Burokėlių sriuba su mėsos kukuliukais
Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.ltPARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Į dubenį sudedame smulkintą jautieną, džiūvėsėlius, kietąjį sūrį, svogūnus, petražoles, kiaušinį, pipirus, druską bei cukrų (pagal skonį), truputį vandens ir gerai išmaišome.
Formuojame norimo dydžio kukulius ir dedame juos į skardą.Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Iškeptus kukulius sudedame į padažą ir pakaitiname 10 min.
Padažui paruošti, keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname svogūnus, česnakus, vytintą šoninę „Pancetta“. Supilame pomidorų padažą picai bei pomidorus savo sultyse. Paskaniname druska, pipirais, cukrumi.

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
Paskelbė: Lankytojas05 Gruodžio 2019Gaminimo eiga
* Džiuvėsėlius užpilkite pienu ir palikite išbrinkti. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir apkepinkite svogūną, kol suminkštės apie 5 minutes, paskaninkite druska. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite likusius prieskonius ir atvėsinkite.
* Dubenyje sumaišykite jautieną, kiaulieną, džiuvėsėlių mišinį, apkeptus svogūnus, kiaušinį, druską ir pipirus. Suformuokite 30 nedidelių kukulių.
* Į tą pačią keptuvę, kur kepė svogūnai, pilkite šaukštą aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite kukulius, kol paruduos (visiškai iškepti nereikia). Kukulius išimkite iš keptuvės.
* Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir nuolat maišydami 30 sekundžių pakepkite, kad dingtų žalių miltų skonis. Supilkite sultinį, sudėkite mėsos kukulius ir virkite apie 10-15 minučių, kol kukuliai visiškai išvirs.
* Įmaišykite grietinę ir petražoles. Dar porą minučių pavirkite.
* Tiekite su virtais makaronais ar bulvių koše.

Jautienos kukuliai su makaronais
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Jautienos kukuliai su tobulu padažu
Autorius apie receptą: Kukulius patiekiame su padažu ir virtais makaronais. Pabarstome žalumynais bei sūriu. Kukulius patiekiame su padažu ir virtais makaronais. Pabarstome žalumynais bei sūriu. Feel the beef
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6Faršui: | ||
1 kilogramas | jautienos (naudojome sausai brandintą smulkintą „Feel the Beef“ ) | |
100 gramų | maltų džiūvėsėlių | |
100 gramų | kietojo sūrio (tarkuoto) | |
100 gramų | svogūnų | |
1 vienetas | kiaušinių | |
30 gramų | petražolių | |
30 gramų | alyvuogių aliejaus | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | maltų juodųjų pipirų | |
pagal skonį | rudojo cukraus | |
Padažui: | ||
400 gramų | padažo (picai skirto) | |
400 gramų | konservuotų pomidorų (luptų) | |
50 gramų | šoninė (naudojome "Pancetta" vytintą, aštrią) | |
1 vienetas | svogūnų | |
pagal skonį | česnako | |
pagal skonį | petražolių | |
pagal skonį | kalendros | |
Patiekiant: | ||
500 gramų | makaronų (naudojome "Conchiglie", kriauklių formos) |
