pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Sveikai Paruošti Vištienos Krūtinėlę

5 būdai, kaip skaniai paruošti vištienos krūtinėlę, išbandykite!

Vištienos krūtinėlę kiekviena namų šeimininkė gamina tikrai dažnai, tad pristatome jums net keletą būdų, kaip galite paįvairinti jau pabodusius patiekalus. Tikimės, kad išbandysite šiuos visus receptus!

Vištienos krūtinėlė su grybais ir kietuoju sūriu

Ingredientai:
Gaminimas:

Vištienos krūtinėles nuplaukite ir ant viršaus įpjaukite gilius griovelius, bet mėsos iki galo neperpjaukite. Įdėkite visas tris įpjaustytas vištienos krūtinėles į riebalais išteptą kepimo indą arba gilesnę lėkštę. Dubenyje sumaišykite druską ir prieskonius su trupučiu aliejaus. Šiuo mišiniu kruopščiai įtrinkite mėsą.

Kietąjį sūrį supjaustykite griežinėliais. Grybus ir pomidorus nuplaukite ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ingredientus į krūtinėlės įpjovas.

Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes. Skanaus!

Sultinga vištienos krūtinėlė lengvai ir greitai - kaip?

Pirmiausia vertėtų paminėti, kad vadovaujantis šiuo metodu sėkmė nemaža dalimi priklauso nuo Jūsų kantrybės - kepamos krūtinėlės nevalia tikrinti ar vartyti. Negalima net pakelti keptuvės dangčio. Taigi, turėsite pasitikėti mumis :)

Reikės:

1-4 panašaus dydžio vištienos krūtinėlės gabaliukų be odos ir kaulų - nuo to, ar jie bus didesni ar mažesni, kepimo laikas nepriklauso;

Druskos ir maltų pipirų (galite naudoti ir kitus, savo mėgstamus prieskonius);

Šaukšto alyvuogių aliejaus, nesūraus sviesto arba ir vieno, ir kito;

Stiklainio arba plačios stiklinės;

Didelės keptuvės su dangčiu;

1. Pirmiausia krūtinėlę reikėtų suslėgti. Tai geriausia padaryti kelis kartus prispaudus ją stiklainio ar plačios stiklinės dugnu.

2. Pagardinkite vištieną prieskoniais. Nuo to, kokius juos pasirinksite vištienos sultingumas nepriklausys. Taip pat galite gabaliukus apvolioti miltuose - taip krūtinėlė įgaus malonų traškumą.

3. Įkaitinkite keptuvę ant šiek tiek didesnės nei vidutinės ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus arba/ir sviesto. Paskirstykite jį tolygiai per visą keptuvę.

4. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, sudėkite vištieną ir kepkite vieną minutę. Nejudinkite jos! Krūtinėlė turi lengvai apskrusti iš vienos pusės.

5. Apverskite vištienos gabalėlius ir sumažinkite kaitrą iki minimalios. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pakepkite 10 minučių. Nenuiminėkite dangčio net tam, kad vos užmestumėte akį.

6. Išjunkite ugnį (jei kepate ant elektrinės viryklės, nuimkite keptuvę nuo įkaitinto paviršiaus). Palaikykite vištieną dar 10 minučių uždengtoje keptuvėje, nekilnojant dangčio.

Mėsos brandinimas

Dėl brandinimo mėsa būna minkštesnė, lengviau kramtoma ir virškinama. Kartu išryškėja skonis ir atsiranda pasitenkinimas maistu. Kepdama kepsnius, net druskos nebarstau, nes brandinta ir tinkamai iškepta mėsa skani pati savaime.

Man labai norėjosi keptos ant grilio mėsos. Dirbame su vyru namuose, tad tokį planą įgyvendinti lengvai sekasi. Vyrui pamirksėjau blakstienomis, kad laaaaaabai noriu ir… pietų metų grilis užkurtas.

Gaminimas – paprastas. Įkaitiname kepsninę ir ant atviros ugnies, 3 minutes iš vienos pusės ir 3 minutes iš kitos, apkepame jautieną.

Labai svarbu vengti skrudėsių ir mėsos perkepimo, nes tokiu atveju formuojasi toksinės medžiagos ir prastėja virškinimas, pasisavinimas.

Virta vištienos krūtinėlė

Šiam paruošimo būdui reikia specialių maišelių virimui ir siurblio, kuris ištrauktų visą orą iš jų.

Ingredientai:
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • prieskonių mišinys pagal skonį
  • druska
  • aliejus.
Gaminimas:

Pasūdykite mėsą iš abiejų pusių ir pabarstykite norimais prieskoniais. Tada sudėkite mėsą į maišelius, išsiurbkite orą ir virkite žemoje temperatūroje apie 1,5 valandos.

Išimkite virtą mėsą iš maišelio, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir paskrudinkite iš abiejų pusių karštame aliejuje.

Ingredientai:
  • vištos krūtinėlė
  • kukurūzų arba bulvių krakmolas
  • sojų padažas
  • druska.
Gaminimas:

5 patarimai, kaip namuose ruošti vištienos krūtinėlę, kad būtų minkšta ir sultinga

Vištienos krūtinėlę dažnas mėgsta dėl vertingų maistinių savybių ir lengvo paruošimo. Švelnus skonis taip pat leidžia ją derinti su įvairiausiais ingredientais ir atrasti daugybę skirtingų patiekalų. Tačiau ši mėsa greitai praranda drėgmę, tad neretai pagaminta ji tampa kieta ir sausa.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi penkiais patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę namuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.

1. Palaikykite sūdytame vandenyje

Maisto ekspertė pataria prieš gaminant vištieną šiek tiek palaikyti vandenyje.

„Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę palaikyti iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę“, – sako V. Juodkazienė.

Taip pat neskubėkite mėsos marinuoti tik išėmę iš šaldytuvo – prieskonius ji lengviau įsisavins pabuvus keliolika minučių kambario temperatūroje.

2. Nepraleiskite marinato

Prieskoniai ir marinatas, pasak maisto ekspertės, yra labai svarbus etapas, kurio nederėtų praleisti.

„Marinatas ne tik suteikia ypatingo skonio, bet ir veikia kaip apsauginis sluoksnis, sulaikantis mėsos sultis jos viduje. Marinuoti patarčiau bent valandą, o jei neskubate – galima ir per naktį“, – sako V. Juodkazienė.

Vištiena | BNS nuotr.

Vištienos marinatui itin tinka jogurtas, sojos padažas, česnakas, taip pat įvairūs prieskoniai – ciberžolė, čiobrelis, saldžioji paprika, imbieras, rozmarinas, kalendra, įvairūs pipirai.

3. Riebalai – būtini

Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus – jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo.

Pasak maisto žinovės, galima rinktis švelnaus skonio kokosų aliejų, ypač tinkantį gaminant rytietiškos virtuvės patiekalus ir suteikiantį ypatingą aromatą. Taip pat dažnai naudojamas aukštoje temperatūroje nedegantis lydytas sviestas (angl. ghee) ar tradicinis saulėgrąžų aliejus.

4. Stebėkite laiką

V. Juodkazienė pastebi, kad vienas pagrindinių patarimų – neperkepti vištienos. Kepimo laiką ir temperatūrą reikėtų stebėti tiek kepant keptuvėje, tiek orkaitėje.