pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su dešrelėmis ir pomidorais: greitas ir gardus receptas

Nieko naujo, nieko įmantraus, bet tikrai gardus greitų pietų ar vakarienės variantas. Turbūt yra mažai žmonių, kuriems nepatinka makaronai su dešrelėmis. Patiekalas primenantis vaikystę. O mes šį kartą nusprendėme patiekalą šiek tiek patobulinti ir pridėti daugiau Italijos skonių. Česnakas, bazilikas bei pomidorai - tikrai nenusivilsite šiuo receptu! Gamindami šį patiekalą užtruksite vos 15 minučių. Šis receptas greitai pagaminamas ir jam nereikia sunkiai įsigyjamų produktų.

Jei ieškote lengvo ir skanaus patiekalo, kuris būtų paruoštas akimirksniu, šie kepti makaronai su pieniškomis dešrelėmis - kaip tik jums! Tai vienos keptuvės patiekalas, kuriam pagaminti tereikia vos kelių paprastų ingredientų - makaronų, pieniškų dešrelių, aliejaus kepimui, pomidorų padažo, druskos, pipirų ar kitų jūsų mėgstamų prieskonių. Nesvarbu, ar norite pamaitinti visą šeimą, ar tiesiog ieškote skanaus pietų ar vakarienės varianto, šis receptas tikrai pasitarnaus. Jei nemėgstate pieniškų dešrelių - galite jas keisti mėgiamu kumpiu ar net vištiena, arba išvis gaminti be mėsos. O padažui geriausia rinktis kuo labiau sunokusius, minkštesnius pomidorus - bus skaniau.

Ingredientai

  • Makaronai: 200g
  • Parūkytos pieniškos dešrelės: 8 vnt.
  • Pomidorai: 3 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Aliejus
  • Druska: 0.5 arbat. š.
  • Pipirai: pagal skonį
  • Bazilikas

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia pagal gamintojo rekomendacijas, šiek tiek pasūdytame vandenyje išsiverdame makaronus, išvirusius nusunkiame. Makaronus išverdame al dente. Pasiliekame truputį skysčio nuo makaronų virimo.
  2. Kol makaronai verda - pasiruošiame padažą. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  3. Dešreles supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir sudedame dešreles. Kepiname iki kol apskrunda. Kai dešrelės iškepa, jas išimame iš keptuvės.
  4. Kol dešrelės kepa, svogūną susmulkiname kubeliais, česnaką ir papriką supjaustome riekelėmis. Kubeliais supjaustome pomidorus, svarbu išsaugoti kuo daugiau pomidorų skysčio.
  5. Į tą pačią keptuvę sudedame svogūną ir česnaką ir kepame iki kol truputį pagelsta. Jei trūksta, įpilame dar truputį riebalų.
  6. Sudedame papriką ir pomidorus, gardiname druska bei pipirais.
  7. Sudedame dešreles ir makaronus, įpilame kelis šaukštus makaronų skysčio. Išmaišome ir patroškiname porą minučių.

Už receptą dėkojame - Emilijai.