Tai kokius pavadinimus orkaitėms sugalvojo Electrolux ar Bosch/Siemens marketingistai supranta nebent jie patys. Be to, tos sąvokos nebūtinai siejasi su fizika. Sutinku, šitie pavadinimai tik orientacijai. Nemanau, kad kas nors turėtų jas priimti kaip faktus. Visiskai pritariu, kad nereiketu veltis i diskusijas kaip kas ka pavadino, tai marketinginiai dalykai ir visai nesusije su orkaiciu gerumu, funkcionalumu ar kokybiskumu, o diskusija butent apie tai turetu buti.
Garinės orkaitės ir temperatūros reguliavimas
Jūsų klausimą "bezdzioniukui" galėčiau perfrazuoti kiek kitaip: "kaip garinėse orkaitėse apskritai gali reguliuotis temperatūra, jei ten palaikoma aplinka 100% garai". Galima reguliuot, iki 100 C. ...Aplinkoje 100% garai, esant normaliam slėgiui, temperatūra gali būti tik viena - 100 laipsnių. Kiti atvejai: arba ne 100% garai, arba kitas slėgis. Pvz.: pasirinksiu "50%", o kas bus tie procentai? Nesiruošiu nieko toliau įrodinėti - tai elementari mokyklinė fizika...
Frazę "100% garai" šiame kontekste reikėtų suprasti kaip maksimalų vandens garų kiekį ore, t. y. santykinį drėgnumą. 100 % sant. Man, kai ką nors gaminu, svarbu galėti pasirinkti reikiamą drėgnumą orkaitėje. Bosch/Siemens galima tik pasirinkti, kokiu intensyvumu veiks garų generatorius.
Drėgmės reguliavimas orkaitėje
Svarbu kas kita - kad nustačius, pvz., 75% garų lygį (dabartinėse AEG - didelė drėgmė), toks santykinis drėgnumas ir būtų (greičiausiai apie 35%), nesvarbu, ar temperatūra 130 °C, ar 90 °C. Su programa 100 proc. kepimu ar garinimu ar dar kaip norit galit vadinti, kaip ir viskas aisku, jos yra analogiskos turbut visose garinese orkaitese neziurint i gamintoja, sioks toks klaustukas liko del papildomo gaminimo su garais. Ko ten bus kiti 50%?
Ar tikrai gamintoju Elektrolux/AEG ir Siemens/Bosch garu pasirinkimas yra visiskai skirtingas ? Pvz.: Siemens instrukcijoje rasoma, kad garus galima pasirinkti ir prie paprasciausio kepimo virsus-apacia, tokiu atveju as sutinku, kad net pasirinkus didele dregme ir nustacius 200 temperatura daug garu buti tiesiog negali....gal taip yra ir su duonos kepimu, gal Siemens tiesiog neturi atskiros programos duonos kepimui ir siulo prie standartines programos prideti papildomai garus....
Ir vis tik truputi neaisku kaip yra su tuo dregmes reguliavimu ar tai tiesiog atskiros programos kaip kad garinimas 100 proc. garais ar vis tik tai tik papildomas pasirinkimas prie kitu programu... Bet tada kyla klausimas kodel Siemens isskiria tik tam tikras programas prie kuriu gali buti naudojami garai, tai reiskia nors yra garu pasirinkimas, bet jis galimas ne prie visu programu...Ir galbut tas pats garu intensyvumas prie skirtingu temperaturu taip pat yra skirtingas... gal prie 130 laipsniu jis vienoks, o prie 230 visai kitoks..., tokiu atveju pasirinkus tokia pat temperatura AEG ir tokia pat SIEMENS ir pasirinkus tarkim didziausia dregmes lygi abejose orkaitese, turetume gauti analogiska situacija ir panasu garu kieki.