Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų
Po švenčių daugelis jau pavargo nuo šokolado ir šventinių likučių. Tad pats laikas grįžti prie tikrojo maisto gaminimo. Jamie Oliver siūlo puikų makaronų receptą, kuris reikalauja tik penkių ingredientų ir gali pamaitinti net aštuonis žmones. Makaronai su vištiena patiekalas tiems, kurie po švenčių nori sutaupyti ir pasimėgauti paprastu, bet maistingu patiekalu.
Jamie Oliver teigia, kad šie makaronai su vištiena įkvėpti graikiško patiekalo iš Andros salos ir yra „neabejotinai skanūs“. Jamie pridūrė: „Tai lengviausias dalykas, kurį galima paruošti, ir Oliverių šeima jį dievina.“
Ingredientai
- Vištiena su kaulais: 500 g
- Svogūnas: 1 vnt.
- Morka: 1 nedidelė
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Džiovintas bazilikas: pagal skonį
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Sojų padažas: 1 valg. šaukštas
- Pievagrybiai: 100 g
- Ghee sviestas (arba įprastas sviestas): 1 valg. šaukštas
- Svogūnų laiškai: pagal skonį
- Stikliniai makaronai: 100 g
1. Sultinio paruošimas: Į didelį puodą sudėkite vištieną su kaulais, nuluptą nesmulkintą svogūną ir morką. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintu baziliku.
2. Užpilkite 2 litrais vandens ir virkite ant mažos ugnies apie 2 valandas, kol sultinys taps aromatingas.
3. Pievagrybių paruošimas: Kol verda sultinys, supjaustykite pievagrybius plonais griežinėliais.
4. Keptuvėje įkaitinkite ghee sviestą ir kepkite pievagrybius, kol jie taps auksinės spalvos.
5. Kiaušinio paruošimas: Kiaušinį virkite 7 minutes, kad trynys liktų šiek tiek minkštas.
6. Išvirę atvėsinkite šaltame vandenyje, nulupkite ir perpjaukite per pusę. Apšlakstykite sojų padažu.
8. Keptuvėje įkaitinkite ghee sviestą ir trumpai apkepkite vištienos gabalėlius, kad jie įgautų švelnią auksinę spalvą.
9. Makaronų paruošimas: Stiklinius makaronus išvirkite pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
10. Patiekimas: Į dubenėlius dėkite išvirtus makaronus, ant viršaus išdėliokite apkeptą vištieną, pievagrybius ir kiaušinio puseles.
11. Užpilkite karštu sultiniu ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
12. Patiekite iš karto.
13. Santrauka: Šis ramenas su vištiena, pievagrybiais ir stikliniais makaronais – puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti japoniškos virtuvės skoniais namuose. Aromatingas sultinys, sultinga vištiena ir lengvi makaronai sukuria harmoniją, kuri sušildys ir pamalonins skonio receptorius. Be to, patiekalas yra palyginti mažai kaloringas, todėl tinka ir tiems, kurie rūpinasi savo mityba.

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais
Apie tai, kad sekmadieniai skirti blynams ir saldiems kepiniams, jau seniai sklando gandai. Bet ar žinot, kam dar skirti tingūs, lėti ir žvarbūs sekmadieniai? Paprasta – sotiems ir jaukiems, paprastai paruošiamiems ir sušildantiems pietų patiekalams. Tokiems, kaip šis makaronų apkepas.
Recepto galite laikytis žingsnis po žingsnio, o galite improvizuoti pagal tai, ką skanaus rasite šaldytuve; svarbiausia, turėkit makaronų ir daug sūrio!
Ar žinojote, kad makaronai, priklausomai nuo formos, yra skirstomi į labiau tinkamus salotoms, vegetariškiems arba mėsiškiems patiekalams, apkepams arba garnyrams, ir taip toliau? Štai šie – makaronai visai sunkiai įsimenamu Caserecce pavadinimu, o lietuviškai vadinami tiesiog… straubliais, šypt, – pasižymi išskirtine lenkta forma ir pakankamai giliais grioveliais. Jie puikiai dera su tirštais padažais, kurie tobulai susigeria į makaronus ir juos užpildo; todėl pasirinkę Caserecce šiam gardžiam apkepui, tikrai neapsiriksite.
Dideliame ir giliame kepimo inde sotiems savaitgalio pietums susluoksniavau: trijų rūšių sūrį (rikotą, mocarelą, kietąjį), sultingą plėšytą vištieną, kelias saujas špinatų, aromatingą naminį pomidorų padažą, makaronus ir dar daugiau sūrio. Tikiuosi, kad ir jums skamba jaukiai ir LA-BAI skaniai!
Į makaronų pažinimo kelią šįkart mane pakvietė „La Molisana“ – kietagrūdžių kviečių makaronai tiesiai iš Italijos. Kai laiką leidžiame namuose, svarbu prisiminti, kad kelionės vyksta ne tik lėktuvais ir autobusais. Dar jos vyksta ir skoniais, lėkštėmis, namus užpildančiais gardaus maisto kvapais ir gardžiausiais prisiminimais. Taip ir šįkart – prisiminimais Italijoje, o iš tiesų prie valgomojo stalo jaukiuose namuose.
Kuo jūs lepinatės šį sekmadienį? Gal ką nors iš makaronų?

Stikliniai makaronai su vistiena
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiMakaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais
Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40 min.300 g „La Molisana“ makaronų-straublių (Caserecce)
žiupsnio druskos
Apkepui:
1 indelio (250 g) rikotos sūrio
200 g mocarelos sūrio
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1 stiklinės (250 ml) vandens, kuriame virė makaronai
100 g špinatų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
250-300 g virtos plėšytos vištienos*
Viršui:
100 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio