pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Gražiai Pjauti Vytinto Kumpio Gabaliukus

Jamon jamon Kalėdos

Ispanui Kalėdos be jamon, kaip amerikonui Kalėdos be Mariah Carey šlagerio “All I want for Christmas…”. Jei ispanui pritrūko fantazijos Kalėdų dovanoms - jis eina į parduotuvę ir perka kiaulės kumpį. Savo šeimai arba artimiausiems giminaičiams nupirks visai neprastą jamon iberico, o draugeliams pakaks ir jamon serrano. Jei atėjus į prekybos centrą tave pasitinka dėžės su kyšančiomis kiaulės kanopomis – žinok, kad artėja Kalėdos.

Niekas nesismulkina su pjaustytais ir vakumuotais kumpių griežinėliais – perki visą koją ir neši dovanų. Draugai kalba, kad tokio kumpio 4 asmenų šeimai pakanka maždaug trims mėnesiams.

Jamón laikomas garbingiausioje virtuvės vietoje, įtvirtintas į specialų laikiklį. Atpjovus kiek tam kartui prisireikė - tuojau uždengiamas švariu medvilnės užklotėliu. Šalia laikiklio visada bus padėtas aštrus peilis.

Ir mesjau pirmaisiais gyvenimo Andalūzijoje metais kumpį, laikiklį ir peilį gavome dovanų Kalėdoms.

Blog

Kumpio riekelės šiose pakuotėse yra praktiškai tokios pačios savo dydžiu ir forma kaip ir pjaustytos rankiniu būdu. Žinoma, galima nusipirkti ir kumpio, pjaustyto rankiniu būdu, peiliu - šis procesas yra tradicinis, išskirtinis ir gerokai subtilesnis.

  • Pjaustymo dažnis yra itin reguliarus, o rezultatas - dailios, vienodai atrodančios vytinto kumpio riekelės.
    • Puikiai tinka ruošti tobuliems” produkto pristatymams.
    • Geriausias vieno kąsnio užkandžių pasirinkimas pusryčiams ar pavakariams, uždedant kumpio riekelę ant skrebučio ir pagardinant šviežiu pomidoru ar alyvuogių aliejumi.
    • Greita ir patogu. Naudotis kumpio pjaustykle lengva neturint jokios ankstesnės patirties, reikia tik būti atsargiam.

    Kumpio apvertimas

    Kai nupjaunate visą priekinę kumpio dalį, laikas jį apversti į kitą pusę ir toliau juo mėgautis. Lygiai taip pat kaip ir iš pat pradžių, pradedame nuo aukščiausios kumpio dalies, šalia kanopos, pjauname lygiagrečiai pjaustymo pjūviams, kuriuos atlikome priešingoje dalyje.

    Kai kumpio griežinėliai bus supjaustyti, laikas skanauti ir juo mėgautis. Žinoma, labai svarbu jį gražiai patiekti, kad tokiu būdu atkreiptumėte dar daugiau susirinkusiųjų dėmesio.

    Jei išalkote skaitydami mūsų rekomendacijas ir norite paragauti aukštos kokybės ispaniško kumpio, siūlome nieko nelaukti ir išbandyti mūsų ElPozo serrano kumpį, nenusivilsite!

    Bet. ko reikia, norint turėti namuose visą kumpį?

    Ispanų namuose retai kas neturi kumpio, kumpio laikiklio ir kumpiui pjaustyti skirto peilio. Panagrinėkime šiuos įrankius, kas tai yra ir kam jie skirti.

    Kumpio peilis: Tai svarbiausias įrankis norint padaryti tobulą pjūvį ir išgauti tarsi profesionalo pjaustytas riekeles, kurios išsaugo visą savo skonį ir aromatą.

    Galąstuvas – įrankis naudojamas peiliui galąsti. Kokia mums nauda iš gero peilio, jeigu jis nėra pagaląstas? Iš tiesų, peilį reikėtų galąsti prieš kiekvieną naudojimą. Ir žinoma, nepamirškite gerai nuvalyti peilio jį pagalandus.

    Kumpio laikiklis: Tai stovas ant kurio tvirtinamas ir laikomas kumpis namuose, bare ar restorane. Šie stovai yra gaminami iš labai atsparių medžiagų, todėl tinkamai jos saugant, tarnaus visą gyvenimą. Svarbu palaikyti juos švarius.

    • Kumpio laikiklio charakteristikos: svarbiausia tai laikiklio stabilumas. Neįmanoma gerai atpjauti kumpio, jeigu stovas, ant kurio uždėtas kumpis, lengvai pajuda iš vietos. Ko didesnis yra stovo pagrindas, tuo stabiliau jis stovės. Kita vertus, taip pat reikia atkreipti dėmesį į tvirtinimo smaigą, iš vienos pusės, kuo daugiau smaigų, tuo tvirčiau laikysis kumpis, o iš kitos pusės, tuo daugiau skylių mes jame padarysime, o to, pasak kai kurių specialistų reikėtų vengti.

    Jeigu jūs jau įsigijote gerą kumpio peilį, kumpio laikiklį ir gerą galąstuvą - jūs turite viską, ko reikia, norint namuose turėti vytintą „serrano“ kumpį.

    GAMINIMO EIGA

    MANGO, VYTINTO KUMPIO IR MOCARELOS IEŠMELIAMS

    1. Mangą supjaustykite kubeliais arba kamuoliukais (jei turite tam specialų įrankį).
    2. Ant nedidelių iešmelių suverkite: mango kubelius, sulankstytas vytinto kumpio riekeles, mocarelos rutuliukus, baziliko lapelius.
    3. Apšlakstykite balzaminio acto padažu ir patiekite.

    OBUOLIŲ, SŪRIO, GRAŽGARSČIŲ IR VYTINTO KUMPIO SUKTINUKAMS

    MOCARELOS, PESTO IR VYTINTO KUMPIO SUKTINUKAMS

    1. Mažus mocarelos rutuliukus suberkite į dubenėlį. Sumaišykite su pesto padažu.
    2. Apsukite mocarelą vytinto kumpio riekelėmis (galite jas perpjauti išilgai per pusę – viena kumpio riekelė dviems mocarelos rutuliukams), persmeikite smeigtukais, kad neišsivyniotų. Patiekite.

    Tortilija su daigintais grūdais 4 asm.

    1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai).

    Žymės: feta, avokadas, tortilija, Vytintas kumpis, daiginti grūdai