pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su špinatais ir tunu: greitas ir paprastas receptas

Šis receptas skirtas tiems, kurie ieško greito, paprasto ir skanaus patiekalo. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek netikėtai užklupus svečiams. Makaronai su tunu ir špinatais - tai patiekalas, kuris nepaliks abejingų!

Ingredientai

  • 450 g makaronų (spagečiai, vamzdeliai ar kt.)
  • 1 vidutinio dydžio poro (balta ir šviesiai žalia poro dalis)
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos
  • 1 indelio konservuoto tuno aliejuje (geriau naudoti aukštesnės kokybės tuną stiklainėliuose, apie 200g.)
  • 200 ml grietinėlės, 30-35% riebumo
  • 2 dosnios saujos šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 š. šviežiai spaustų citrinos sulčių ir pusę arbatinio šaukštelio smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio (oregano)
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 š. sviesto
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia pasiruoškite daržoves. Porą nuplaukite, perpjaukite išilgai ir dar kartelį krupščiai išskalaukite visus lapelius. Porai auga žemėje, todėl labai dažnai tarp sluoksnių pasitaiko smėlio. Išilgai perpjautą porą supjaustykite ne per storiausiais griežinėliais (dėl vienodo dydžio griežinėlių itin stengtis nereikia, jie vis tiek sukeps ir juntamos esmės padaže nebus). Cukiniją nuplaukite, nupjaukite galiukus ir sutarkuokite burokine tarka.

  2. Keptuvėje ant vidutinės mažos ugnies ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Ant įkaitintos keptuvės suberkite porų griežinėlius ir kartas nuo karto pamaišydami lėtai kepkite, kol porai pradės rusti, apytiksliai apie 10 minučių, jeigu matote, kad procesas vyksta per greitai, sumažinkite ugnį.

  3. Tuomet suberkite tarkuotą cukiniją, džiovintą raudonėlį, žiupsnelį druskos ir truputį padidinę ugnį kepkite apie 8-10 minučių. Iš pradžių cukinija išleis daug skysčio, taigi kartais pamaišydami kantriai kepkite, kol krašteliai pradės skrusti (iki rudumo apkepti nereikia, tegul padaže lieka žalios spalvos, tik nesijaudinkite, šiame patiekale vaikai jos dažniausiai nepastebi).

  4. Dabar sudėkite tuną ir lengvai pamaigydami mentele išskirstykite į smulkesnius gabalėlius, nepersistenkite, lai lieka ir didesnių. Tuną kepkite tik tol, kol smulkinsite ir iš karto pilkite grietinėlę, juoduosius pipirus, citrinos žievelę.

  5. Visą padažą maišydami virkite apie minutę ant vidutinės aukštesnės ugnies, kol grietinėlė pradės tirštėti, tuomet suberkite 1 saują parmezano sūrio ir išmaišykite.

  6. Dabar įpilkite citrinos sultis, išmaišykite ir ragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

  7. Makaronus išvirkite dideliame kiekyje sūdyto vandens kaip nurodyta pakuotėje (juos dedame į verdantį vandenį). Išvirusius nukoškite pasilikdami apie pusę puodelio nuoviro.

  8. Sumaišykite makaronus su padažu, įberkite likusią saują parmezano ir petražoles, jeigu naudojate. Viską gerai išmaišykite ir paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

Patarimai ir gudrybės

  • Jei norite intensyvesnio skonio, naudokite aukštesnės kokybės tuną stiklainėliuose.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais! Be raudonėlio, puikiai tiks ir bazilikas, čiobreliai ar kitos mėgstamos žolelės.
  • Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų nuoviro.
  • Patiekdami apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir smulkintomis petražolėmis.

Kiti receptai su tunu

Jei ieškote daugiau įkvėpimo, štai keletas kitų receptų su tunu:

  • Salotos su tunu ir daržovėmis: Sumaišykite tuną su agurkais, pomidorais, paprika, kukurūzais ir pagardinkite mėgstamu padažu.
  • Tuno užtepėlė: Sutrinkite tuną su kiaušiniais, majonezu, krapais ir patiekite ant duonos riekelių.
  • Įdarytos cukinijos su tunu: Išskobkite cukinijas, įdarykite tuno, džiūvėsėlių, parmezano sūrio mišiniu ir kepkite orkaitėje.

Skanaus!