Patiekalai iš vištienos filė
Patiekalai iš vištienos filė
- Supjaustykit mėsą, paprieskoniuokit ir apvoliokit miltuose.
- Pilkit į keptuvę aliejaus ir ant stiprios ugnies apkepkit vištienos gabaliukus.
- Berkit susmulkintą svogūną, dar pakepkit, supilkit grietinėlę ir sumažinkit ugnį.
- Įmeskit lauro lapelį.
- Ugnį sumažinkit iki minimumo, keptuvę uždenkit dangčiu ir troškinkit apie pusvalandį.
Pastaba. Vištienos filė grietinėlėje galite pagaminti ir kitaip: sudėkit filė gabaliukus į čenakines, užpilkite grietinėle, paprieskoniuokit ir kepkit apie pusvalandę iki 180 C įkaitintoj orkaitėj.
Vištos filė konjako marinate
Gaminimo eiga:
- Į konjaką (tiks ir brendis) suberkit sutarkuotą imbierą, cukrų, česnakų granules, susmulkintą svogūną, pilkit sojų padažą, išmaišykit ir viską supilkit ant vištos filė (filė supjaustykit norimo dydžio ir formos gabaliukais).
- Indą su vištiena kiškit į šaldytuvą ir palaikykit ne mažiau kaip 4 valandas.
- Vištieną kepkit iki 200 C įkaitintoj orkaitėj (jei norit, kepkit marinate, o kepimo laikas priklausys nuo vištienos gabaliukų dydžio).
Vištienos filė itališkai
Reikės: 500-700 g vištienos filė, ½-1 stiklinės citrinų sulčių, 3-4 šaukštų aliyvuogių aliejaus, poros žiupsnelių bazilikų, poros žiupsnelių rozmarinų, poros žiupsnelių raudonėlio, tiek pat – kmynų, mairūno ir raudonųjų pipirų.
- Sumaišykit visas žoleles su aliejumi, citrinų sultimis ir užpilkit paruoštu marinatu nedideliais gabaliukais vištieną.
- Indą uždenkit maistine plėvele ir kiškit į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Vištieną dėkit į sausą įkaitintą keptuvę (pilkit su marinatu. Aliejaus nereikia).
- Kepkit 10 minučių, nuolat pamaišydami.
Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vieno indo vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu
Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė
Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu
Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt
Dietiniai patiekalai is vistienos
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “dietiniai patiekalai” rasta receptų 1000Vištienos krūtinėlės salotosPaprastas cukinijų patiekalas
Ką dar iš vištienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai
O gal turite likusios nuo kitų patiekalų ir nesugalvojate, kur panaudoti? Šį kartą Jums parinkome net 42 išbandytus, gardžius ir nesudėtingus patiekalus, kuriuose karaliauja vištiena. Skanaus!
