pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanių Salotų Prie Mėsos Idėjos

Brokolių salotos su rūkyta vištiena ir mėlynu pelėsiniu sūriu

Šis skonių derinys tiesiog puikus. Salotos švelnaus skonio, bet būtent sūris suteikia tobulą papildomą skonio natą. Jos sočios, greitai paruošiamos, skanios ir vos iš kelių ingredientų. Tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir greitai vakarienei ar pietums įsidėti į darbą.

Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Špinatų salotos su braškėmis ir feta

Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo. Nors derinys su feta yra tobulas, jeigu norite be pieno produktų, fetos sūrį drasiai keiskite prinokusiu kubeliais pjaustytu avokadu - išbandyta. Kitais ingredientais irgi improvizuokite drąsiai. Tik visada palikite braškes (pirmosios jau pasirodo!), balzaminį padažą ir žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitos ir skanios salotos

Greitai pagaminamos ir labai skanios salotos su kiaušiniais. Paprasti ingridientai, o ir tokias salotas labai lengva gražiai patiekti, o jų skonis dar geresnis. Puikiai tinka ir ant šventinio stalo. Tokios salotos yra geros tiek paprastai valgant, tiek puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jei dar neteko išbandyti, būtinai pabandykite. Rekomenduoju.

Paskirtis: Salotų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktaiReklama

Skanios salotos prie mesos

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “gaivios salotos prie mesos” rasta receptų 1000Šiltos daržovių salotos prie mėsosGaivios salotos su mėsa ir agurkais

Salotų su vištiena ingredientai

  • Vištienos filė. Kaipgi salotos su vištiena be vištienos? Svarbu tik, kad tai būtų vištienos krūtinėlė, o ne šlaunelių mėsa.
  • Vištienos prieskoniai. Tiks bet kuris vištienos prieskonių mišinys.
  • Alyvuogių aliejus. Įprastai kepimui naudojami rafinuoti – saulėgrąžų ir rapsų – augaliniai aliejai. Deja, rafinavimo – perdirbimo – metu panaikinama didžioji dalis gerųjų riebalų ir kitų naudingųjų medžiagų, todėl šie aliejai beveik neturi maistinės vertės. Štai kodėl beveik visą maistą (net ir blynus su bananais) kepu su šaltai spaustu alyvuogių aliejumi, prarandančiu mažiausiai vertingųjų medžiagų kepant. 1
  • Graikiškas jogurtas. Kaip jau aptarėme, vietoje majonezo šiame recepte naudojamas graikiškas jogurtas, kuris suteikia panašų kremiškumą ir tirštumą, bet sumažina vištienos salotų kaloringumą ir jas dar labiau pasotina dėl turimų baltymų. Tiesa, vertėtų rinktis graikišką jogurtą, turintį bent 5 gramus baltymų per 100 gramų produkto. Graikiško jogurto pagrindinis pranašumas prieš kitus jogurtus yra didesnis baltymų kiekis, tačiau parduotuvėse galima rasti nemažai graikiškų jogurtų, kurie beveik neturi baltymų. Aš paprastai renkuosi „Graikiška Amfora“ natūralų jogurtą, kurio 100 grame produkto yra net 9 gramai baltymų, o jo konsistencija ir skonis man labai patinka.
  • Aštriosios garstyčios. Tiks bet kurios aštriosios ar Dijon garstyčios. Svarbiausia, kad jos būtų aštriosios, o ne saldžiosios arba grūdėtosios.
  • Citrina. Citrina jogurto ir garstyčių padažui suteikia šviežumo ir šiek tiek rūgštingumo.
  • Raudonosios vynuogės (be kauliukų). Raudonosios vynuogės, skirtingai nei žaliosios, salotoms suteikia tobulą saldumą. Tik nepamirškite nusipirkti be kauliukų!
  • Raudonasis svogūnas. Raudonasis svogūnas salotoms suteikia subtilaus švelnumo ir aštrumo.
  • Agurkas. Agurkas salotoms suteikia papildomo gaivumo.
  • Petražolės. Petražolės salotoms suteikia pikantišką poskonį.
  • Iceberg salota. Įprastai salotos su vištiena yra ruošiamos su salierais, kurie joms suteikia tekstūros ir traškumo. Visgi, metams bėgant supratau, kad ne aš vienas negaliu jų pakęsti. Dėl to šiame recepte jie pakeičiami Iceberg salota, kuri ne tik priduoda traškesio, bet ir dar labiau pasotina vištienos salotas.
  • Migdolai. Pabaigai, salotoms su vištiena reikės migdolų, kurie suteikia dar daugiau malonaus traškumo.