Kaip marinuoti avieną?
Šašlykui puikiai tinka avienos nugarinė, šonkauliai, kaklas, mentė ir kumpis. Daugelis žmonių taip pat naudoja riebią uodegą, įsukdami ją tarp mėsos gabalėlių. Manoma, kad dėl riebalų šašlykas tampa sultingesnis.
Geriausiai marinuoti jauna aviena. Iš senos mėsos pagamintas šašlykas bus kietas ir gali turėti specifinį kvapą, kuris daugeliui žmonių nepatiks. Rinkdamiesi vadovaukitės spalva: kuo tamsesnė mėsa, tuo avis buvo vyresnė.
Be to, mėsa neturėtų būti lipni ir padengta gleivėmis ar krauju, o paspaudus mėsą, ji turėtų greitai išsilyginti nepalikdama įdubimo.
Nuimkite nuo mėsos plėveles ir sausgysles. Supjaustykite avieną vienodais kubeliais, kurių kraštinės yra apie 4 cm. Jei imsite gabalus su kaulais, pavyzdžiui, šonkaulius, palikite ant jų mėsą.
Kaip marinuoti jautieną?
Vienas iš jautienos marinavimo būdų puikiai tiks tiems, kurie mėgsta kepti didelį jautienos gabalą orkaitėje. Pirma, tokiu terminiu apdorojimu mėsa išlaiko daugiausiai naudingų medžiagų, antra, procesas yra gana greitas ir paprastas.
Labai populiarus jautienos marinatas – citrinų sulčių ir alyvuogių (saulėgrąžų) aliejaus mišinys. Abu produktai sumaišomi lygiomis dalimis (1:1).

Kaip marinuoti versienos kumpi
Paskelbta: 2011-10-09
Už šiuos nuostabius pietus noriu dar kartą padėkoti Daivutei. !♥♥♥ Kumpis gavosi nepaprastai skanus!
Norėjau jį pasilikti Kalėdoms, bet kadangi kameroj nėra tiek daug vietos teko kepti savaitgalio pietums
Neturiu galimybės lepintis žveriena, todėl daug įgūdžių šiame reikale neturiu, pabandžiau sausą marinatą, šiek tiek bijojau, kad nebūtų sausas kepsnys, bet mėsa gavosi minkšta, sultinga ir trapi!
Reikia:
Kumpį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, paprika, apvoliokite čiobreliuose, sutrupintuose lauro lapuose.
Žverieną dėkite į kepimo rankovę, sudėkite traiškytas kadagio uogas, užriškite rankovės galiukus ir dėkite kepti į įkaitintą iki 190°C orkaitę, kepkite apie 2 val. baigiant kepti keletai minučių prakirpkite rankovę, kad paviršius šiek tiek apskrustų (perilgai nekepkite, kad neišdžiūtų!).
P.S. kepimo rankovėje susidariusio skysčio neišpilkite, supilkite į dubenėlį ir palikite padažams ruošti.
Prie kepsnio galite paruošti padažą su miško grybais

Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!
Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!
