pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Agurkinė Sriuba su Perlinėmis Kruopomis: Tradicinis Receptas

Agurkinė sriuba - tai klasika, kuri asocijuojasi su jaukumu ir šiluma. Ši sriuba ypač populiari Lenkijoje, kur ji yra viena iš 5-6 populiariausių tradicinių sriubų.

Ingredientai

  • Pusė stiklinės perlinių kruopų
  • 3 rauginti agurkai
  • Svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 bulvės
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 lauro lapai
  • 2 kvapiųjų pipirų grūdeliai
  • 1,5 l sultinio (arba vandens)
  • Šlakelis aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo Eiga

  1. Perlines kruopas užmerkite iš vakaro.
  2. Bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Svogūną išlukštenkite, smulkiai sukapokite, česnako skilteles išspauskite spaustuku. Raugintus agurkus susmulkinkite mažais kubeliais.
  3. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus, maišydami pakepinkite, kad apskrustų. Paskui sudėkite česnakus, dar vėliau sužerkite morkas. Vis pamaišydami pakaitinkite apie 3 min.
  4. Perlines kruopas nusausinkite ir suverskite į kepamas daržoves. Pakaitinkite apie 5 min. Sužerkite bulves, dar maišydami pakepinkite apie minutę. Paskui supilkite sultinį, sumeskite laurų lapus, pipirų grūdelius, įberkite druskos ir išmaišę užvirkite.
  5. Kaitrą sumažinę kaitinkite, kol daržovės visai suminkštės (apie 15 min.). Pabaigoje suberkite raugintus agurkus, pavirkite dar minutę kitą. Pagardinkite mėgstamais žalumynais (krapais, petražolėmis) ir tiekite su traškia duonos riekele.

Kiti Agurkinės Sriubos Variantai

Gardi agurkų ir pievagrybių sriuba su perlinėmis kruopomis. Kepinti pievagrybiai sriubai suteikia ypač gero skonio, bet jei tingisi juos keptinti atskirai - pjaustytus pievagrybius į puodą galite sudėti kartu su bulvėmis.

Agurkinė Sriuba su Pievagrybiais

Jums reikės:

  • Pusės stiklinės perlinių kruopų
  • 3 raugintų agurkų
  • Svogūno
  • 2 morkų
  • 2 bulvių
  • Pievagrybių
  • 2 laurų lapų
  • 2 kvapiųjų pipirų grūdelių
  • 1,5 l sultinio
  • Šlakelio aliejaus
  • Pagal skonį druskos ir pipirų

Gaminimo Eiga

  1. Perlines kruopas užmerkite iš vakaro.
  2. Puode išlydome šiek tiek “Ghee” sviesto, beriame kapotą svogūną ir trumpai pakepiname.
  3. Dedame kubeliais pjaustytą papriką ir burokine tarkele tarkuotas morkas. Pabarstome druska ir keletą minučių pakepiname.
  4. Užpilame švelniai sūdytu sultiniu arba vandeniu. Beriame per naktį mirkytas gerai perplautas perlines kruopas ir nuo užvirimo pradžios verdame apie 10 minučių.
  5. Sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir dar verdame apie 8-10 minučių, tol kol bulvės suminkštės.
  6. Joms suminkštėjus sudedame pjaustytus agurkėlius, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, prieskoninių žolelių mišinio, kvapiojo pipiro žirnelius, keletą lauro lapelių, jei reikia pabarstome druska, išmaišome ir dar verdame apie 5-8 minutes.
  7. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame pjaustytus pievagrybius, pabarstome druska ir kepiname tol kol pievagrybiai iškeps.
  8. Iškepusius sudedame į sriubą, sriubos virimo pabaigoje.

Agurkų ir pievagrybių sriuba paruošta. Jei mėgstate, prieš patiekiant pagardinkite grietine. Skanaus!

Patarimai

  • Jei sriuba gavosi pernelyg rūgšti, įberkite šiek tiek druskos - ji subalansuos sriubos skonį.
  • Agurkus dėkite į sriubą pačioje pabaigoje, kai visos kitos daržovės (morkos, bulvės) bei kruopos bus minkštos.
  • Perlines kruopas patartina prieš verdant išmirkyti.