pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai su krabų lazdelėmis: trys gardūs receptai

Nuo saldumo iki pikantiškumo, nuo aštrumo iki švelnumo - skonių gama beribė. Šiandien noriu pasidalinti trimis receptais, kaip pasigaminti lietinius su krabų lazdelių įdaru.

1. Klasikiniai lietiniai su krabų lazdelėmis

Lengva ir skanu! Tai greitas ir išradingas būdas patiekti puikų patiekalą.

Ingredientai:

Lietiniams:

  • 1 st. (+2-4 v.š.) miltų
  • 2 st. vandens
  • 2 kiaušiniai
  • Žiupsnelis druskos
  • 3 v.š. aliejaus

Įdarui:

  • 8 krabų lazdelės
  • 1 pomidoras
  • 2 virti kiaušiniai
  • Kelios saujos fermentinio sūrio
  • Majonezo

Eiga:

  1. Lietiniai: Į dubenį suberkite miltus, druską, pilkite vandenį, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite. Įpilkite 3 v.š. aliejaus ir lengvai permaišykite.
  2. Lietinių blynų masę palikite 20 minučių pastovėti ir galų gale kepkite lietinius ant lašelio aliejaus.
  3. Įdaras: Į dubenį sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, pomidorus bei kiaušinius, įtarkuokite fermentinį sūrį, dėkite kelis šaukštus majonezo. Viską išmaišykite. Jei norite, galite pagardinti saujele krapų.
  4. Įdarą dėkite ant lietinio blyno, maždaug po kupiną 1 v.š., susukite kaip patinka ir dar šiek tiek apkepkite keptuvėje.

2. Lietiniai su krabų lazdelėmis ir rikotos sūriu

Receptas, kuriame skaniai kartu suskamba rikotos sūris ir krabų lazdelės. Išmėginkite!

Ingredientai:

Lietiniams:

  • 60 g lydyto margarino
  • 1 stiklinė šildyto pieno
  • 1 kambario temperatūros kiaušinis
  • ½ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai miltų

Įdarui:

  • 100 g atšaldytų krabų skonio lazdelių
  • 100 g rikotos sūrio
  • 20 g kietojo sūrio
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 citrinos žievelė
  • 20 g petražolių, krapų
  • Druskos
  • Pipirų
  • Lydyto margarino (blyneliams aptepti)

Eiga:

  1. Lietiniai: Lydytą margariną sumaišykite su visais produktais, skirtais blynams, iki vientisos masės. Lietinius kepkite keptuvėje.
  2. Įdaras: Krabų lazdeles supjaustykite ir sumaišykite su rikotos sūriu, kietuoju sūriu, įtarkuokite česnako, citrinos, įberkite kapotų žolelių, druskos ir pipirų.
  3. Lietinius įdarykite paruošta krabų lazdelių mase.
  4. Paruoštus blynus patepkite lydytu margarinu ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 8-10 min.

3. Lietiniai su krabų lazdelėmis ir žalumynais

Tai išties sotūs, pikantiško skonio blyneliai. Tokių blynelių mano virtuvėje dar tikrai nebuvo. Ar mums patiko? Taip! Ir tikrai kepsiu juos dar ne kartą.

Ingredientai:

  • 400-500 ml pieno (lietinių masės tirštumą reguliuokite pagal savo skonį)
  • 200 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 4-6 krabų lazdelės
  • Žalumynų (naudojau džiovintus špinatus)
  • 1 a. š. cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejaus lietiniams kepti

Eiga:

  1. Iš recepte išvardintų produktų užmaišykite lietinių masę ir įmaišykite smulkintas krabų lazdeles, pagardinkite žalumynais.
  2. Lietinių masė paruošta, liko iškepti keptuvėje šlakelyje aliejaus.

Prie lietinių tiks grietinės ar spirgučių padažas.