pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sriuba su morkomis ir žirneliais: Paprastas receptas

Šiandien aš labai noriu perkelti vasarą į savo pietų lėkštę.

Ar gali būti geresnė proga tai padaryti, nei tos kelios savaitės, kai mama, atostogaudama, palieka mano pačios priežiūrai visą savo sodą ir daržą?

Nežinau ar sutiksite su mano nuomone, kad skaniausia tai, kas šviežia, o vasaros metu šviežių daržovių assorti gali būti tikrai spalvingas.

Parduotuvėje pamačiau atsiradusių šviežių žirnelių!

Na imk, ir susilaikyk jų nenusipirk, kai gali išsivirti skaisčiai žalios spalvos sriubos, kuri labai primena vasaras pas močiutę!

Ir dar vieną itin maistinga, nuostabaus žirnių skonio spalvinga sriuba Jums.

Trintos žirnelių sriubos receptas su grietinėle

Šiandien noriu pasidalinti savo labai pamėgtos trintos žirnelių sriubos receptu su grietinėle.

Aš ją gaminu iš šaldytų žirnelių.

Tikrai jau esu gaminusi nesuskaičiuojamą galimybę kartų ir dar nei karto nenuvylė.

Brokolių ir žirnelių sriuba su kreminiu sūreliu

Šį kartą su Jumis labai noriu pasidalinti paprastai pagaminama trinta brokolių ir šaldytų žaliųjų žirnelių sriuba su kreminiu sūreliu.

Nors pagaminimas ir labai paprastas, bet skonis tikrai nepaprastas ir mūsų šeimai labai tinkantis ir patinkantis.

Daržovių sriuba su mėsos kukuliais

Gardi ir labai gardi daržovių sriuba su mėsos kukuliais!

Nors daržovių sriuba tikriausiai negali būti neskani, bet ši buvo verdama iš parsivežtų iš kaimo savo daržo gėrybių, tai dukra valgė niekaip nesustodama ir klausė kada vėl gaminsim.

Vištienos sriuba su morkomis ir žirneliais

Ingredientai:

  • Vištienos ketvirtis (be odos)
  • Morkos
  • Saliero stiebas
  • Saldieji žirneliai (šaldyti)
  • Lauro lapelis
  • Pipirai žirneliais
  • Druska

Gaminimo eiga:

  1. Išvirkite vištieną:

    Puode užvirkite vandenį.

    Įdėkite lauro lapelį, druskos ir keletą pipirų žirnelių.

    Įdėkite vištienos ketvirtį (be odos) ir virkite kol mėsa išvirs bei bus minkšta.

    Išvirtą vištieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

  2. Pasiruoškite daržoves:

    Nuskuskite morkas ir supjaustykite pagal pasirinkimą: kubeliais, griežinėliais ar pusmėnuliais, jeigu morkos labai didelės.

    Saliero stiebą susmulkinkite pusrutuliais.

    Atšildykite šaldytus saldžiuosius žirnelius.

    Paprastas ir greitas būdas - sudėjus į kiaurasamtį, perlieti verdančiu vandeniu.

  3. Virkite sriubą:

    Į pasirinktą gaminimo indą pilkite naminį vištienos sultinį.

    Palaukite kol sultinys pradės virti ir sudėkite paruoštas morkas bei salierų stiebus.

    Virkite kol daržovės suminkštės.

    Daržovės turi likti kramtomos konsistencijos.

  4. Sriubos patiekimas:

    Į dubenėlius sudėkite smulkintą vištieną bei atlaidintus žirnelius.