Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2 -5 minutes priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės.
Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.
Maironis mums yra pirmiausia Maironis, o ne Jonas Mačiulis, Vaižganto slapyvardis yra geriau žinomas negu tikroji pavardė Tumas, na, o Žemaitės, Šatrijos Raganos ar Juozo Baltušio tikruosius vardus tikrai pasakys ne visi.
Ilgainiui šis patiekalas transformavosi, o Italijoje tapo tokiu, kokį mes žinome šiandien sluoksniuotas patiekalas su mėsos, daržovių, sūrio ir padažų sluoksniais.