Šiandien norime pasidalinti su Jumis VIRTŲ RYŽIŲ MAKARONŲ SU RIKOTA IR POMIDORAIS receptu! Tai itališkas, nesudėtingas ir labai paprastai pagaminamas receptas, kuris turi būti budinčių receptų sąraše.
Ingredientai:
- 250 g ryžių makaronų su bolivinėmis balandomis ir burnočiais
- 100 g vyšninių pomidoriukų
- 100 g rikotos sūrio
- 3 skiltelės česnako
- Bazilikai
- Aliejus (kepimui)
- Druska, pipirai, prieskoninių žolelių mišinys - pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Makaronai dedami į puodą su verdančiu vandeniu ir verdami apie 7-8 min. Išvirę makaronai nukošiami.
- Vyšniniai pomidoriukai plaunami ir perpjaunami pusiau. Česnakai susmulkinami. Bazilikai susmulkinami.
- Smulkinti česnakai, pjaustyti vyšniniai pomidoriukai kepinami keptuvėje su įkaitintu aliejumi, +140-+150°C temperatūroje apie 5 min.
- Ant kepintų česnakų, pomidorų dedamas rikotos sūris, beriama druska, pipirai, prieskoninių žolelių mišinys, smulkinti bazilikai ir viskas kepinama dar apie 3-5 min.
Kitas recepto variantas
Taip pat galite pasigaminti makaronus su rikota ir špinatais. Štai kaip:
Ingredientai:
- 200-300 g makaronų
- 2 v. š. kietojo sūrio
- Rikota
- Špinatai
- Česnakas
- Sviestas
Gaminimo eiga:
- Jei naudojami švieži špinatai, juos trumpai, su šlakeliu vandens, pakepti puode 1-2 min kol suminkštės, tada atvėsinti. Išspausti visą skystį iš špinatų rankomis ir grubiai supjaustyti.
- Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą. Kai jis pradės putoti - sudėti špinatus, trintą česnaką, virtus makaronus ir šlakelį makaronų virimo vandens. Kepti 2-3 min, dažnai maišant. Jei reikia, įpilti dar virimo vandens.
- Įmaišyti rikotą ir švelniai kaitinant maišyti kol rikota įsimaišys.
Makaronai su rikotos sūriu ir pomidorų padažu
Ingredientai:
- 500g makaronų
- 250g pomidorų pastos
- 250g rikotos sūrio
- 50g tarkuoto parmezano sūrio
- 1 -2 česnako skiltelės
- ½ šaukštelio rožmarino
- Šaukštas alyvuogių aliejaus kepimui
- Saulėje džiovintų pomidorų pateikimui
Gaminimo eiga:
- Makaronu išvirkite pagal instrukcijas ir nukoškite.
- Kol makaronai verda pasiruoškite padažą. Troškintuve lengvai alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką.
- Sudėkite pomidorų pastą, rikotą, rozmariną ir viską kaitindami gerai išmaišykite.
Pasta su citrina, rikota ir pesto
Valda iš Mamos virtuvės paslaptys siūlo pastą su citrina, derindama ją su rikota ir pesto.
Ingredientai:
- 250 g KIETŲJŲ KVIEČIŲ PASTA FOJADINE SU CITRINA BIO
- 80 g tarkuoto kietojo sūrio
- 125 g rikotos
- 1 v. š. bazilikų pesto
- žiupsnelio druskos
- pipirų
- alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
- Išvirti pastą.
- Keptuvę su alyvuogių aliejumi įkaitinti, sudėti makaronus.
- Atskirame inde sumaišyti rikotą, bazilikų pesto, tarkuotą kietąjį sūrį ir prieskonius.
- Sudėti ant makaronų keptuvėje ir gerai išmaišyti, dar truputį pakaitinti.
- Patiekiant papildomai pabarstyti truputį kietojo sūrio ir papuošti šviežiu baziliku.