pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Agurkai savo sultyse: receptas

Šiandien siūlomas labai įdomus agurkų marinavimo būdas - konservuoti juos savo sultyse! Agurkai kvapnūs, traškūs ir vidutiniškai aštrūs. Šis receptas tikrai patiks, jei nenorite karštą vasarą stovėti virtuvėje prie puodo su kunkuliuojančiu marinatu - čia nereikia nieko kaitinti ar virti, agurkai marinuojami savo pačių išskirtose sultyse.

Kai kurios šeimininkės tikina, kad taip agurkus konservuoja jau daug metų ir dar neatsibodo.

Ingredientai

Šis ingredientų kiekis skaičiuojamas 1 trijų litrų stiklainiui arba 3 stiklainiams po 1 litrą.

  • Agurkai
  • Druska
  • Krienų lapai
  • Serbentų lapai
  • Lauro lapai
  • Krapai
  • Česnakas
  • Pipirų žirneliai

Agurkų paruošimas

  1. Paruoškite visus ingredientus.
  2. Agurkus nuplaukite ir pamirkykite šaltame vandenyje 1-2 valandas. Tada nupilkite vandenį, nusausinkite agurkus. Iš pradžių leiskite agurkams pamirkti vėsiame vandenyje apie porą valandų - tai suteiks jiems traškumo.
  3. Norėdami pagaminti agurkų sultis, galite naudoti agurkus, kurie prarado išvaizdą: pernokę, negražios formos arba su defektais.
  4. Dalį agurkų sutarkuokite stambia tarka arba perkoškite per mėsmalę. Įberkite druskos ir palikite 15 minučių.

Konservavimas

  1. Į sterilizuotus stiklainius suberkite prieskonius: krienų ir serbentų lakštą, lauro lapą, krapus, smulkintą česnaką ir pipirų žirnelius.
  2. Visus agurkus sandariai sudėkite į stiklainį.
  3. Tada suberkite tarkuotus agurkus. Uždarytą stiklainį pakratykite taip, kad skystis visiškai apsemtų visus agurkus.

Statines iškart dedame į šaldytuvą, agurkai savo sultyse puikiai laikosi visą žiemą ir negenda.

Agurkai savo sultyse be sterilizavimo

Jei norite išbandyti kai ką naujo, siūlomas receptas, kuriuo pastaruoju metu dalijasi šeimininkės viena po kitos. Tai agurkai savo sultyse. Be acto, be kaitinimo, natūralūs ir traškūs.

Ingredientai:

  • 2 kg agurkų
  • 2 v. š.druskos
  • 1 v. š.cukraus
  • Krapai
  • Česnakai
  • Krienų lapai

Iš nurodyto produktų kiekio išeis du 1 l talpos stiklainiai.

Gaminimo eiga:

  1. Labai gerai nuplaukite ir nusausinkite agurkus.
  2. 1 kg peraugusių ar netaisyklingos formos agurkų sutarkuokite burokine tarka.
  3. Sutraiškykite ar smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite česnakus.
  4. Į agurkų masę dėkite 2 v. š. druskos ir 1 v. š. cukraus, išmaišykite. Palikite pastovėti, kad išsiskirtų skysčiai. Galima palikti ir per naktį.
  5. Ant sterilių stiklainių dugno dėkite krapų, sustatykite eilę agurkų, ant jų užpilkite trintų agurkų masės, vėl dėkite agurkus, ir vėl masės. Galiausiai supilkite išsiskyrusį skystį. Žiūrėkite, kad visi agurkai būtų apsemti.
  6. Ant viršaus dėkite krienų lapą - jis apsaugos agurkus nuo gedimo.

Dangtelius galite ištepti garstyčiomis - jos taip pat veiks kaip antispetikas, saugos nuo bakterijų ir puvimo.

Agurkai griežinėliais savo sultyse žiemai

Agurkus nuplaukite, užpilkite vėsiu vandeniu ir pamirkykite 2 valandas.Išmirkytus agurkus supjaustykite griežinėliais. Užpilkite druska, išmaišykite ir palikite pastovėti dar 2 valandoms. Praėjus pusei laiko, po valandos, dar kartą permaišykite agurkus.Česnakus sutarkuokite arba supjaustykite labai plonais griežinėliais. Česnakus, cukrų, actą ir aliejų supilkite į dubenį su agurkais. Gerai išmaišykite ir leiskite dar 4 valandas pastovėti. Kas valandą permaišykite, kad cukrus ištirptų ir agurkai tolygiai įgertų marinatą. Po viso šio laiko agurkai bus sukritę, išskyrę savo sultis - skystis turėtų beveik semti agurkus.Agurkus sudėkite į švarius stiklainius. Ant jų supilkite skystį iš dubens. Pripildytus stiklainius sudėkite į puodą. Pridenkite dangteliais (bet neužsukite). Puodą pripildykite vandens tiek, kad semtų maždaug du trečdalius stiklainio. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo puode ims burbuliuoti. Kaitinkite apie 20 minučių, kol burbuliukai ims kilti ir stiklainių viduje. Atsargiai išimkite stiklainius, sandariai užsukite dangtelius. Apverskite dangteliais į apačią ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Stiklainių paruošimas:

Jei ruošiate ilgam laikui (žiemai), prieš marinuodami agurkus, sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius. Tiek stiklainius, tiek dangtelius perliekite šiltu vandeniu, labai gerai ištrinkite valgomąja soda iš visų pusių, tuomet - kruopščiai išskalaukite. Galiausiai nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite juo stiklainėlius ir palikite pastovėti apie 5-10 minučių. Vandenį išpilkite, stiklainėlius sudėkite ant švaraus medžiaginio rankšluostėlio ir leiskite nusivarvėti.

Taip pat galite naudoti ir kitą stiklainių sterilizavimo būdą: iškaitinti stiklainius orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ar kt.