pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi Mesos Gaminiai Receptai Jūsų Stalui

Skaniai ir sočiai be mėsos - 39 vakarienės idėjos

Šios puikios vakarienės idėjos įkvėps atrasti naujus ir labai skanius derinius. Mėsos nebuvimas čia nėra ribotumas, o galimybė įtraukti į racioną dar daugiau įvairių daržovių, jūros gėrybių ir kitų puikių ingredientų. Kiekvienas receptas nuostabiai tiks sotiems, aromatingiems pietums ar vakarienei.

Apsižvalgę po LaMaistas.lt platybes atrinkome net 39 vakarienės idėjos idėjas greitiems pietums ar vakarienei be jokios mėsos! Ir pyragai, ir blyneliai, ir kepsneliai, ir apkepas. Tik spėk rinktis ir ragauti!

Tiršta grikių sriuba su vištiena

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis.

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Tobulas jautienos ir daržovių troškinys

Šis jautienos troškinys yra vienas iš tų genialių receptų, kurie darbo reikalauja minimaliai (tik šiek tiek kantrybės, kol troškinys burbuliuos ant viryklės), o skonis pavyksta gurmaniškai tobulas. Tobulo skonio padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Mėsos patiekalai

Yra žmonių, kurie sako, kad jeigu patiekale nėra mėsos, tai - tiesiog net ne patiekalas, o garnyras :D Ir tada seka klausimas – o ką valgysime? Taigi mėsos patiekalai tiems, kurių šūkis – nei dienos be mėsos! Arba tiems, kurie gamina štai tokiems mėsos gerbėjams.

Dažniausiai gaminame ir valgome kiaulieną, jautieną ir vištieną. Nes taip esame įpratę. Tačiau mėsos rūšių yra gerokai daugiau. Kad prisimintume, iš ko galime rinktis mūsų gaminamiems mėsos patiekalams, pavardinsime, kokios yra gaminimui dar itin tinkamos mėsos rūšys:

Paukštiena: vištiena, kalakutiena, antiena, žąsiena.

Naminių žinduolių mėsa: jautiena, kiauliena, aviena, veršiena, ėriena, triušiena.

Laukinių žinduolių mėsa: briediena, šerniena, stirniena, elniena, kiškiena.

Šiuo metu daugiausiai yra vartojama maistui specialiai tam auginamų gyvūnų mėsa, tačiau jeigu pažvelgsime į senesnius laikus – ten karaliavo laukinių žinduolių mėsa. Jai paruošti reikia šiek tiek ilgiau laiko, nes ji yra kietesnė ir ją reikia ilgiau pamarinuoti. Tačiau skonis po to atperka viską. Prie žvėrienos patiekalų itin tinka rūgštokų vaisių arba uogų – bruknių, spanguolių – padažai. Šie mėsos patiekalai itin tinkami ypatingoms šventėms, progoms.

Šiame skyriuje rasite tiek tradicinių mėsos patiekalų, tiek egzotiškesnių – nebijokime eksperimentuoti, bandykime kitas mėsos rūšis. Švęskime gyvenimą!

P.S. O svarbiausia kalbant apie mėsos patiekalus, tai, aišku, mėsos kokybė: ji turi būti kokybiška ir šviežia – todėl pirkime visuomet atsakingai.