pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi Jautienos Kumpio Receptai Jūsų Stalui

Jautienos kumpis receptai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos kumpis receptai” rasta receptų 1000Naminis vytintas jautienos kumpisJautienos kumpis su kepenėlėmis

Jautienos steikas

Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: jautiena, steikasPorcijų skaičius: 1
  • apie 200 g. jautienos išpjovos
  • druska
  • šviežiai, stambiai malti juodieji pipirai
  • konditerinis siūlas
Padažui
  • 250 ml. riebios grietinėlės 35%
  • 2 š. sviesto
  • 2 a.š. konservuotų žaliųjų pipirų (paprastam prekybos centre jų nerasite, ieškokite parduotuvėse "Assorti", "Užupio krautuvėlė", jeigu vis tik nepavyks rasti, ne bėda, padažas bus skanus ir be jų)
  • apie 50 ml. konjako arba brendžio (kartą, kai namuose nebuvo nė vieno iš gėrimų, įpyliau savo vyro labai mėgstamo dūminio viskio ir buvo tobula)
  • 1 š. sojos padažo
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai

Jautienos steikas

Visi, valgantys mėsą, mėgstame gerą jautienos steiką, tik kaip jį iškepti tobulai. Galiu pažadėti, kad su šiuo receptu toks klausimas Jums daugiau niekada nekils ir tai taps vienu iš lengviausiai paruošiamų patiekalų.

Pagal šį receptą steikus kepu nuo neatmenamų laikų ir jis niekada nėra manęs pavedęs. Vienas niuansas-kuomet patiekalas nesusideda iš gausybės ingridientų, pageidautina, kad produktai būtų aukščiausios kokybės.

Steikams dažniausiai renkuosi sauso brandinimo (ne mažiau 35 dienų) jautienos išpjovą, bet esu kepus ir iš nebrandintos Angus veislės išpjovos-pavyko puikiai. Bet kokiu atveju, mėsos kokybė yra pagrindinis raktas į sėkmę.

Ukrainietiški barščiai su jautiena

Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba. Tradiciškai ši sriuba gaminama su jautiena ir kiauliena vienodu kiekiu, tačiau labai skanu ir vien su jautiena, labiausiai tiktų mentė ar kulninė. Jei rinksitės kitą jautienos dalį, pvz., su kaulu, ją virkite kartu sriuboje, kaulas sultiniui priduos dar daugiau sodrumo.

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 200C.

Visų pirma, mėsą iš šaldytuvo išimame likus minimaliai valandai iki kepimo, ji turi pasiekti kambario temperatūrą. Tuomet, su konditeriniu siūlu aprišame iš šonų, truputį paformuodami rankomis, kad steikas gautųsi vienodo aukščio (5-6 cm.) ir storio (7 cm.). Aprišimas siūlu padės mėsai tolygiai iškepti.

Mėsą gerai įtriname pipirais, druskos šiame etape NENAUDOJAME.

Sausą keptuvę (be riebalų) įkaitiname iki aukštos temperatūros, maksimalios kaitros nereikia, nes mėsa svils, bet nekeps. Ant keptuvės steikus kepame po 3 minutes iš abiejų pusių.

Po to, mėsą perkeliame į orkaitę ir kepame dar apie 7 minutes, nevartome. Privaloma dalis: iškepusiems steikams reikia leisti bent 5 minutes pailsėti, t.y. išėmus iš orkaitės perkelti ant lėkštės, uždengti folija ir palikti ramybėj. Tuomet, barstome druska, dedame sviesto ar kitų padažų ir mėgaujamės.

Tobulas padažas tobuliems steikams

Keptuvės, kurioje kepė steikai jokiu būdu neplauname, kitaip ruošti šį padažą prasmės nebus. Nustačius vidutinę ugnį įpilame alkoholį ir leidžiame gerai nugaruoti, kol skysčio beveik visiškai neliks.

Dedame sviestą ir maišydami nugramdome prikepusius mėsos likučius, pilame grietinėlę, koservuotus pipirus, soją ir maltus pipirus. Maišydami leidžiame padažui keletą minučių pavirti, kol sutirštės, tuomet ragaujame ir pagal skonį beriame druskos.

Ant lėkštės, kurioje ilsėjosi steikai bus išsiskyrusios mėsos sultys, jas pilame į padažą ir dar kartą viską gerai išmaišome.