pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs Patiekalai Iš Avienos Šonkauliukų

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Ėrienos šonkauliai

Šio recepto labai nesureikšminu, kadangi tai mano dažnas greit paruošiamas valgis, tačiau pagal ingredientų kainą (1 svaras arba 0.5 kg ėrienos šonkaulių kainuoja maždaug $14.00) ir valgio skanumą reiktų jį priskirti prie šventiškų. Nuotraukos darytos paskubom: vakar po vakarienės jau vos ant kojų bepastovėjau. Tikiuosi, jog jūsų namuose patiekalas bus kaip pridera apipavidalintas: servuojamas porceliano lėkštėse su įvairiaspalvėmis salotomis ir atitinkamu garnyru.

Aviena (ėriena) labai skaniai dera šalia tamsiai žalių daržovių: špinatų, gražgarsčių, ankštinių pupelių, šparagų (smidrų), brokolių, įvairių lapinių kopūstų ar mangoldų troškinių ir salotų. Taip pat garnyrui tinka lengva ir puri puree iš bulvių, kalafiorų, morkų, neriebūs troškinti kopūstai ar kt. Makaronai (pasta) ir ryžiai reikalauja didesnio padažo kiekio, negu šis patiekalas gali pasiūlyti.

Mano išrankoji/-nevalgioji dukra šį patiekalą valgo net tada, kai yra soti - tiesiog neįmanoma jos niekuo nuvilioti, desertus išmainytų į "Ėrienos šonkauliukus", visi žaidimai ir draugai gauna laukti, kol dorojami minkšti ir sultingi mėsos gabaliukai.

Paruošimui reikia turėti česnako smulkintuvą, prieskonių grūstuvę ir didelę keptuvę, tinkančią kepimui orkaitėje. Išeiga 6-9 suaugusios porcijos, priklausomai nuo tiekiamo kartu garnyro kiekio. Recepto panašų variantą radau čia.

Produktai:Paruošimas:
Ėrienos šonkauliai marinuojasi.

Patiekalai is avienos sonkauliuku

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “avienos sonkauliukai orkaiteje” rasta receptų 1000Lipnūs ir sultingi šonkauliukai orkaitėjeAvienos šonkauliukai


Skaniausieji šonkauliukai orkaitėje - tinkamas mėsos pasirinkimas, marinavimas ir ilgas kepimas


Šonkauliai

Šonkauliai įprastai perkertami į dvi dalis - nugarinės dalies šonkauliai yra trumpesni, apvalesni, o gaubiantys krūtinę - ilgesni, plokštesni. Kepimui tinka tiek trumpieji, tiek ilgesnieji šonkauliai. Trumpuosius šonkaulius geriausia kepti nepadalintus, juostomis po 10-13 šonkauliukų (jei šonkauliai mėsingi, šio kiekio turėtų pakakti 2 žmonėms). Ilgesnius šonkaulius patogiau padalinti, supjaustyti po vieną (vienam žmogui turėtų pakakti 3-4 šonkaulių, bet tai taip pat priklauso nuo šonkaulių storio, kiek mėsos ant jų palikta, to ar prie šonkaulių tieksite garnyrą).

Apvirimas

Šonkauliukus prieš kepimą galima apvirti, tai sutrumpina gaminimo laiką, bet ir šiek tiek pakeičia patiekalo skonį.

Šonkauliukus reikėtų užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos, kelis pipirų grūdelius, porą lauro lapų. Vandeniui užvirus kaitrą sumažinkite ir virkite apie pusvalandį. Apvirtų šonkauliukų mėsa bus kiek sausesnė, tad juos vertėtų apkepti su skystu padažu ar marinatu.

Apvirtus šonkauliukus sumaišykite su skystu padažu (jo receptų rasite žemiau) ir palikite pasimarinuoti 15 - 20 min. Tuomet kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kepimo pabaigoje šonkauliukus dar kartą aptepkite padažu.

Apvirti rekomenduojama riebesnius, krūtininės dalies šonkauliukus, nes virimo metu dalis riebalų nutirps. Kita vertus, patiekalo skonis bus sodresnis, o mėsa dar minkštesnė, jeigu riebalams leisite nutirpti ilgo kepimo žemesnėje temperatūroje metu.

Marinavimas

Šonkauliukų mėsa yra kietoka, tad ją svarbu gerai išmarinuoti, o po to tinkamai iškepti. Šonkaulius marinuoti galima dviem būdais - įtrinti sausu prieskonių mišiniu arba marinuoti skystame marinate-padaže.

Antrasis būdas patogesnis, nes skysto marinato likučius vėliau galima naudoti šonkaulių glazūravimui, suteikiančiam jiems labai skanų, kvapnų, lipnų „apvalkalą“. Skysto marinato taip pat galima pasiruošti truputį daugiau ir jį patiekti kaip padažą prie jau iškeptų šonkauliukų. O sausas prieskonių mišinys tiks, jei šonkauliukų marinavimui neturite daug laiko, nes jo skonis intensyvesnis.

Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!

Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!

Avienos šonkauliukai

Nu jau šito recepto tai tikrai nebūčiau dėjusi, nes anoks čia receptas – paprasčiausiai iškepti mėsą! Gerai, jau gerai – dar pamarinuoti kelias valandas prieš kepant. Bet vos tik apie tai, kad neketinu dėti į blog’ą šio patiekalo, pasakiau Dariui, jie tiesiog pareikalavo BŪTINAI apie jį parašyti:) Kaip gi kitaip, mano vyras tiesiog miršta iš meilės avienai! O dar šiuo metu pas mus vieši Dariaus tėtis, kuris taip pat eina iš proto dėl avienos. Tad ši savaitė buvo „avienos” savaitė, o ją vainikuos jau kelias dienas marinuojama avies koja, kurią kepsiu šeštadienį.

Žinau, kad Lietuva – toli gražu ne avienos šalis. Bet… Jei pavyktų visgi gauti šviežios geros mėsos… pabandykit 🙂

Labai svarbu mėsą supjaustyti taip, kad kepsneliai nebūtų per ploni. Antraip jie sukeps ir bus sausi, nesultingi. Storis geriausia tegul būna 2,5-3 cm. Čia, Izraelyje, visa tai už mane padaro paslaugus arabas mėsininkas Jafoje, pačioje geriausioje mėsos parduotuvėje.

O kepu įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, bet ganėtinai dažnai vartydama ir vis sekdama, kad mėsa nebūtų per kieta. Kažkada viena restorano šefė išmokė kaip žinoti, kad mėsa – tinkamo kietumo (neperkepusi). Ji turi būti tokia pat minkšta, kaip delno dalis tarp nykščio ir riešo linijos. Net jei aviena bus šiek tiek neiškepusi viduryje, nesijaudinkite. Jei mėsa šviežia – ji bus sultinga ir labai skani. Iškepusius kepsnelius pabarstau šviežia kalendra.

O pabaigoje pridursiu, kad esu vegetarė, retkarčiais valganti vištieną, tad šio gardėsio net neparagavau 😉

Gyventi reikia gražiai.

  • Pradžia
  • Pusryčiai ir priešpiečiai
  • Užkandžiai ir patiekalai mažyliams
  • Salotos, mišrainės, užtepai ir panardai
  • Sriubos
  • Mėsos ir žuvies patiekalai
  • Garnyrai ir vegetariški patiekalai
  • Pasta, pica, jų padažai ir nesaldūs kepiniai
  • Gėrimai ir pagardai
  • Desertai
  • Dovanos ir info