pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos troškinys su daržovėmis - švelnus skonis ir sveikos naudos

Jautienos ir daržovių troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite. Visas daržoves.

Žymės: troškinys, mėsa, jautiena, daržovės, receptai, Jautienos troškinys
Produktai, kurių reikės jautienos troškinio gaminimui:

800 g jautienos, tinkamos troškinimui

6 vidutinio dydžio bulvės

3 vidutinio dydžio morkos

2 saliero stiebai

4 valg. š. pomidorų pastos

2 arbat. š. vorčesterio padažo

1,5 l jautienos sultinio

druska, juodieji pipirai, pagal skonį

keletas šakelių petražolių

šlakelis aliejaus kepimui

Jautieną supjaustome ne visai smulkiais gabaliukais. Mėsos gabaliukus susmaišome su 1 valg. š. miltų. Jautiena turėtų būti kambario temperatūros.

Troškinimui skirtame puode įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros. Sudedame jautienos gabaliukus, ir pakepiname iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Apibarstome druska ir juodaisiais pipirais. Svarbu, kad jautienos gabaliukai kepdami nesiliestų vieni prie kitų, todėl geriausia kepti per kelis kartus. Mėsą išimame puodo.

Troškintuve vėl įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame stambokai pjaustytą svogūną ir jį lengvai pakepiname. Suberiame susmulkintą česnaką ir jį pakepiname apie 30 sekundžių. Supilame pomidorų pastą, išmaišome.

Supilame sultinį, vorčesterio padažą, sudedame mėsos gabaliukus. Kai pradės virti, sumažiname kaitrą iki nedidelės ir troškiname apie 1,5 valandos.

Sudedame gana stambiai pjaustytas morkas ir dar troškiname apie 30 minučių. Tada sudedame ne visai smulkiai pjaustytas bulves, supjaustytus salierų stiebus, lauro lapą ir troškiname apie 30–45 minutes ar kol mėsa, daržovės bus minkštos.

Į virimo pabaigą sutirštiname troškinį: mažame indelyje sumaišome 4–5 valg. š. troškinio skysčio su 1 valg. š. miltų. Po truputį maišant supilame miltų mišinį į troškinį. Dar pakaitiname apie 5 minutes (troškinys turėtų burbuliuoti) ar kol troškinys sutirštės.

Išimame lauro lapą, įberiame druskos, pipirų pagal skonį. Papuošiame petražolių lapeliais. Patiekiame su grietine, šviežiomis daržovėmis ar marinuotais agurkais. Skanaus!

Airiškai lėtai troškinta jautiena 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera. Gaminamas jis lėtai ir ilgai.

Aštrus jautienos troškinys

Jautieną supjaustome išilgai raumens kuo mažesniai gabalėliais. Taip pat susmulkiname ir šoninę. Sukapojame svogūną.

Gilioje keptuvėje pakepiname šoninę. Kai šoninė išleidžia riebalus, verčiame svogūnus ir pakepiname kol lengvai pagels. Į svogūnus įkrečiame kelis šaukštus pomidorų tyrės.

Dabar mėsos eilė – padidiname ugnį ir į keptuvę suverčiame supjaustytą mėsą, pasūdome. Mėsa iš pradžių išleis sultis, o vėliau jos nugaruos – mėsa skrus. Kai keptuvėje beveik neliks mėsos syvų – suberkime česnako granules, maltus kmynus (juos galima patrinti grūstuvėje ar sumalti kavamale) ir viską užpilkime šaltu vandeniu. Vandens reikia tiek, kad tik apsemtų mėsą. Sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ar puodą dangčiu ir lėtai troškiname mėsą apie valandą.

Reklama41011

Kol mėsa pamažu kunkuliuoja ir minkštėja pasiruošiame daržoves: supjaustome kubeliais žaliąją papriką, morką, bulves. Pomidorus keletui minučių užpilame verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikę lengvai nulupame jų odelę ir juos supjastome kubeliais.

Kai mėsa išsitroškina – į tą patį puodą sudedame visas supjaustytas daržoves, pripilame dar vandens, viską pasūdome pagal skonį ir vėl paverdame kol suminštės daržovės. Kuo ilgiau virsite šią sriubą – tuo ji bus skanesnė ir skalsesnė.

Pabaigoje suteikiame sriubai aštrumo, įberdami atriosios paprikos (čia tiem kas mėgsta šildytis iš vidaus, tikrai jų patariu dėti, jei ne, tai tada pakeiskite saldžiomis paprikomis).

Įmetame kelis lauro lapus. Uždengiame ir leidžiame sriubai pasibūti. Galime paskaninti ir pjaustytomis petražolėmis.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiJūratė parašė:

Laba diena, Kaižkaip labai matosi užsakomoji „Kotanyi“ reklama, manau ir ne „Kotanyi“ aitriosios paprikos labai tinka šiam receptui. 🙂
Jus Beata labai gerbiu ir myliu, jūs esate man „maisto gaminimo” guru, iš jūsų daug ko išmokau, kažkaip taip nesinori, kad jus pradėtumėte siūlyti ar brukti „Daumantų” kečupą, „Kotanyi“ prieskonius ir t.t.
Išlikite nepriklausoma. Su linkėjimais. Jūratė

Ruta parašė:Pritariu. Nors ir suprantu, kad ir Beatai gyvent reikia, bet nebesinori nei sekti, nei skaityti 🙁Rasa parašė:

Sveiki Beata, Pavadinime matome, jog tai yra troškinys, tačiau recepto aprašyme pabaigoje minite, jog tai sriuba. Norėjau teirautis – ar šis patiekalas visgi bus tirštas, ką vadiname troškiniu, ar visgi sriuba?