pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trupininis pyragas ir kiti saldumynai be kiaušinių: receptai

Visi kepa trupininius pyragus. Visur kas nors atsineša namie keptą trupininį pyragą su uogiene. Visada kažkur forume ar kuriam nors maisto bloge sužiba trupininis pyragas su uogiene. Vieną vakarą, kai jau snūduriavau, užuodžiau kaip orkaitėje negailestingai kvepėdamas kepė kambariokės pyragas su uogiene, ir tariau sau: VISKAS. Nuo šiol ir aš iškepsiu trupininį pyragą su uogiene. Be varškės ar kitų priedų, su pačios daryta tešla, paprastą trupininį pyragą su uogiene.

Trupininis pyragas be kiaušinių

Septintą valandą ryto jau minkiau tešlą ir džiūgavau. Kadangi šaldytuve ilgesingai gulėjo vienišas bananas, nusprendžiau ir jį sunaudoti. Stiklainio vyšnių uogienės, kurį man parvežė draugė, niekaip nesugebėjau atidaryti, tai laimei suradau šiek tiek likusios, kadaise pirktos serbentų uogienės. Viskas pavyko greitai, puikiai ir, pasirodo, visiškai nesudėtingai. Prieš išeinant į darbą mano virtuvėje jau garavo kubeliai trupininio pyrago su uogiene…

Ingredientai:

  • 110 g margarino (kambario temperatūros);
  • stiklinės (200 ml) cukraus;
  • šlakelio šalto, ledinio vandens (apie 4 šaukštų);
  • apie 300 g miltų;
  • 250 g sadžiarūgštės uogienės (vyšnių, ar serbentų);
  • 1 banano;
  • cukraus (pabarstyti ant viršaus);
  • cinamono (pabarstyti ant viršaus, nebūtina).

Paruošimas:

  1. Margariną supjaustykite gabaliukais (jei kietesnis) ir išminkykite su cukrumi. Jei margarinas minkštas, tuomet išsukite jį su cukrumi elektriniu maišytuvu ar šaukštu.
  2. Suberkite dalį miltų į tešlą ir išminkykite, įpilkite šlakelį vandens, ir toliau minkykite tešlą.
  3. Įpilkite tiek miltų, kad išsiminkytų minkšta, pie rankų nelimpanti tešla.
  4. Susukite ją į burbuliuką ir padėkite į šaldiklį maždaug 15 minučių.
  5. Kepimo indą* patepkite riebalais.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laispnių temperatūros.
  7. Tešlą padalinkite pusiau, vieną dalį įklijuokite į kepimo indą.
  8. Užtepkite uogienės ant tešlos, uždėliokite riekelėmis supjaustytą, nuluptą bananą.
  9. Likusią dalį tešlos sutrupinkite arba sutarkuokite ant viršaus.
  10. Kepkite apie valandą, kol viršutinis sluoksnis dailiai apskrunda aukso spalva.
  11. Pjaustykite tik atvėsusį pyragą.

* Rekomenduoju naudoti nedidelį, pailgos formos kepimo indą. Mano kambariokė atrado, kad tokiame gausiai patogu kepti trupininius pyragus.

Saldumynai be kiaušinių

Saldumynai be kiaušinių - su tortų, pyragų, ar kitų receptų nevalgantiems kiaušinio paieškomis susidūria dauguma mamų. Toks klaustukas iškyla tiek gaminant saviems, tiek svečių būriui, kai žinome, kad jų tarpe bus nevalgančių kiaušinių. Šis įrašas ir skirtas palengvinti ieškojimus - į vieną įrašą surinkti visi išbandyti, išragauti ir pamėgti Gimtadienio mugės saldumynų receptai be kiaušinių.

Receptų idėjos:

  • Greitas rudeninis tortas be kiaušinių - geras savo paprastumu, sveikesne sudėtimi ir sparčiu paruošimu.
  • Dar vienas greituolis - vaflinis tortas, kurio nereikia kepti. Kondensuotas pienas, šokoladas, sviestas - šis receptas tikriems saldumynų mėgėjams.
  • Vaisių pica - šis sveiko torto receptas tiks ne tik nevalgantiems kiaušinių, bet ir miltų. Jo pagrindas - migdolai ir datulės.
  • Įvairių uogų pyragas su trapios tešlos be kiaušinio kepure.
  • Ant torto pakylos gali lipti ir trupininis obuolinis pyragas be kiaušinių. Ypač jei patieksime jį šiltą, su šaukšteliu vanilinių ledų. Tačiau ir vienas pats jis puikus, be to, puikiai tinkamas ir patiems mažiausiems. Drąsiai galima gaminti pirmajam gimtadieniui.
  • Cukinijų šokoladainis - tikras rudens hitas, kai reikia įprasminti virtuvę šturmuojantį cukinijų derlių.
  • Cake popsais gali tapti ir šokoladuoti bananai. Cake pop - mini torčiukai. Žaibiškai paruošiami keksiukai iš ledų. Jei gaminsime iš pirktinių ledų, pažiūrėkime, kad jų sudėtyje nebūtų kiaušinių. Norint - visada puikiai iškepsime iš šių naminių ledų.
  • Nuostabus ir daugelio labai mėgiamas datulių ir migdolų saldumynas.
  • Sveiki naminiai avižų batonėliai - puikus dalykas ne tik vaišėms, bet ir saldumynų atsargoms. Patogu, kai gali pasiruošti daugiau ir turėti budinčių gardumynų mažiesiems.
  • Avižiniai batonėliai, kurių nereikia kepti. Labai gardūs avižų batonėliai iš 3 ingredientų.
  • Šokoladiniai granolos batonėliai, iš kurių galime pagaminti ir vaikams labai patinkančius paukščiukų lizdelius.
  • Batonėliai iš sausų pusryčių - grūdų žiedelių „Cheerios“.
  • Sveikesni šokoladiniai triufeliai - dar jie nuostabūs tuo, kad netruksime juos paruošti.
  • Riešutai griliaže - svajonių saldumynas, labai tinkantis valgomoms dovanoms.
  • Natūralių apelsinų želė skiltelėse - puikus desertas vaikų gimtadieniams.
  • Persimonų pudingas - toks įdomesnis desertas, o paruošiamas super paprastai tik iš 2 ingredientų.
  • Ir, be abejo, visada puikūs desertas be kiaušinių vaikams bus įvairūs vaisių vėrinukai ar kitos vaišės iš vaisių.
  • Taip pat puikus pasirinkimas - naminiai ledai, kurių sudėtyje nėra kiaušinių.

Vanilinis pyragas be kiaušinių

Jei manote, kad be kiaušinių neįmanoma iškepti purų ir drėgną pyragą - šis receptas jus maloniai nustebins. Šį receptą verta išsisaugoti kiekvienam - tiek tiems, kurie vengia kiaušinių dėl alergijų ar gyvenimo būdo, tiek tiems, kurie tiesiog nori išbandyti kažką naujo. Norite dar vieno pliuso? Norint išsikepti šį be galo minkštą ir drėgną vanilinį pyragą be kiaušinių, jums prireiks vos kelių įprastų produktų.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C su ventiliatoriumi. Jei tokios funkcijos nėra - kepkite 170 °C be vėjelio.
  2. Atskirame dubenyje persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite jogurtą, cukrų, vanilę ir sodą.
  4. Puodelyje ar mažame prikaistuvyje sumaišykite sviestą, aliejų ir pieną.
  5. Pusę karšto pieno mišinio supilkite į jogurto mišinį ir išmaišykite šluotele.
  6. Supilkite likusį pieno mišinį, vėl išmaišykite, tada suberkite likusius miltus ir dar kartą atsargiai išmaišykite iki vientisos tešlos.
  7. Tešlą paskirstykite tolygiai į abi kepimo formas.
  8. Kepkite apie 28 minutes arba kol įkištas medinis pagaliukas išeis sausas.

Nors šis vanilinis pyragas be kiaušinių puikiai tinka net ir be jokių priedų, švelnus kremas ar paprastas glajus gali jį paversti tikru desertų stalo karaliumi. Lengvas, purus ir ne per saldus - šis kremas puikiai dera su minkštu pyrago pagrindu.

Kremo variantai:

  • Želatiną ištirpinkite vandenyje, pakaitinkite iki visiško ištirpimo ir leiskite šiek tiek atvėsti. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanile, o pabaigoje, plakdami palėta, įpilkite želatinos.
  • Grietinėlę užvirkite, užpilkite ant sukapoto šokolado, palaikykite minutę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Sumaišykite natūralų jogurtą su šiek tiek cukraus pudros ir vanile, o ant viršaus pabarstykite šviežių braškių, mėlynių ar aviečių.

Tortinė versija su šokoladiniu glajumi - kai norisi šventės be didelių pastangų. Vienas didžiausių šio pyrago privalumų - jo universalumas.

Pyrago variacijos:

  1. Supjaustykite abu biskvitus horizontaliai, kad gautumėte keturis sluoksnius. Kiekvieną sluoksnį pertepkite kremu (pvz., plakta grietinėle ar vaniliniu pudingu) ir tarp jų įdėkite vaisių - braškių, bananų ar konservuotų persikų. Viršų papuoškite uogomis, trupiniais ar šokolado drožlėmis.
  2. Jei norite kažko greito prie kavos ar arbatos, pakanka užpilti pyragą lengvu cukriniu glajumi - sumaišykite 100 g cukraus pudros su keliais šaukštais citrinos sulčių ar pieno.
  3. Naudokite tą pačią tešlą ir kepkite keksiukų formelėse - trumpinkite kepimo laiką iki 15-18 minučių.
  4. Įvyniokite atvėsusį pyragą į maistinę plėvelę, o aplink - dekoratyvų popierių ar drobelę.

Greitas vanilinis pyragas be kiaušinių - tai įrodymas, kad desertas neprivalo būti sudėtingas. Nesvarbu, ar kepate pirmą kartą, ar esate patyręs virtuvės meistras - šis receptas yra patikimas pasirinkimas bet kokiai progai. Tad kai kitą kartą ieškosite greito, universalaus ir visų mėgstamo kepinio - prisiminkite šį pyragą. O jei pabandysite - drąsiai eksperimentuokite su skoniais, glajais, vaisiais.

Šokoladinis pyragas be kiaušinių

Kai baigiasi kiaušiniai, o norisi pyrago arba pažadėjote jį savo šeimynai, nereikia keistų planų, atsisakyti malonumo arba lėkti į parduotuvę, nes nepakeičiamų nėra! Geriausia Lietuvos konditerė Dovilė Valentienė dalinasi nuostabaus skonio šokoladinio pyrago receptu, kuriame nėra nė vieno kiaušinio. Skanus sprendimas ir alergiškiems kiaušinio baltymui smaližiams.

Reikės:

  • 280 g kvietinių miltų
  • 180 g cukraus
  • 250 ml drungno vandens, pieno ar kavos
  • 5 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. sodrios kakavos 20-22 proc.
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. druskos

Paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Viską kartu išsijojam.
  2. Atskirame dubenyje sumaišome cukrų, vanilinį cukrų, aliejų, vandenį ar pieną ir tirpią kavą. Maišome šluotele, kol cukrus ištirps.
  3. Į sausų produktų mišinį įmaišome gautą skystį ir sujungiame iki vienalytės masės. Turime gauti grietinės tirštumo tešlą.
  4. Supilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą ar sviestu ir miltais pabarstytą kepimo formą ir kepame 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 30-35 min.

Svarbu neperkepti, antraip kepinys bus sausas, o juk norime mėgautis drėgnu šokoladiniu gardėsiu. Ar pyragas iškepęs, patikriname į jo viduriuką įbesdami medinį pagaliuką. Jeigu ištraukus jis tik vos vos aplipęs šokoladinio pyrago mase, pyragas iškepė. Iškeptą pyragą paliekame atvėsti. Pyragą galima gardinti kapoto šokolado gabaliukais, riešutais, ar mirkytomis džiovintomis slyvomis.

PATARIMAS: pyragą kepkite standartinėje 20 ar 24 cm skersmens apvalioje formoje. Galima kepti ir kvadratinėje: jeigu skarda bus didesnė, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.