Prekybos centruose lentynos tiesiog lūžta nuo gausybės įvairiausių padažų. Čia siūlomi padažai žuviai, mėsai, bulvėms, keptoms daržovėms, salotoms, ir t.t. Pažiūrėkite į jų sudėtį: skonio stiprikliai, dažikliai, kvapiosios medžiagos, didžiuliai cukraus kiekiai… Maža to, šie padažai dažniausiai yra tikrai nepigūs, todėl siūlome pasigaminti padažą patiems. Šį kartą norime su jumis pasidalinti pievagrybių padažo receptu, kuris jus sužavės paprastumu ir tiesiog nuostabiu skoniu.
Grietinės ir grybų padažas pakeis bet kokį garnyrą, pavers jį gardžiu ir aromatingu. Yra daugybė grybų padažo gaminimo receptų. Juos vienija biudžetas ir greitas atlikimas.
Šiuo padažu gardinu makaronus, bulvių košę, vištienos patiekalus, ir t.t. Atskleisiu nedidelę paslaptį: šio padažo receptą naudoja daugybė restoranų, todėl tikrai verta pabandyti šį padažą paruošti patiems.
Ingredientai
- 700 gramų grybų (konservuoti ar virti)
- 1 vienetas svogūnų (didelis)
- 200 gramų dešros (virta)
- 3 česnakų
- 4 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 valgomasis šaukštas kečupo
- šiek tiek krapų
- 2 vienetai laurų lapų
- šiek tiek druskos (ar Maggi kubelis)
Paruošimo Būdas
- Jei grybai stipriai sūdyti - juos pirma numirkykite ir druskos dėkite labai atsargiai.
- Į keptuvę su aliejumi sudėkite grybus ir 5 min pakepinkite, tada sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir dar pakepinkite, kol svogūnai gražiai pagels.
- Sudėkite mažais kubeliais pjaustytą dešrą, smulkiai kapotus ar išspaustus česnakus, Maggi kubelio pusę, lauro lapelius, grietinę ir kečupą.
- Viską išmaišykite ir įpilkite 0.5 stiklinės vandens.
- Troškinkite 5-7 min.
- Baigus kepti sudėkite kapotus krapus.
Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis ir pomidorų padažu. Papuošti galite kapotais krapais, ar petražolės šakele. Puikiai dera su raudonu ar baltu sausu vynu.
Kitas Grybų Padažo Receptas
Ingredientai:
- 3 valg. š. sviesto
- Svogūnai
- Pievagrybiai
- Miltai
- Pienas
- Druska, pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus. Nepamirškite nuolat maišyti.
- Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į keptuvę su svogūnais. Kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies nuolat maišydami.
- Miltus sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens, kad nesusidarytų gumuliukai. Supilkite į keptuvę.
- Supilkite pieną ir maišykite, kol padažas sutirštės.
- Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite.
Taigi, jums reikia tik dviejų pagrindinių ingredientų - pieno ir grybų. Beje, gana dažnai grybų padažams naudojama brangi grietinėlė ar grietinė, tačiau būtent pienas padažui suteiks aksominį skonį. Jei norite šiek tiek kitokio skonio, įberkite arbatinį šaukštelį džiovintų kmynų.
Norėdami pasigaminti grybų padažą iš grybų su grietine, rinkitės šviežius arba konservuotus grybus. Rinkdamiesi pastaruosius, pirmenybę teikite grybams stikliniame indelyje.
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies 3 minutes. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite 5 minutes. Svogūnų ir grybų mišinį pabarstykite miltais. Nuolat maišydami supilkite grietinę. Nedidelėmis porcijomis supilkite vandenį ir vėl išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.