pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kas yra astri jautienos sriuba?

Gruziniška charčio sriuba

Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodą pripilame 3 l šalto vandens, pasūdome, sudedame pjaustytą mėsą ir verdame 1,5–2 val. ant vidutinės ugnies. Kelis kartus pamaišome, jei susidaro putų – jas nugriebiame. Įmetame laurų lapelius ir kelis pipirų žirnelius.

Ištraukiame išvirtą mėsą. Sultinį perkošiame, atvėsusią jautieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir suberiame atgal į puodą su sultiniu.

Reklama41011

Keptuvėje ištirpiname sviestą, apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilame sumaišytų prieskonių padažą ir apie minutę viską patroškiname.

Gerai nuplauname ryžius ir suberiame į puodą su mėsa. Verdame apie 15 minučių, paskui suberiame prieskonių ir kepintų svogūnų masę.

Česnakus ir graikinius riešutus sumalame maisto smulkintuvu ar kombainu, pasūdome pagal skonį ir išmaišome. Šiek tiek sriubos sultinio sumaišome su gauta mase ir supilame į sriubą. Dar kiek paverdame, kad skoniai susimaišytų.

Išjungiame kaitrą ir paliekame 20 minučių pastovėti. Patiekdami pagardiname smulkintais žalumynais.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiDiana parašė:Kur gauti pirkti „Tkemali“ padažo bei „Chmeli suneli“ prieskonių?Charčio parašė:

Ir aš ieškau Tkemali padažo jau daugiau nei metus parduotuvėse, bet niekur neužmatau.. Su Chmeli Suneli prieskoniais daug paprasčiau yra aibės prekybos centre prie visų prieskonių. Bet taip ir nesiryžtu gaminti, visgi padažo- vienos ir svarbiausių dalių trūksta…

Jurgita parašė:Ilona parašė:

Ką tik grįžau iš Gruzijos ir parsivežiau „Themali” padažo ir įvairiu „. - suneli” prieskonių mišinių. Tas themali slyvų (taip jos vadinasi) padažas tikrai yra labai skanus ir specifinis, ir nežinau ar galima rasti jam kažkokį atitinkmenį. Būtinai bandysiu išsivirti charčo sriubą pagal šį Jūsų receptą. Būdama Gruzijoje valgiau kiekvieną dieną tą sriubą tik skirtingose vietose ir vis tiek jos noriu….. :))))

Astri jautienos sriuba

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “astri jautienos sriuba” rasta receptų 1000Rūgščiai aštri jautienos sriubaJautienos sriuba

Aštri jautienos sriuba „Du viename”

Nors už lango plieskia saulė, o namuose burzgia kondicionierius, karštų dienų mitybos įpročius kartais verta permąstyti.

Pabandžiau ir labai nustebau, iš tiesų karšta ir aštri sriuba savotiškai atvėsino kūną. Pasotino. Nuramino blogus pojūčius. Tad karšta sriuba vasaros metu buvo reabilituota ir paskelbta nebe tik šaltojo sezono, bet ir karštojo sezono patiekalu.

Dažniausiai verdu itin tirštą jautienos sriubą su stambiai pjaustytomis daržovėmis, kad tiekiant reikėtų ne tik šaukšto, bet ir šakutės. Ir nors recepto ingredientai ir gamyba labiausiai panaši į armėnišką chašlamą, visgi mes ją vadiname „du viename”. Mat po lėkštės tokios sriubos apie antrą patiekalą nė nebekyla mintis, viena porcija lygi dviems patiekalams vienu ypu.

Sultinio pagrindui visada naudoju jautienos kulninę arba šonkaulius ir galybę cukinijų.

8 porcijoms reikės:

1,5 kg jautienos

1,5 kg jaunų cukinijų

2 didesnių svogūnų

2 didesnių morkų

3 saldžiųjų paprikų (renkuosi raudonas)

1 baklažano

1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

200 ml balto sauso vyno (galima keisti vandeniu)

Druskos

Į puodą supilu vyną, cukinijas nulupu ir supjaustau kubeliais. Naudojant jaunas daržoves, sėklų neišpjaunu. Ant cukinijų beriu smulkiai supjaustytus svogūnus, nedideliais kubeliais pjaustytą baklažaną, sudedu nepjaustytą mėsą, dengiu dangtį ir puodo turiniu užvirus, kaitrą sumažinu iki minimaliausios ir palieku kunkuliuoti 1,5h. Jei naudoju greitpuodį, pakanka ir 30 minučių. Per šį laiką daržovės pilnai suminkštėja, mėsa prisigeria aromatų ir pilnai išverda.

Virimo laiką išnaudoju pasiruošti likusius produktus, morkas supjaustau ne itin plonais griežinėliais, saldžiąją papriką stambiais gabalais,.

Jungiu maksimalią kaitrą, palaukiu kol užvirs, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir puodą palieku ramybėje bent pusvalandžiui.

Tiekiu su sezoniniais žalumynais, yra mėgstančių valgyti su šaukštu grietinės, juodos duonos rieke.

Astri jautienos sriuba

  • Tauragės Aps.
  • Utenos Aps.
  • Vilniaus Aps.
  • Kazlų Rūdos Sav.
  • Marijampolės Aps.
  • Skuodas
  • Dovanos
  • Šventės, geriausi festivaliai ir renginiai
  • Šildymo įrengimas
  • Statyba
  • Statybinė ir buitinė technika
  • Aplinkotvarka
  • Svetainė
  • Virtuvė
  • Vonios kambarys
  • Baldai
  • Vidaus apdaila
  • Inžinierinės sistemos
  • Fasado įrengimas
  • Grindys, grindų dangos
  • Langai ir durys
  • Mediena
  • Nekilnojamas turtas
  • Technika, įrankiai, tvirtinimo detalės
  • Stogai ir stogų dangos
  • Konservavimo receptai
  • Automobiliu remontas
  1. Pagrindinis
  2. Receptai
  3. Aštri jautienos sriuba
Aštri jautienos sriubaAtnaujinta: 2021-02-22
  • Autorius: Evelina
  • Komentarai: 0

Esate sriubų mėgėjai? O gal sunku atsispirti aštriems patiekalams? Turime puikų sprendimą- aštri jautienos sriuba. Sriuba puikiai tinka šaltiems žiemos vakarais, kai norisi šilumos.

400 g jautienos faršo

2 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių (aštriame padaže)

1 raudonoji paprika

1 raudonasis svogūnas

2-3 aitriosios paprikos

druska pagal skonį

pipirai pagal skonį

norimi mėsos prieskoniai

Supjaustykite smulkiai papriką, pomidorus ir aitriasias paprikas. Viską sudėkite į keptuvę ir troškinkite 10 min. Gautą troškinį supilkite į puodą.

Įkaitinkite vidutiniškai keptuvę, įpilkite aliejaus. Sudėkite faršą, svogūnus susmulkintus, pipirus, druską ir mėsos prieskonius. Kepkite, kol faršas pasidarys šviesiai gelsvos spalvos.

Faršui iškepus supilkite į puodą su troškiniu, sudėkite pupelių ir virkite apie 5 min.

Rekomenduoju patiekti su česnakiniu batonu ir užbarstyti sūrio.

  • Susijusios kategorijos:
  • Konservavimo receptai

Chili sriuba arba kai norisi pakelti ūpą

Kad ir kaip nuspręstumėte gaminti, pirmiausia imkitės mėsos. Ją susmulkinkite ir pakepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kad mėsa iš visų pusių gražiai apskrustų. Apkepintą mėsą apibarstykite mėsos prieskoniais ir sudėkite į dubenėlį.

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir salierus. Toje pačioje keptuvėje atskirai pakepinkite svogūnus ir salierus. Kepkite, kol šie suminkštės.

Tada sudėkite smulkiai supjaustytus čili pipirus. Jei norite, kad sriuba būtų aštresnė, pipiruose palikite sėklytes. Jei mėgstate švelnesnį maistą, pastarąsias išimkite. Kepinkite čili pipirus kartu su svogūnais ir salierais. Daržoves pabarstykite susmulkintu česnaku.

Reklama41011

Kai svogūnai, salierai ir čili pipirai gražiai apkeps, į keptuvę galite grąžinti mėsą. Ją sumaišykite su prieskoniais, kurie sriubai suteikia ypatingo skonio: kuminu, malta kalendra, malta paprika, rūkyta paprika ir raudonėliu. Viską gerai pakaitinkite, kad prieskoniai pradėtų kvepėti.

Laikas imtis daržovių. Paprikoms aš papratai nulupu odelę su skustuku, tuomet jos suverda ir beveik pradingsta sriuboje. Nuluptas paprikas supjaustykite smulkiais gabaliukais ir sudėkite į puodą su mėsos ir daržovių mase.

Į mėsos ir daržovių masę taip pat sudėkite konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Viską užpilkite sultiniu ir ant nedidelės ugnelės virkite bent 40 minučių.

Kai sriuba jau bus beveik išvirusi, sudėkite konservuotas pupeles. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Galiausiai sriubą pagardinkite citrinos arba žaliosios citrinos sultimis, šviežia kalendra arba petražolėmis. Sriubos skonį reguliuokite taip, kaip jums atrodo geriausia. Galbūt jums norėsis, kad ji būtų labiau pomidoriška? Tuomet įdėkite dar pomidorų pastos. Jei norėsis rūgštumo, į sriubą įspauskite laimo sulčių. Sriubą galima pagardinti ir grietine – ši numalšins aštrumą. Ir šiaip grietinė myli sriubą…

IngredientaiPatarimasBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003Komentaraigiedre parašė:

Receptas – „Aštri mėsos ir pupelių sriuba arba Kai norisi pakelti ūpą”, tačiau pupelių prie ingredientų sąrašo nėra 🙂 Na čia tik pastabėlė, manau kad prasprūdo berašant 😉

Kristina parašė:Pati geriausia sriuba! Ruošiam nuo to laiko, kai pamatėm per TV;)Monika parašė:

O kokių ir kiek pupelių reikia? 🙂 nes tarp ingridientų jų nėra, o recepto gamyboje jau atsiranda 🙂
Ačiū 🙂