Į vištienos kišenėlę dedame špinatus, tarkuotą Gouda sūrį, trupintą Memel blue sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus.
  3. Apvirtas bulves perkeliame į kepimo formą, sumaišome su alyvuogių aliejumi ir česnakine druska.
  4. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus jo ingredientus.

Kepta vištiena su džiovintais pomidorais

Ingredientai:

  • apie 650 g #CESTA vištienos šlaunelių mėsos arba filė
  • 2 trintos česnako skiltelės
  • 1 a.š. raudonėlių prieskonių
  • 1/2 a.š. druskos
  • pipirų
  • miltų apvoliojimui
  • ~10 gabalėlių susmulkintų saulėje džiovintų pomidorų
  • 4 v. š. grietinėlės (30-35 proc. riebumo)

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos mėsą perpjauname horizontaliai perpus, įtriname druska, pipirais, raudonėliais, česnaku, 2 v.š. aliejaus likusio po pomidorų (galime palikti pasimarinuoti jeigu turime laiko).
  2. Vištieną apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su 2 v.š. aliejaus likusio po pomidorų. Apkepame apie 3,5 min iš kiekvienos pusės ir išimame į šoną.
  3. Į keptuvę įpilame sultinį, užverdame ir grąžiname vištieną į keptuvę, pridedame susmulkintus džiovintus pomidorus, verdame po 1 min. iš kiekvienos pusės apverčiant kepsnelius.
  4. Įpilame grietinėlę, užverdame, apibarstome špinatų lapais ir išmaišome, kad lapai suminkštėtų. Paverdame dar apie 1-2 min. ir išjungiame kaitrą.
  5. Apibarstome tarkuotu sūriu ir patiekiame su su mėgstamu garnyru (pvz. ryžiais).

Vištienos kepsneliai su džiovintais pomidorais ir kreminiu sūriu

Labai greitai paruošiami vištienos kepsneliai su nuostabiai skaniu įdaru. Kreminis sūris suteikia labai malonią konsistenciją, o mėsa tampa labiau sultinga. Be to, džiovinti pomidorai sukuria dar ryškesni kepsnelių skonį.

Ingredientai:

  • 400 g vištienos krūtinėlės
  • 120 g smidrų arba pagal poreikį
  • 60 g kreminio sūrio arba pagal poreikį
  • keleto saulėje džiovintų pomidorų puselių
  • 12 g alyvuogių aliejaus kepimui
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • džiovintų petražolių, pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos krūtinėlę įpjauti išilgai (padaryti kišenėlę).

Toskanietiškas vištienos troškinys su makaronais ir džiovintais pomidorais

Pažadu, jog nuo šio patiekalo namai kvepės kaip geras Toskanos restoranas. Galbūt tai nėra pats maistingiausias mano patiekalas, tačiau skonio prasme tai tikrai buvo geriausias troškinys, kurį teko gaminti.

Gaminimo eiga:

  1. Ant didesnės ugnies pakepame dvi vištienos krutinėles iki auksinės plutelės.
  2. Į puodą dedame supjaustytą svogūną, česnako skilteles, šviežius pomidorus ir gerą saują saulėje džiovintų pomidorų. Kartu dedame druskos, pipirų, raudonėlio.
  3. Dedame stiklinę orzo makaronų, 2 stiklines vištienos arba daržovių sultinio, stiklinę grietinėlės.
  4. Įdedame vištieną ir paliekame 10min. Makaronai turėtų jau būti išvirę ir troškinys neturėtų turėti daug skysčio (jei dar turi, ilgiau patroškiname).
  5. Įmaišau kelias saujas špinatų, palaikau kelias minutes (minėjau anksčiau, tačiau kad jie turėtų daugiau tekstūros, geriau juos dėti jau pilnai išvirus makaronams).