pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kruopų ir daržovių troškinio receptai

Išmėginkite šį troškinį ir iš naujo atraskite šias kruopas! Subtiliam triušienos skoniui ryškumo suteiks pomidorai, paskrudinti šoninės gabalėliai, aromato - kepti svogūnai, morkos ir salierai, o sotumo - perlinės kruopos. Ilgai ir lėtai ant silpnos ugnies troškinta triušiena bus minkšta, švelni ir tiesiog kris nuo kaulo.

Perlinių kruopų troškinys su triušiena

Troškinį galite ruošti ne tik su triušio šlaunelėmis, bet ir su kitomis dalimis. Troškinimo laikas priklausys nuo triušio gabalėlių dydžio, gali užtrukti ir iki pusantros valandos.

Ingredientai:

  • Triušio šlaunelės
  • Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai
  • Miltai
  • Šoninė
  • Svogūnai
  • Morkos
  • Saliero stiebai
  • Pomidorų pasta
  • Rūkytos paprikos milteliai
  • Česnakai
  • Džiovinti čiobreliai
  • Pomidorai
  • Vištienos sultinys
  • Lauro lapeliai
  • Perlines kruopos
  • Sviestas

Gaminimo eiga:

  1. Puodą įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite sviestą.
  2. Triušio šlauneles ištrinkite druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Apvoliokite miltuose, kad pasidengtų jais iš visų pusių. Dėkite į puodą ir apkepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
  3. Sudėkite į tą patį puodą kubeliais supjaustytą šoninę. Pakepinkite, kol apskrus.
  4. Suberkite smulkiai kapotus svogūnus, riekelėmis pjaustytas morkas ir saliero stiebus. Kepkite kelias minutes, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
  5. Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite rūkytos paprikos milteliais, česnakais ir džiovintais čiobreliais. Pakepinkite minutę, kol prieskoniai paskleis aromatą.
  6. Supilkite pomidorus ir vištienos sultinį, sudėkite lauro lapelius. Suberkite perlines kruopas. Sudėkite apkeptus triušienos gabalėlius.
  7. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu ir lėtai virkite apie apie 1 valandą, kol triušiena bus minkšta.
  8. Patiekite su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, duonos bandelėmis.

Vegetariškas perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir lęšiais

Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.

Ingredientai:

  • 250 g perlinių kruopų
  • 200 g žaliųjų lęšių (išmirkytų ir išvirtų, tinka ir konservuoti ar garuose ruošti)
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 vidutinio dydžio morkų
  • 4 pomidorų
  • 1 a. š. ciberžolės
  • 1 v. š. džiovintų bazilikų
  • 1 v. š. Provanso žolelių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Perlines kruopas nuplauname (galima ir pamirkyti kelias valandas), išverdame.
  2. Svogūnus kartu su morkomis, česnakais ir svogūnais pakepiname keptuvėje.
  3. Į perlines kruopas supilame pakepintus svogūnus, morkas, česnakus, paruoštus lęšius ir troškiname apie 7 minutes nedideliame vandens kiekyje.
  4. Galiausiai sudedame prieskonius ir supjaustytus kubeliais pomidorus. Troškiname dar kelias minutes.
  5. Gardiname žaliomis petražolėmis.

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis (be lęšių)

Ingredientai:

  • Stiklinės perlinių kruopų
  • Šaukšto lydyto sviesto
  • Pusės šaukštelio kuminų
  • Pusės šaukštelio maltos paprikos
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • Didelio svogūno
  • Pastarnoko
  • 2 vidutinių bulvių
  • 400 ml sultinio, daržovių nuoviro arba vandens
  • Druskos

Gaminimo eiga:

  1. Užmerkite perlines kruopas 5-6 valandoms arba nakčiai. Vandenį nupilkite ir išvirkite kruopas.
  2. Nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną, morkas ir pastarnoką. Bulves taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą ir jame minutę pakepkite kuminus bei paprikas, suberkite supjaustytas daržoves ir kepkite dar 4-5 minutes.
  4. Supilkite sultinį ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
  5. Suberkite išvirtas kruopas, permaišykite ir patroškinkite kartu dar 5-7 minutes.
  6. Pabaigoje pasūdykite.