pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronų receptai su nuotraukomis

Makaronų patiekalai - puikus pasirinkimas greitai ir skaniai vakarienei, kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje. Siūlome pasimėgauti įvairiais makaronų receptais, kurie patiks visai šeimai.

Makaronų patiekalai

Makaronai yra universalus produktas, kurį galima derinti su įvairiais ingredientais. Štai keletas idėjų:

  • Makaronai su vištiena, grybais ir brokoliais - tai gardus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
  • Makaronai su faršu, pomidorais ir sūriu - tai gardus ir sušildantis patiekalas. Čia derinami minkšti makaronai su sultinga malta mėsa, praturtinta pomidorais, kurie suteikia natūralaus rūgštumo ir sodraus skonio.
  • Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu - tai greitai paruošiamas, gardus ir sotus patiekalas, kuriame jūros gėrybės derinamos su švelniu, kreminiu padažu. Šviežios krevetės lengvai apkepamos su česnaku, o tuomet į jas įmaišoma grietinėlė.
  • Pasta Carbonara - tai vienas ikoniškiausių itališkos virtuvės patiekalų, garsėjantis savo paprastumu, tačiau tuo pačiu ir nepakartojamu skoniu. Šis receptas kilęs iš Italijos vidurio regionų, dažniausiai siejamas su Roma.
  • Pilno grūdo makaronai su vištiena ir špinatais - tai subalansuotas ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Kiti makaronų patiekalai:

  • Apkepti makaronai su sūriu ir špinatais
  • Lazanija su vištiena ir grybais
  • Užkepti makaronai
  • Lazanija su daržovėmis ir grybais

Makaronų apkepai

Makaronų apkepai - puikus būdas panaudoti likusius makaronus ar kitus ingredientus. Jie yra sotūs, skanūs ir lengvai pagaminami.

  • Makaronų apkepas su vištiena ir grybais puikiai tiks greitam ir sočiam patiekalui, kuriame derinami kreminiai grybai, vištiena ir makaronai. Paruoštas grietinės bei vištienos ir grybų įdaras sukuria sodrų skonį, kuris puikiai dera su makaronais.
  • Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais - tai sotus ir paprastai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Jis paruošiamas iš sluoksniuotų virtų makaronų, kepto faršo su prieskoniais bei pomidorų.

Makaronų salotos

Makaronų salotos - puikus pasirinkimas lengvam užkandžiui ar garnyrui. Jos gali būti gaminamos su įvairiais ingredientais, todėl kiekvienas gali rasti sau tinkantį variantą.

  • Rūkytos vištienos salotos (mišrainė) su makaronais, kurios idealiai puikiai tinka tiek ant šventinio stalo, tiek eilinės dienos vakarienei.
  • Makaronų salotos su tunu ir kukurūzais - vienas iš mano mylimiausių užkandžių Korėjiečių restorane į kurį kartas nuo karto užsukame.
  • Mišrainė su tunu ir makaronais - nuostabi mišrainė savo vakarienei.

Makaronų sriuba

Makaronų sriuba - paprasta, bet patikima sriuba bet kuriam metų laikui. Štai vienas iš receptų:

  • Makaronų sriuba su mėsos kukuliais, morkomis ir bulvėmis - tokią sriubą išmokau gaminti dar tada, kai buvau studentė.

Receptai

Kepti makaronai su vištienos kepsneliais

Ingredientai:

  • 400gr vermišelių makaronų
  • 800ml vandens
  • 6-7 v.š. aliejaus
  • Druska, pipirai

Gaminimas:

Makaronus apkepti sausoi keptuvei iki sviesei rudos spalvos. Kepkit po 100gr. makaronu, kad tolygei visi apkeptu.

Žuvies keksiukai

Ingredientai:

  • 500 g. Žuvies maltos (pvz, lydeka, menkė...)
  • 3 valg. šaukštas Džiūvėsėlių
  • 1 vnt. Morka
  • 3 valg. š. Kukurūzų konservuotų
  • 1 vnt. Kiaušiniai
  • 1 valg. š. Raudonėlis (šviežias)- pagal skonį
  • sviesto
  • 1 valg. š. Manu kruopu
  • 1 valg. š. Krakmolo- pagal skonį
  • Druska, pipirai (baltieji)
  • 3 saujos Žirnelių šaldytų

Gaminimas:

Susimalame file, suminkome kartu su kiaušiniu, krakmolu, džiūvėsėliais, kapotu svogūnu ir raudonėliais, manų kruopomis bei druska ir pipirais. Atidedame, kol pasiruošime "karūną" iš daržovių mūsų keksiukams. Daržovėms į keptuvę dedame trupinėlį sviesto ir pakepame kartu morką tarkuotą su žirneliais. Ragaujame. Kai žirneliai jau minkšti, saikingai pasūdome ir suberiame kukurūzus. Paliekame vėsti. Faršą dedame į keksiukų formeles (pas mane jos didesnės nei standartinės, standarinės bus mažokos). Dedame ne iki pat viršaus, paliekame erdvės daržovių karūnėlei. Orkaitę ikaitiname iki 170 l. ir pašauname žuvį. Kepame apie 15 min, ištraukiame ir dedame po šaukštą daržovių mišinio, kurį jau esame sumaišę su plaktu kiaušiniu. Tada vėl greitai dedame atgal į orkaitę ir kepame 10 min. Kas puikiausia, jog daržovės išimant nuo keksiukų nebyra, gerai laikosi. Tiekiame su keptomis bulvėmis (tiks ir ryžiai), daržovėmis, o kas mėgsta- kokiu nors majonezo padažu. Kekiukai labai skanūs ir šalti.

Lietiniai su sūriu, dešrelėmis bei padažu

Ingredientai:

  • Miltų
  • Pieno
  • Vandens
  • Kiaušinis
  • Aliejaus
  • Druskos
  • cukraus kario prieskonių po žiupsnį
  • Dešrelių
  • Sūrio

Padažui:

  • Liesos grietinės, majonezo, krapų, petražolių, raudonėlio , mėtų, agurko
  • Druskos
  • Acto
  • Česnako

Gaminimas:

Proporcijas pasirinkti pagal valgytojų skaičių. Miltus sumaišyti su vandeniu ir pienu lygiomis dalimis, supilti plaktą kiaušinį ir prieskonius, aliejų, išmaišyti ir palikti pastovėti. Kepti lietinius keptuvėje be riebalų papildomų. Dešreles pjauti išilgai pusiau, ir susukti kartu su sūriu.

Padažui žalumynus sukapoti, česnaką išspausti , agurka sutarkuoti,berti druskos ir šlakelį obuolių acto, sudėti grietinę ir majonezą proporcija 3:1. Viską suplakti blenderiu, gausis puri žalia masė.

Midijos pomidorų padaže

Ingredientai:

  • 200 gr šaldytų virtų midijų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • pundelis šviežių petražolių
  • pusė pomidoro
  • 2-3 šaukštati pomidorų padažo
  • baziliko, truputį druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui

Gaminimas:

Midija perliejam šiltu vandeniu ir paliekam pastovėt. Į įkaitintą aliejų dedam smulkintą česnaką. Pakepam. Tada dedam smulkintą svogūną. Pakepam kol pasidarys skaidrūs. Tada sudedam smulkintą pomidorą bei supjaustytas petražoles. Pakepam. Verčiam į keptuvę midijas, supilam pomidorų padažą. Sudedam likusius prieskonius pagal skonį: baziliką, druską, pipirus.