pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Klevų Sirupu Aplietų Keksiukų Receptai

Norite paprasto ir skanaus pyrago? Tuomet šis keksas, aplietas klevų sirupo glaistu, yra tai, ko ieškote. Kadangi šiame recepte pyrago karūna yra glaistas, tai labai svarbu naudoti kokybišką klevų sirupą.

Apie Klevų Sirupą

Ar žinojote, kad klevų sirupas yra gaminamas iš klevų sulos? O taip! Klevų sirupas gaminamas iš raudonųjų, sidabrinių ir cukrinių klevų sulos, išgaunamos gana nedideliame regione Kanadoje bei JAV šiaurės rytuose. Ji leidžiama vos porą mėnesių - nuo ankstyvo vasario iki kovo pabaigos.

Įspūdingiausia tai, jog vienam litrui sirupo pagaminti prireikia 40-50 litrų sulos. Klevų sirupą pirmą kartą išgavo ir panaudojo Amerikos indėnai, vėliau šį indėnų atradimą pritaikė ir Europos naujakuriai. Kvebeko provincijoje Kanadoje iki šiol yra pagaminama daugiausiai sirupo pasaulyje - maždaug 70% visos produkcijos.

Pirkdami sirupą ant etiketės visada ieškokite užrašo, jog tai 100 proc. klevų sirupas ir nieko daugiau. Ir čia galioja taisyklė - kuo intensyvesnė sirupo spalva, tuo ryškesnis skonis, ir atvirkščiai. Šviesus klevų sirupas tinka patiekalams, kur nenorite dominuojančio jo skonio, tik saldumo, o tamsų rinkitės tada, kai norite būtent klevų sirupo skonio gilumo, turtingumo.

Keksas su Klevų Sirupo Glaistu

Šį pyragą kepiau žurnalo „Virtuvė nuo… iki” kalėdiniam numeriui. Patikėkite, jis tikrai vertas žurnalo puslapių.

Ingredientai:

  • 400 g universalių miltų
  • 200 g rudojo cukraus
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 120 g sviesto kambario temperatūros
  • 250 ml natūralaus jogurto
  • 125 ml pieno
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • ½ arbatinio šaukštelio malto imbiero
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Glaistui:

  • 200 g cukraus pudros
  • 1 valgomojo šaukšto klevų sirupo
  • ¼ arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 1 valgomojo šaukšto pieno
  • 30 g graikinių riešutų (nesmulkintų)

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo formą išpurkšite aliejumi arba ištepkite sviesto gabalėliu.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir druską. Atidėkite.
  3. Kitame dubenyje plakikliu išplakite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės. Įmuškite po vieną kiaušinius, supilkite vanilę.
  4. Į sviesto kiaušinių plakinį supilkite pusę sausų ingredientų mišinio. Supylę pirmą dalį gerai išplakite. Tada supilkite jogurtą ir pieną ir vėl gerai išmaišykite.
  5. Galiausiai supilkite likusius sausuosius ingredientus.
  6. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180C orkaitėje apie 50 min. arba, kol į pyrago vidurį įsmeigus medinį iešmelį jis bus švarus.
  7. Iškepusį keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite apie 10 minučių atvėsti formoje. Tada apverskite ir išimkite bei leiskite pyragui visiškai atvėsti ant grotelių.

Glaisto Paruošimas:

  1. Nedideliame dubenyje išplakite cukraus pudrą, klevų sirupą, cinamoną ir pieną iki vientisos kreminės masės.
  2. Jei glajus per skystas, įberkite dar šiek tiek cukraus pudros. Jei per tirštas, įpilkite dar šiek tiek pieno.
  3. Lėtai užtepkite glajų ant atvėsusio kekso ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Informacija apie receptą:

  • Gaminimo laikas: 1 valanda 10 minučių

Sveikuoliški Keksiukai iš Avinžirnių (be miltų, glitimo, rafinuoto cukraus)

Labai skanūs, drėgni ir purūs sveikuoliški keksiukai iš avinžirnių: be miltų, be rafinuoto cukraus, be glitimo! Geras KLAUSIMĖLIS svečiams - iš ko tai pagaminta?

Sveikuoliški Keksiukai be miltų, be gliuteno (sudėtis):

  • 1 skardinė avinžirnių
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 3 šaukštai medaus arba klevų sirupo
  • 10 šviežių datulių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/3 puodelio kakavos miltelių
  • 3 v.š. kokosų aliejaus
  • 40 g. juodojo šokolado

Gaminame sveikuoliškus keksiukus be miltų (iš avinžirnių)

  1. Visus keksiuko recepto produktus, išskyrus juodąjį šokoladą, dedame į virtuvinį kombainą ir plakame, kol gauname vientisą masę. Ji bus kiek skystesnė nei blynų tešla.
  2. Paskirstome tešlą į 12 keksiukų formelių.
  3. Juodo šokolado keksiukams galite ir nedėti, bet jis skonio tikrai negadina. Šokoladą tiesiog pasmulkiname peiliu ar pirštais, pabarstome keksiukų viršų.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Pašauname avinžirnių keksiukus į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 18 min. Tikriname pagaliuku, jis turi būti sausas. Svarbu keksiukų neperkepti, tuomet jie bus drėgni ir purūs.

Tradiciniai Keksiukai su Klevų Sirupu

Ingredientai:

  • 110 gramų sviesto
  • 110 gramų cukraus
  • 110 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 3 arbatiniai šaukšteliai klevų sirupo

Paruošimo būdas:

  1. Įdėti sviestą ir cukrų į dubenį ir plakti iki tol kol pabals ir suminkštės.
  2. Įberti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Išplakti kiaušinius, vanilę ir klevų sirupą, ir įpilti į mišinį.
  4. Gerai viską išmaišyti.
  5. Įdėti į formeles. Turėtų užtekti po vieną valgomą šaukštą.
  6. Įkaitinti orkaitę iki 180°C temp. šilumos ir kepti 18 - 20 minučių.

Porcijų skaičius: 12

Šokoladiniai Keksiukai su Avietėmis ir Klevų Sirupu (be glitimo)

Drėgni ir minkšti šokoladiniai keksiukai su avietėmis, be glitimo, cukrus keičiamas klevų sirupu. Sveikesnė deserto versija. Ypač lengvai pagaminami, nereikia net plakti.

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą - į ertmes įdėkite 8 popierinius sijonėlius.
  2. Nedideliame dubenyje sumaišykite klevų sirupą, vanilę, pieną, aliejų ir kiaušinius (nereikia nė plakti, tik kad susijungtų visi ingredientai).
  3. Didesniame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
  4. Supilkite skystų produktų mišinį į šį dubenį ir išsukite, kol viskas susijungs. Nei plakti, nei ilgai maišyti nereikia.
  5. Pripildykite kiekvieną keksiuko ertmę iki maždaug pusės tūrio.
  6. Užbarstykite avietes (šaldytų neatšildykite!) ir supilkite likusią masę ant viršaus į kiekvieno keksiuko ertmę.
  7. Kepkite apie 20-25 min., arba kol paviršius sutvirtės.
  8. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite kepimo formoje, tada išimkite ir patiekite. Keksiukai išliks minkšti ir drėgni keletą dienų, laikykite uždaroje dėžutėje.