Bruknių uogienė su obuoliais
Ingredientai:
- 1 kg bruknių
- 1 kg obuolių
- 800 g cukraus
- 200 ml vandens
Gaminimas:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Pasiruošiu gilią keptuvę ir imuosi svogūnų. Juos nulupu, nupjaustau uodegas ir peiliu kuo ploniau supjaustau pusžiedžiais. Beje, nupjautų ir nuluptų dalių neišmetu, dedu į specialų indą šaldiklyje, kuriame kaupiu daržovių atliekas ir vėliau verdu daržovių sultinį.
Galiausiai sudedu prieskonius, supilu actą ir kruopščiai sumaišiusi, išjungiu kaitrą, dengiu dangtį ir palieku iki pilnai atvėsta.
Pagardą sudedu į patogius stiklainius, dalį laikau rūsyje, o vieną, kad visad būtų po ranka – šaldytuve.
Patarimai:Vienu metu ruošiu daug pagardo, nes yra toks vienas nemalonus darbelis – mėlynųjų svogūnų lupimas, kitaip nei geltonieji, jie sunkiai nusirengia, o ir sultys smarkiai dažo rankas, tad dirbu su pirštinėmis.

Bruknių uogienė – ne tik skanu su saldžiais patiekalais, bet puikiai tinka ir prie mėsos. Atraskite naujus receptus
Jei išsiruošėte į mišką grybauti, nepamirškite, kad ten galite rasti ne tik grybų, bet ir kitų nuostabių gėrybių, ypač bruknių, iš kurių galite išsivirti nuostabią bruknių uogienę. Bruknių uogienė bei jos pažiba – bruknės – ne tik skanios, bet ir turinčios naudingų medžiagų – vitaminų, karotino, B1, B2, C, P, taip pat ir mineralinių medžiagų – fosforo, kalio, kalcio, geležies, mangano, magnio. Neretai daug kas mėgsta bruknes valgyti miške, kai grybauja, nes dažniausiai jos auga tose pačiose samanose, kaip ir grybai, o lengvą kartumą, atrodo, tarsi iš pačių grybų būtų perėmusios. Tad pasinaudokite gamtos dovanomis, prisirinkite bruknių ir išsivirkite uogienės, o kad nepritrūktų idėjų, pasidalinsime keletu gardžių receptų.

Slyvų uogienė su obuoliais žiemai
Neįmanoma įsivaizduoti žiemos vakarų su arbata be naminės uogienės. Tačiau kad būtų iš ko rinktis, vasarą būtina pasidaryti įvairesnių atsargų. Rekomenduoju, be kita ko, išsivirti porą stiklainių obuolių ir slyvų uogienės. Pateikti receptai yra juokingai lengvi!


