Artėjant Naujiesiems metams, daugelis ieško įdomių ir skanių desertų receptų, kurie ne tik papuoštų šventinį stalą, bet ir nustebintų svečius. Prekybos tinklo IKI užsakymu atlikta visuomenės nuomonės apklausa atskleidžia, kad net 39 proc. apklaustųjų ant Naujųjų metų stalo deda namie pagamintus desertus, tortus ir pyragaičius, o 22 proc. žmonių sako šventiniam stalui perkantys jau pagamintus konditerinius gaminius.
Prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič sako, kad Naujųjų metų išvakarėse galima ne tik išsikelti naujus tikslus, bet ir atskleisti savo kulinarinį talentą. Pasak jos, joks šventinis stalas neįsivaizduojamas be deserto, kuris gali suteikti naujų skonio pojūčių bei tapti pagrindine šventės puošmena.
„Naujųjų metų desertai turi būti ne tik skanūs, gražūs ir lengvai pagaminami, bet ir originalūs. Juk šią dieną žmonės tikisi kažko neįprasto, tad norint nustebinti svečius, reikia pasitelkti visą kūrybiškumą arba eiti šiek tiek paprastesniu keliu - prikelti senus receptus naujam gyvenimui“, - sako prekybos tinklo kepyklų vadovė ir pateikia desertų, kuriuos tiesiog privalu pasigaminti per Naujuosius metus, receptus.
Naminiai "Rafaelo" Saldainiai
Tai greičiausias ir paprasčiausias, o tuo pačiu ir sveikiausias “Naujametinis” ar kitai šventei tinkantis desertas, kurio nereikia kepti ar ilgai ruošti. Jis visiems gaunasi 100 proc. ir labai sutaupys laiko, ruošiant vaišes! Šis desertas yra beprotiškai paprastas ir nerealiai skanus.
Ingredientai:
- 100 g baltojo šokolado
- 50 g kokoso drožlių
- Saujelė migdolų
- Vaflių lakštų
Gaminimas:
- Migdolus užliekite vandeniu ir palikite 20 minučių.
- Vaflių lakštus įvyniokite į maistinę plėvelę ir sutrinkite į mažus trupinėlius.
- Tuomet ištirpinkite baltąjį šokoladą - dubenėlį su juo uždėkite ant puodo ir kaitinkite iki tol, kol šokoladas suskystės.
- Maždaug du trečdalius ištirpinto šokolado sumaišykite kartu su keliais šaukštais vaflių trupinių.
- Tuomet imkite gabalėlį šokolado-vaflių masės ir formuokite rutuliukus. Į jų vidų įdėkite migdolo riešutą be luobelės. Tai reikia daryti itin greitai, nes šokoladas per visą šį laiką turi išlikti karštas.
- Pagamintus rutuliukus pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Vėliau juos išimkite ir pamirkykite likusiame skystame šokolade bei apvoliokite kokoso drožlėse.
Greiti Šokoladinio Kremo Triufeliai
Ingredientai:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g šokoladinio kremo
- 50 g pieno arba grietinėlės
- Šiek tiek kakavos arba smulkintų sausainių, papuošimui
Gaminimas:
- Puode trumpai pašildykite pieną, o šokoladą ištirpinkite.
- Į dubenėlį su ištirpintu šokoladu supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Į gautą masę dėkite šokoladinį kremą ir taip pat gerai išmaišykite. Dubenėlį pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą - turite tiek atšaldyti, kad masė visiškai sustingtų.
- Sustingusią masę išimkite iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti kiek didesnius už lazdyno riešutą triufelius. Kiekvieną apvoliokite kakavoje arba smulkintų sausainių trupiniuose.
- Paruoštus triufelius dėkite į šaldytuvai valandai atvėsti. Išėmę juos iš šaldytuvo patiekite ant Naujųjų metų stalo.
Itališkas Pieno ir Grietinėlės Desertas su Spanguolėmis (Panakota)
Ingredientai:
- 300 ml riebios grietinėlės
- 150 ml pieno
- 50 g cukraus
- 15 g vanilinio cukraus
- 8 g želatinos
- 5 g šviežio baziliko lapelių
- 250 g spanguolių
Gaminimas:
- Užpilkite želatiną 50 ml šalto virinto vandens ir palaukite pusvalandį, kol išbrinks.
- Puode apie 10 minučių pakaitinkite grietinėlę kartu su pienu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Supilkite viską į išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišykite, kol ji visiškai ištirps. Gautą masę supilstykite į formeles ir pastatykite į šaldytuvą.
- Tuomet paruoškite padažą iš spanguolių ir bazilikų. Šiuos ingredientus kartu su saujele cukraus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir įpilkite į kiekvieną lėkštelę. Paruošus panakotos desertus papildomai galite papuošti mėtos lapeliu.
Greitas ir Sveikas Desertas su Granola ir Uogomis
Aišku, nebūtina laukti Naujų metų, o tokiu desertu galima pradėti gerą dieną ir mėgautis pusryčiams su kava ar arbata. Beje, jis labai sotus ir tokia stiklinėlė pusryčiams šio patiekalo užtikrins sotumo jausmą iki pietų. Mėgstantiems užkandžiauti, šis maistas bus tikra atgaiva, nes jame:
- daug skaidulinių medžiagų,
- daug gerųjų riebalų, kurie reikalingi energijai palaikyti.
- jokio pridėtinio cukraus ir gliuteno.
Ingredientai:
- ½ pakelio „Smaližiaus granolos“;
- 1 indelis rikotos sūrio;
- 300 g varškės „Dobilas“ 9 proc.;
- 200 g natūralaus jogurto;
- 50 g Sukrin Gold eritritolio;
- 1 stiklinė šaldytų uogų (avietės ir mėlynės ar braškės).
Gaminimo eiga:
- Rikotos sūrį, varškę, saldiklį ir jogurtą suplakti iki idealios kreminės konsistencijos plaktuvu. 30 sek./8.
- Į serviravimo indelius suberti po 1-2 v.š. „Smaližiaus granolos“, uždėti po 2-3 v.š. varškės masės, ant viršaus po 1-2 v.š. atitirpintų uogų su skysčiu ir vėl užberti granolos.