pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žemės Riešutų Sviestas Traškus Receptas

Žemės riešutų kremas - tai puikus baltymų, skaidulų ir gerųjų riebalų šaltinis. ORIVEGO® ekologiškas traškus žemės riešutų kremas yra natūraliai saldus su traškiais riešutų gabaliukais! Gaminame jį mažomis partijomis iš rinktinių, ekologiškų, šviežiai skrudintų žemės riešutų be pridėtinio cukraus ar palmių aliejaus.

Gaminimo Eiga

  1. Paskrudinkite žemės riešutus (nebūtinai): Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir paskrudinkite žemės riešutus ant kepimo popieriaus, kol jie švelniai pagels ir ims blizgėti nuo išsiskyrusio aliejaus (apie 10 minučių). Skrudinimas suteikia žemės riešutų sviestui ryškesnį skonį bei padeda išsiskirti aliejams, todėl riešutus sutrinti į švelnų sviestą bus lengviau. To galite nedaryti, jei norite žalių žemės riešutų sviesto arba nusipirkote jau paskrudintų riešutų.
  2. Susmulkinkite žemės riešutus: Sudėkite žemės riešutus į trintuvą arba maisto kombainą. Jei juos paskrudinote, sudėkite į trintuvą dar šiltus riešutus. Keletą kartų įjunkite aparatą, kol šis sukapos riešutus.
  3. Malkite 1 minutę: Įjunkite trintuvą ar maisto kombainą ir leiskite jam nepertraukiamai darbuotis apie 1 minutę. Sustokite ir nugrandykite dubens šonus ir dugną. Šiuo metu žemės riešutų sviestas atrodys rupus ir sausas (beveik kaip kuskusas).
  4. Malkite dar 1 minutę: Įjunkite trintuvą ar maisto kombainą ir leiskite jam nepertraukiamai darbuotis dar 1 minutę. Sustokite ir nugrandykite dubens šonus. Dabar žemės riešutų sviestas pradeda sušokti į gabalus. Žemės riešutų sviestas dar nėra paruoštas, bet jau tuoj bus!
  5. Malkite dar 1 minutę: Įjunkite trintuvą ar maisto kombainą ir leiskite jam nepertraukiamai darbuotis dar 1 minutę. Sustokite ir nugrandykite dubens šonus. Dabar žemės riešutų sviestas bus blizgus ir minkštas.
  6. Suberkite druską, supilkite aliejų, sudėkite medų.
  7. Malkite 1 - 2 papildomas minutes: Malkite sviestą, kol jis pasidarys visiškai vienalytis. Namų gamybos žemės riešutų sviestas bus šiek tiek rupesnis už parduotuvėje nusipirktą, tačiau turėtų būti tepamas. Paragaukite ir įberkite daugiau druskos ar kitų trūkstamų prieskonių.

Sviesto Pagardinimas

Sviestą galite pagardinti:

  • 1-2 šaukštais kakavos miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
  • Sauja šokolado drožlių

Kaip Mėgautis Traškiu Žemės Riešutų Sviestu

Mėgaukitės ORIVEGO® traškiu žemės riešutų sviestu, užteptu ant pilno grūdo duonos, obuolio ar banano gabaliukų, pagardinkite juo savo mėgstamą kokteilį, sausainių ar kitų kepinių tešlą.

Ekologiški Traškūs Žemės Riešutų Kremai

„Clearspring“ ekologiškas traškus žemės riešutų kremas yra lengvai sūdytas jūros druska. Naudojamas kaip užtepas, padažams arba karštiems patiekalams gardinti. Be glitimo ir be palmių aliejaus. Nepridėta cukrų (sudėtyje yra natūralių cukrų). Šis „Clearspring“ ekologiškas žemės riešutų kremas nėra hemogenizuotas. Jame nėra hidrinto palmių ar kitų pigių augalinių aliejų.

Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), žemės riešutai turtingi vitaminais ir mineralais. Šio gamintojo produktai skatina tvaraus žemės ūkio plėtrą, nes remia ekologinius ūkius ir maisto gamintojus.