Pikantiškas kiaulienos kepsnys su medumi, imbieru ir sojų padažu
Shutterstock nuotr./Kiaulienos kepsnysIngredientai:
Paruošimas:
1. Paruoškite mėsą: kiaulieną nusausinkite ir įtrinkite druska bei maltu kuminu. Palikite mėsą pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje.
3. Marinatą supilkite ant kiaulienos, gerai ją įtrinkite ir palikite marinuotis 2–4 valandas (arba per naktį šaldytuve).
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Kiaulieną dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens arba daržovių sultinio, kad mėsa liktų sultinga.
Kepkite apie 1,5 valandos uždengę folija, retkarčiais apšlakstydami mėsą kepimo skysčiu.
Likus 20–30 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir padidinkite temperatūrą iki 200 °C, kad mėsa apskrustų.
Paruoškite padažą: po kepimo likusį marinato skystį supilkite į nedidelį puodą, įdėkite dar šiek tiek medaus ir užvirkite. Virkite kelias minutes, kol padažas sutirštės.
Iškepusią mėsą palikite 10–15 minučių „pailsėti“, kad sultys tolygiai pasiskirstytų, ir tik tada supjaustykite riekelėmis.
Patiekite mėsą supjaustytą plonais griežinėliais, apšlakstykite imbieriniu padažu.
Kepsnį patiekite su ryžiais, keptomis daržovėmis, bulvėmis arba lengvomis žalumynų salotomis.
Taip pat skaitykiteŠventiški mėsos kepsniai - 3 receptai žingsnis po žingsnio
Jei šeimą ir susirinkusius svečius norite nustebinti šiuo tuo ypatingu – kepkite gardų mėsos kepsnį. Jie paruošiami nesudėtingai, o ant šventinio stalo taps tikra puošmena ir nekasdieniu pagrindiniu patiekalu. Minkšti, sultingi, aromatingi – rinkitės net iš trijų receptų, kuriuos paruošėme ir aprašėme, kad įgyvendinti būtų kuo paprasčiau. Visi trys kepsniai yra skirtingi, bet tuo pačiu – kiekvienas jų yra puikiai tinkamas tiek šventiniam artėjančių Velykų stalui, tiek lėtiems savaitgalio pietums.
Glazūruotas kiaulienos kumpis – šventiškiausias iš visų trijų receptų. Jam reikės skirti šiek tiek daugiau laiko, bet pats gamybos procesas – neįtikėtinai paprastas! Išvirkite, aptepkite glazūra ir pašaukite į orkaitę, kol viršus gardžiai karamelizuosis.
Kiaulienos išpjovos kepsnį paruošite ne tik labai paprastai, bet ir greitai. Medus, česnakai ir sojų padažas suteiks jam itin sodraus skonio ir aromato, o mėsa bus ypatingai sultinga.
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti kiek sudėtingesnis iššūkis, bet net ir šiame recepte viskas labai paprasta. Keptuvėje pakepinkite šoninę ir daržoves, įmaišykite sūrį, paruoštu įdaru aptepkite kalakutienos krūtinėlę ir susukite į ritinėlį. Beliks iškepti orkaitėje ir supjaustyti riekelėmis.
Kad ir kurį kepsnį pasirinksite, garnyrui puikiai tiks orkaitėje keptos daržovės ar šviežių daržovių salotos.
Pasitikite artėjančias šventes lengvai, gražiai ir labai gardžiai!
KIAULIENOS KUMPIS SU MEDAUS GLAZŪRA
Glazūruotas kiaulienos kumpis – tikra šventinio stalo pažiba. Lyg nužengęs nuo kulinarinio žurnalo puslapių, bet – čia pat, ant jūsų stalo. Tai tikrai įmanoma ir net nėra taip sudėtinga, kaip galėtų pasirodyti. Daržovių sultinyje lėtai ir ilgai virtą kumpį aptepkite medaus, apelsinų ir garstyčių padažu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol kumpis taps minkštas, o padažas karamelizuosis ir taps nuostabiai skania, saldžiarūgščio skonio glazūra!
- Rinkitės didesnį kiaulienos kumpį – toks lėkštėje ant šventinio stalo atrodys gražiau. Kumpis, kurį kepiau aš, svėrė 2,3 kg.
- Kumpį virkite su oda, o nuo išvirusio odą nupjaukite. Riebalų sluoksnį, esantį po oda, palikite, – apteptas glazūra ir kepdamas, jis aptirps ir gardžiai karamelizuosis.
- Norėdami iškepti minkštą ir sultingą kumpį, remkitės vidine mėsos temperatūra. Ji turėtų siekti 65-70 laipsnių.
- Sultinio, kuriame virė kumpis, neišpilkite. Tai – puikus gardžios sriubos pagrindas.
- Kumpio likučius sandarame inde šaldytuve galite laikyti iki keturių-penkių dienų.

Kiaulienos kepsniai kreminiame špinatų padaže
Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.ltIngredientai
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su daržovėmis
Įdaryta orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su daržovėmis ir mocarela sūriu
Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "Armonika"
Karbonadas, užkeptas orkaitėje
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Kepta kiauliena paprikos apvalkale
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Top 5 kalėdiniai kepiniai, kuriuos privalai išbandyti šį sezoną
Kalėdų sezonas – tai metas, kai namai užsipildo cinamono, imbiero ir vanilės aromatais. Nieko nėra jaukiau nei šventiniu laikotarpiu kepti gardžius desertus, kurie džiugina ne tik skoniais, bet ir akį traukiančiu pateikimu. Jei šiais metais ieškote idėjų, ką skanaus išsikepti, štai 5 nepamirštami Kalėdiniai kepiniai, kurie tikrai taps šventinio stalo puošmena.
Imbieriniai sausainiai – tikra Kalėdų klasika. Jie ne tik skaniai kvepia šventėmis, bet ir suteikia galimybę įtraukti visą šeimą į dekoravimo procesą.
Recepto idėja:
- Pagrindiniai ingredientai: miltai, imbieras, cinamonas, muskatų riešutas, medus ir sviestas.
- Dekoravimui: glajus, spalvoti pabarstukai ar šokoladas.
- Iškepę sausainiai puikiai tinka dovanoms – juos galima sudėti į stiklainį ir papuošti kaspinu.
Patarimas: naudokite skirtingas formeles – nuo eglučių iki žvaigždžių, kad sausainiai atrodytų dar šventiškiau.
Puikioji orkaitėje kepta šoninė pagal Kūmutės receptą
Galbūt galėtų pasirodyti, kas čia tokio ypatingo - kepta šoninė? O patikėkite, taip kepta šoninė tikrai labai ypatinga! Svarbu pasirinkti kokybišką mėsą, nes nuo to ir priklauso galutinis rezultatas. Pasiruošimo šiam patiekalui reikia visai neilgo, o vėliau tereikės pašauti į orkaitę ir galima drąsiai užsiimti kitais darbais, kol čirška šoninė. Šio kepsnio ruošimas turi net tris paslaptis, kaip jį paruošti tobulą, ir visas jas autorė atskleidžia recepte!
Nuotrauka Ⓒ Renata, KumutesVirtuve.ltNuotrauka Ⓒ Dangira, DuokDruskos.com