Vasara niekada nesibaigia tiems, kurie kepa saulėtos nuotaikos pilnus pyragus ir jais vaišina kitus. Yra daug pyragų su varške, varškės pyragų receptų, bet, patikėkite, šis nurungs visus. Dėl skonio nesiginčijama, bet kartais nėra apie ką ginčytis. Trumpai tariant, purentos varškės pyragas su persikais yra tobulas.
Purentos varškės pyragas su persikais
(VMG nuotr. 8-10 asm. Gaminimo laikas: 6 val.)
Persikų ir purentos varškės pyragui pagaminti reikia:
- 400 g PAULUNS granolos su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu
- 150 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
- 200 ml ŽEMAITIJOS pieno
- 70 g citrinų skonio želė
- 400 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės 9 % rieb.
- 200 ml ŽEMAITIJOS grietinėlės 36 % rieb.
- 3 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
- 6-7 persikų
PAULUNS granolą su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu sutrinkite maisto smulkintuvu, sumaišykite su lydytu ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu. Gautą granolos masę sudėkite į apvalią kepimo skardelę ir formuokite pagrindą su šonais. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 25-30 min. Iškepusį padą atvėsinkite.
ŽEMAITIJOS pieną užvirkite ir sumaišykite su citrinų želė, maišykite, kol ištirps. ŽEMAITIJOS pusriebę varškę sutrinkite maisto smulkintuvu, sumaišykite su ŽEMAITIJOS grietinėle ir išplakite iki kreminės masės. Šventėms ir pagaminau tortą, gaivų, neriebų, nesprangų - tokį, prie kurio net ir kavos puodelio gali nebūti.
Jei ir jūs esate gaivių tortų mėgėjai, tuomet receptas skirtas jums.
Gaivus biskvitinis tortas
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 100 g miltų
- 2 v. š. aliejaus
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- š. vandens
- 1 indelio konservuotų persikų puselių (820 ml)
Papildomai reikės šiek tiek sviesto torto formai ištepti.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius gerai suplakiau su cukrumi iki baltų putų (masė stipriai padidėja), įpyliau aliejų ir per kelis kartus įmaišiau persijotus miltus su kepimo milteliais. Į tortinę (atsegamais šonais) patiesiau kepimo popierių, sutepiau sviestu kraštus, dugną ir supyliau masę.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. Iškeptą biskvitą palikau atvėsti ir tik tada jį perpjoviau į 3 dalis. Želatiną brinkinau apie 10 min. vėsiame vandenyje, vėliau kaitinau iki granulytės visiškai ištirpo (jei kiek lieka granulyčių, želatiną perpilkite per sietelį). Želatiną atvėsinau.
Į desertinę varškę supyliau želatiną ir sudėjau mažais gabaliukais pjaustytus persikus. Torto surinkimas: Biskvitus sulaisčiau konservuotų persikų sirupu. Ant viršaus gausiai dėjau varškės kremo, tuomet vėl dėjau kitą biskvitą, varškės kremą ir galiausiai uždėjau paskutinį tečią biskvitą, kurį ir sutepiau nedideliu sluoksniu varškės kremu.
Liko tortą papuošti. Aš puošiau persikų ir kivių griežinėliais. Pastaba: tortą surinkinėkite tortinėje ar naudokite surinkimui skirtą žiedą.
Nekeptas varškės tortas su žele
Šis nekeptas varškės tortas su žele yra pavasariškas, gaivus ir labai gardus. Gaminau jį su konservuotais persikais ir persikų žele. Įdarą gaminau iš varškės, maskarponės ir grietinėlės. Konservuotus persikus dėjau ir į patį tortą bei ant viršaus. Ant jo uždėjau ir truputį šilauogių.
Šis nekeptas varškės tortas su žele buvo saikingai saldus. Jeigu mėgstate saldžiai, naudokite daugiau cukraus pudros. Tortą galima gaminti ir su kitokiais konservuotais vaisiais arba galote naudoti kitokios rūšies želę.
Pastaba: kol tortas buvo nesustingęs, truputį matėsi varškės gabaliukai, bet kai sustingo, jų nebesijautė.
Keletas patarimų, kaip pagamintį šį nekeptą varškės tortą:
- Visi ingredientai turi būti daugmaž kambario temperatūros (taip pat ir grietinėlė). Kitu atveju, želatina gali sušokti į gumuliukus.
- Visada naudoju „Dr. Oetker“ želatiną. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.
Reikalingi įrankiai:
- Apvalios, atsegamais kraštais kepimo formos. Naudojau 22 cm.
- Maisto smulkintuvo sausainiams.
- Puodo ar keptuvės bei geriausia metalinio indo, kuriame tirpinsite želatiną.
Torto išėmimas iš formos:
Su dideliu peiliu braukiu per torto šonus. Jeigu nenorite to daryti, galite kepimo formos vidų apjuosti acetatine juosta.
Ingredientai:
- riebios grietinėlės (35 proc.
- valg.
- želatinos (naudojau „Dr.
Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Ant didelės lėkštės uždėti kepimo formos šonus (22 cm), suberti sausainius ir juos stikline tvirtai paspausti į apačią. Į didelį dubenį sudėti kambario temperatūros varškę, maskarponę, įpilti truputį grietinėlės ir mikseriu viską gerai išplakti.
Į puodą ar keptuvę įpilti vandens, įstatyti indą su vandeniu. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros vis pamaišant, kol želatina ištirps. Neleisti jai užvirti. Popieriniu rankšluosčiu nusausinti persikų puseles ir jas smulkiai supjaustyti. Persikų puseles nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Želė turi būti atvėsusi. Jos po šaukštą pilkite ant torto viršaus.
Šokoladinis biskvitas su varškės ir persikų sluoksniais
Iškepkite šokoladinį biskvitą:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
- Į išplaktus kiaušinių trynius su cukrumi dėkite miltų ir kakavos. Viską išmaišykite.
- Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.
- Į norimos formos kepimo formą (idealu - 24 cm skersmens) supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.
- Kepkite 35-45 minutes.
- Iškeptą biskvitą palikite atvėsti kepimo formoje.
Paruoškite varškės ir grietinėlės sluoksnį:
- Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite cukrų.
- Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir sumaišykite su varške.
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
- Paruoštą želatiną supilkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
Paruoškite trintų persikų sluoksnį:
- Į persikus supilkite cukrų ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
- Paruoštą želatiną supilkite į trintų persikų masę ir gerai išmaišykite.
Suformuokite tortą:
Ant atvėsusio biskvito į tą pačią kepimo formą įdėkite varškės ir grietinėlės kremą, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą 20-30 min., kad sustingtų. Kai sluoksnis sustings, supilkite trintus persikus ir dėkite į šaldytuvą 2 val., kad vėl sustingtų.
Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nepatinka gaminti tortus 🙂 Visada mielai gaminčiau ne tik tortus, bet visus saldumynus. Deja, realybė tokia, kad jais ilgai šeima soti nebūna, todėl stengiuosi valdyti save ir nukreipti mintis į „normalų maistą”. Tačiau ar galite įsivaizduoti, kaip aš šokinėju iš džiaugsmo, kai pasitaiko proga pagaminti TORTĄ? Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save - maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta!
Patobulintas varškės tortas su persikais
Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia.
Užtruksime:
- 1 val.
- 2 1/2 pak.
- 1/2 p.
- apie 2 v.š.
- 4 v.š.
- apie 10 v.š.
- 1 v.š.
- 1 v.š.
Torto formos žiedą dedame į lėkštę. Jei tortą planuojame valgyti greitu laiku, tai sausainius reikėtų įmerkti labai trumpam į pieną. Sausainiais padengiame torto dugną. Vėl dedame sausainius, kremą ir persikus. Dalijamės jos receptu.
Varškės tortas su persikais
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių
- 50 g cukraus
- tarkuotos pusės citrinos žievelės
- 100 g miltų (pusę jų galima pakeisti krakmolu)
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
Varškės sluoksniui reikės:
- 1,2 kg varškės (9 proc.)
- 500 g maskarponės
- 2 pakelių persikų skonio želės
- 2-3 persikų
- 200 g cukraus (arba pagal skonį)
- 1 citrinos sulčių
Viršui papuošti reikės:
- 2-3 persikų
- pakelio persikų skonio želės
Kaip gaminti:
Iš anksto išsikepkite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakite ir atsargiai sudėkite ant trynių. Miltus (ir krakmolą, jei naudosite) persijokite kartu su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišykite tešlą.
Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite apie 40 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Išimkite biskvitą iš kepimo formos ir atvėsinkite ant grotelių. Kaip biskvitas atvės, dėkite atgal į formą ir paruoškite varškės įdarą.
Varškės įdaras: 2 pakelius persikų skonio želės užpilkite 100 ml vandens ir ištirpinkite. Atvėsinkite. Persikus (galite naudoti ir kitus vaisius) sukapokite smulkiau. Varškę su cukrumi gerai ištrinkite virtuviniu kombainu, sudėkite maskarponę, gerai išmaišykite. Įmaišykite citrinų sultis ir kapotus vaisius. Galiausiai įmaišykite ištirpintą želę.
Kai masė pradės stingti, supilkite ant biskvito ir dėkite į šaldytuvą. Biskvitą prieš tai galite sulaistyti sultimis ar kompotu. Viršui papuošti ištirpinkite likusį želės pakelį 250 ml vandens. Supjaustykite persikus, išdėliokite ant torto paviršiaus ir užliekite pradėjusia stingti žele.
Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais
Paruošimo laikas: 60 Minutės, Pažengusiems, 8 porcijos
Sudedamosios dalys:
Tešlai:
- 200 g tirpinto sviesto
- 280 g miltų
- 1 a.š. Dr. Oetker kepimo miltelių
- 20 g migdolų plokštelių
- 1 v.š. grietinės
Įdarui:
- 500 g varškės
- 100 g cukraus
- 2 vnt. kiaušinių
- 3 v.š. grietinės
- 1 pakuotė „Dr. Oetker“ vanilės skonio pudingo
- 2 vienetų gerai prinokusių persikų
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo formą.
- Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį su tirpintu šiek tiek atvėsintu sviestu suberkite miltus, kepimo miltelius, trupintas migdolų plokšteles, sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą.
- Tešlą padalinkite į dvi dalis - 1/3 ir 2/3 tešlos. Mažesnę iš jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldymo kameroje, kol ruošite pyragą.
- Antrąja didesniąja tešlos dalimi tolygiai padenkite kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugną ir sieneles. Ant tešlos išdėliokite gerai prinokusių persikų skilteles.
- Paruoškite įdarą. Varškę, cukrų, kiaušinius, grietinę ir vanilinio pudingo miltelius (ne paruoštą pudingą!) išsukite iki vientisos masės. Tam, kad pyragas būtų gardžiausias, varškės kremas turi būti visiškai lygios, kreminės konsistencijos.
- Varškės kremą sukrėskite į kepimo formą ant persikų skiltelių. Paskirstykite ir palyginkite paviršių, kad varškės sluoksnis kepimo formoje būtų tolygus.
- Iš šaldymo kameros išimkite antrąją tešlos dalį ir sutarkuokite ją burokine tarka. „Tarkius“ paskirstykite ant pyrago viršaus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Kelias minutes atvėsinkite praviroje orkaitėje, tuomet išimkite ir vėsinkite ant grotelių.
Nekeptas kreminės varškės tortas su persikais
Šis nekeptas kreminės varškės arba rikotos sūrio tortas su persikais yra vasariškas, gaivus ir lengvo skonio. Cukraus gamindama naudojau nedaug, nes sausainiai ir persikai iš savęs buvo saldūs. Jei gaminsite šį tortą, būtinai gamindami paragaukite įdaro, nes gali būti, kad kai kuriems gali pasirodyti per mažai cukraus.
Aš šį kartą gamindama naudojau rikotos sūrį, bet kaip jau minėjau, jį drąsiai galite pakeisti kremine varške.
Tortas ganėtinai greitai stingo, tad aš jį fotografavau gal po poros valandų. Neturėjau kantrybės išlaukti iki kitos dienos.
Želatina: skaitome ant pakelio parašytą instrukciją.