Ruduo - puikus metas pasilepinti troškiniais, gaminamais iš Lietuvoje užaugintų daržovių. Šį kartą siūlome pasigaminti troškinį, kurio pagrindinis akcentas - sviestinis moliūgas, praturtintas sojų kukuliais. Tai dar vienas receptas, kurio dėka sunaudosite iš sodų parsivežtas rudens gėrybes. Šį kartą net dvi variacijos, kaip ruošiant vieną patiekalą mėgautis net dviem - sriuba ir troškiniu.
Ingredientai
Moliūgų sriubai / moliūgų troškiniui su kukuliais pagaminti reikia:
- 1 vidutinio sviestinio moliūgo
- 5-6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 vidutinių morkų
- 1 vidutinio saliero gumbo
- 3 Eringi grybų
- ½ mėlynojo svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 300 g NATURLI sojų kukulių
- Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
- 750 ml SUKČIUS daržovių sultinio
- 100 ml NATURLI ekologiško avižų gaminio
- Žiupsnelio KOTANYI druskos
- Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
- Prieskoninių žolelių ir valgomų žiedlapių (papuošimui)
Gaminimo eiga
- Skardelę išklokite kepimo popieriumi, dėkite stambiai pjaustytą moliūgą, berkite druskos, pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 30 min. Atvėsintą moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Morkas, saliero gumbą, svogūną supjaustykite smulkesniais kubeliais, grybus - stambesniais, česnaką patraiškykite peiliu ir pasmulkinkite.
- Į dvi ZYLE keptuves pilkite alyvuogių aliejų. Į vieną berkite pjaustytas morkas ir saliero gumbą, į kitą - NATURLI sojų kukulius. Apkepinkite.
- Kai apkeps morkos, suberkite svogūnus, kepinkite, kol jie pagels, tada berkite česnaką. Po 1 min. pabarstykite KOTANYI maltos kalendros, pamaišykite ir supilkite SUKČIUS daržovių sultinį. Kaitinkite, kol viskas sušils. Dėkite keletą moliūgo gabaliukų.
- Prieš baigiant kepinti kukulius sudėkite grybus, išmaišykite ir kepinkite. Berkite KOTANYI druskos ir pipirų.
- Prieš trinant daržoves, šiek tiek jų išimkite troškiniui.
- Į daržoves pilkite NATURLI ekologiško avižų gaminio ir viską sutrinkite ZYLE virtuviniu smulkintuvu.
Patiekimas
Šis receptas leidžia mėgautis dviem patiekalais iš karto:
- Sriubai: į lėkštę pilkite sriubos ir kukulių su grybais. Papuoškite prieskoninėmis žolelėmis ir valgomais žiedlapiais.
- Troškiniui: į lėkštę pilkite troškinio pagrindo, dėkite kepto moliūgo, šiek tiek likusių daržovių ir kukulių su grybais.
Pats troškinys sotus ir su daug įvairių prieskonių, kas tikrai labai džiugina. Tad labai rekomenduoju valgyti su nemaža kompanija.