pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausias kepsnių ant grotelių marinatas - receptai ir patarimai

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Nerealus vištienos marinatas

Galit juoktis, galit netikėti, bet šios sultingos vištienos skonis nerealiai skanus, tiesiog fantastiškas. Vienas kąsnelis šio patiekalo, ir pamiršite visus kitus vištos paruošimo būdus. Tokio vištienos marinavimo recepto analogų daugybę rasite Internete, tituluojamų "Nuostabus vištienos marinatas", "Neįtikėtinai skani vištiena" ir panašiai. Mano recepto įkvėpimo šalinis - dar 90-tųjų pabaigoje per TV matyta laida, kurioje prancūzas aktorius Gerard Depardieu maždaug panašiai marinavo vištieną pagal savo senelių tradicinį receptą.

Šiame marinate puikiai subalansuoti visi ingredientai - nieko nei pridėsi, nei atimsi. Reguliuokite marinato ingredientų kiekius pagal savo skonį; ragaukite marinatą prieš nardinant į jį vištieną. Geras marinatas yra toks, kuriame negali pasakyti, kokio skonio yra daugiau: garstyčių aitrumo, rūgšties, sūrumo ar saldumo.

"Nerealus vištienos marinatas" tinka kapotai gabalais vištai ruošti, bet kokiai vištienos daliai - su kaulu ar be kaulų. Vištienos krūtinėles rekomenduoju lengvai išmušti - tokios jos geriau prisigers marinato skonio ir keps žymiai greičiau bei tolygiau.

Gerai išmarinuota vištiena kepama labai karštai ir trumpai, kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono, geriausiai įkaista ir temperatūrą laiko špižinė keptuvė. Žinoma, skaniausia yra vištiena, kepta virš išdegusių malkų grilio.

Vištiena marinuojasi 2-12 val.

Vištiena tik iš orkaitės.

Sodas

Sausio mėnesio darbai: ką būtina nuveikti sode, darže ir rūsyje?

5 lengvai derinami drabužiai, kurie yra kiekvienos ledi spintoje

žurnalą internetu!

„Marinato ingredientų pasirinkimui būtina skirti didelį dėmesį, nes tik tinkamai paruoštas marinatas atskleidžia visą mėsos skonių gamą ir leidžia išties ja mėgautis. Marinatą paruošti galima lengvai ir greitai, o iškepta mėsa bus ir soti, ir skani“, – sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

G. Bovševič dalinasi penkiais marinatų receptais, iš kurių gardžiausią išsirinks tiek mėgstantys įprastus skonius, tiek pasiryžę eksperimentuoti gurmanai. Dalį šių marinatų piknikų mėgėjai galės išbandyti jau birželio 10 d. vyksiančiame tradiciniame piknike Vilniuje ant Baltojo tilto pievos.

Rytietiškas medaus (aštrus) marinatas

Geriausiai tinka kiaulienai arba veršienai. Marinavimo laikas – 5-8 val.

Jogurto ir kario marinatas

Geriausiai tinka paukštienai ir baltai mėsai. Marinavimo laikas – 2-3 val.

Svogūnų ir pomidorų marinatas

Puikiai tinka bet kokiai mėsai, netgi riebiai. Marinavimo laikas – 6-10 val.

Pikantiškas svogūnų ir kefyro marinatas

Idealiai tinka vištienai. Marinavimo laikas – 6-12 val.

Greitas svogūnų marinatas (jeigu iškylauti nusprendėte spontaniškai)

Tinka įvairiai mėsai.

Jeigu iškylą suplanavote spontaniška ir nebuvo laiko ruošti ir marinuoti, jokiu būdu neskubėkite pilti acto, o tuo labiau majonezo ar kitos „sunkiosios artilerijos“. Verčiau sutarkuokite svogūną, įberkite pagal skonį druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir įtrinkite mėsą. Kol susirinksite būtiniausius daiktus ir paskambinsite draugams, vištiena bus paruošta.

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Savaitgalį, jei tikėsime orų prognozėmis, turėtų būti šilta. Tad kviečiame, smagiai leidžiant laiką gamtoje, pasilepinti gardžiais ir sultingais lauko kepsniais!

A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Mėsa Kepsniai Receptai Virtuvė

Produktai:

1 kg jautienos filė,

3 valg. š. alyvuogių aliejaus,

5 valg. š. citrinų sulčių,

1 arbat. š. druskos (pagal skonį),

1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),

1 arbat. š. medaus,

sauja mėgstamų žalumynų.

Kaip gaminti:

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.

4. Skanaukite su šviežiomis salotomis arba vyšniniais pomidoriukais.

Baklažanai su sūrio padažu

Produktai:

4 vidutinio dydžio baklažanai,

2 valg. š. alyvuogių aliejaus,

druskos (pagal skonį).

Padažas:

200 g varškės sūrio,

100 g lydyto sūrelio,

3 valg. š. juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Kaip gaminti:

Gruziniški kepsniai

Produktai:

800 g kiaulienos kumpio arba nugarinės su lašinukais,

5 vidutinio dydžio granatai,

Kaip gaminti:

1. Prancūziškąjį batoną supjaustykite riekelėmis.

2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę.

4. Sudėjusi į gilų dubenį, ant viršaus suberkite svogūnus. Į delną dėkite po granato puselę ir kruopščiai ant mėsos išspauskite sultingas sėklas. Viską gerai sumaigykite švariomis rankomis.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, užberkite žoleles ir gerai išmaišykite.

Iš nurodytų produktų paruoškite marinatą ir užpilkite ant mėsos, išmaišykite ir uždengtame inde laikykite šaldytuve keletą valandų arba visą dieną.

AUTORIUS: GintarėRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Tradiciniai kotletaiSkanieji balandėliai pagal NeringąPatys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai