Marmurinis pyragas - tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko ypatingo. Šis pyragas ne tik skanus, bet ir gražiai atrodo, o jo gaminimas gali tapti tikru nuotykiu virtuvėje. Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, patarimų ir įžvalgų, kaip pasigaminti tobulą marmurinį pyragą su maskarponės sūriu.
Ingredientai ir Receptas
Obuolių Pyragas su Maskarpone
Reikės:
- 1 1/4 puodelio (250 g) cukraus
- 1/2 puodelio (110 g) aliejaus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 250 g maskarponės sūrio
- 2 kiaušinių
- 1 1/2 puodelio (240 g) miltų
- 1 1/2 a. š. kepimo miltelių
- 1/4 a. š. druskos
- 2 a. š. plius 2 v. š. cinamono
- 3 puodeliai (375 g) nuluptų, kubeliais pjaustytų obuolių
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros.
- Išplakite 1 puodelį (200 g) cukraus, aliejų, vanilę ir maskarponę iki vientisos masės.
- Įmuškite po vieną kiaušinį kaskart gerai išmaišydami.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Miltų mišinį suberkite į kiaušinių ir maskarponės tešlą. Gerai išmaišykite.
- Sumaišykite likusį 1/4 puodelio cukraus ir cinamoną.
- Obuolius sumaišykite su dviem valgomaisiais šaukštais cinamono ir suberkite į paruoštą pyrago tešlą.
- Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kepkite pyragą apie 1 valandą ir 15 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku.
Klasikinis Marmurinis Keksas
Ingredientai:
- Minkštas sviestas
- Cukrus
- Kiaušiniai
- Miltai
- Kepimo milteliai
- Druska
- Šokoladas (arba kakava)
- Grietinėlė (arba kondensuotas pienas)
Eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
- Muškite kiaušinius po kiekvieno gerai išplakite.
- Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- 1/3 tešlos atidėkite į atskirą dubenėlį.
- Į kepimo formą pakaitomis šaukštu dėkite abi tešlas (maišydami spalvas).
Patarimai ir Gudrybės
- Šokolado tirpinimas: Šokoladą reikia ištirpinti ir leisti bent šiek tiek atvėsti. Tirpinkite impulsais mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės.
- Tešlos maišymas: Miltų mišinį į šlapius ingredientus sudėkite pakaitomis su grietinėle. Tai reiškia, kad: miltai-lengvai išmaišom, grietinėlė-lengvai išmaišom, miltai ir taip toliau.
- Tešlos padalinimas: Tešlą padalinkite per pusę. Viską galite sverti, jei norite tikslumo.
- Rašto formavimas: Norint išgauti raštą reikia sluoksniuoti. Iš pradžių vanilinė tešla-šokoladinė tešla-vanilinė tešla ir taip, kol sunaudosite abi mases.
Variacijos ir Priedai
- Uogos: Į tešlą galite įdėti šviežių arba šaldytų uogų, pavyzdžiui, serbentų.
- Apelsinų ekstraktas: Įpilkite šiek tiek apelsinų ekstrakto, kad pyragas būtų kvapnesnis.
- Riešutai: Pabaigoje į abi tešlos dalis įdėkite pasmulkintų graikiškų riešutų ir išmaišykite.
Sūrio Pyragas su Marmuro Raštais
Amerikietiški sūrio pyragai yra nuostabaus skonio. Jų privalumas tas, kad juos galima iškepti jau prieš savaitę, nes laikomų šaldytuve skonis tik gerėja.
Gaminimo eiga:
- Sutrupinti sausainius, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir išlipdyti jais išardomos kepimo formos dugną. Naudoti aukštą formą.
- Dideliame dubenyje plaktuvu išsukti sūrį su cukrumi (per maždaug 2 minutes).
- Sudėti grietinę, miltus ir vanilinį cukrų. Įmušti, rūpestingai maišant, vieną po kito kiaušinius.
- Dvi stiklines maišinio perdėti į mažesnį dubenį ir ten įmaišyti ištirpintą šokoladą.
- Pusę šviesiojo maišinio užtepti ant pyrago papločio. Ant viršaus užtepti pusę šokolado maišinio, paskui vėl šviesų ir tada šokolado maišinį. Lengvai pamaišyti peiliu.
- Įstatyti formą į vandens vonelę. Kepti 160 laipsnių orkaitėje maždaug 1 valandą ir 15 minučių.
Lentelė: Ingredientų Kiekiai
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Cukrus | 250 g |
Aliejus | 110 g |
Maskarponės sūris | 250 g |
Miltai | 240 g |
Obuoliai | 375 g |