pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių Pyragas su Kondensuotu Pienu: Lengvas ir Skanus Receptas

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu yra nepaprastai skanus ir paruošiamas taip greitai, kiek užtrunka ištarti “obuolių pyragas”. Šis pyragas - puikus pasirinkimas rudens vakarams, kai norisi kažko šilto ir jaukaus.

Tradicinis obuolių pyragų sezonas prasideda rugsėjo ir spalio mėnesiais. Tačiau dar vienas laikotarpis obuolių pyragams - sausio ir vasario mėnesį, kai sandėliuojami obuoliai ima po truputį gesti. Tada gausybė obuolių pyragų receptų ir praverčia. Pats geriausias būdas - padaryti daug daug obuolių pyragų.

Bet išties - pyragas labai labai skanus, purus, nesprangus. Ką berašyčiau, skonio neperduosiu, o išsikepti rekomenduoju būtinai!

Ingredientai:

  • 4 vienetai obuolių
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 5 rūgštesni obuoliai
  • 12 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
  • 200g miltų
  • šiek tiek džiūvėsėlių (malti)
  • šiek tiek sviesto
  • 100 g sviesto (tirpinto)
  • 100 gramų kambario temperatūros sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 380 gramų kondensuoto pieno
  • 1 skardinės saldaus sutirštinto pieno (385 g)
  • saldintas kondensuotas pineas: 400 gramų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • žiupsnelio druskos
  • razinų ir džiovintų spanguolių (nebūtinai)
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimo būdas:

  1. Kiaušinius išplakame su kondensuotu pienu bei grietine. Dubenyje suplakti kiaušinius, supilti kondensuotą pieną bei sumaišyti su grietine. Pradžioje dubenyje plaktuvu suplak kiaušinius, supilk sutirštintą pieną bei atvėsintą sviestą.
  2. Į gautą masę suberiame išsijotus bei su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišome vientisą tešlą. Tada miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų persijok, berk žiupsnelį druskos ir per kelis kartus supilk į kiaušinių masę. Tuomet viską suplak plaktuvu iki vientisos masės. Į masę įmaišimis miltai. Geriausia jei jie iš anksto sumaišomi su kepimo milteliais.
  3. Obuolius supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą. Galima sluoksniuoti: pilti tešlos, užberti obuolių, vėl pilti tešlos ir vėl užberti obuolių ir t.t. Aš tai sumaišau obuolius su visa tešlos mase. Įmaišyk smulkiai pjaustytus obuolius, razinas, džiovintas spanguoles (prieš tai jas nuplikyk verdančiu vandeniu). Obuoliai nulupami, išimamos sėklinės ir supjaustoma gabaliukais. Tešla atsargiai sumaišoma su obuoliais.
  4. Kepimo indą ištepame sviestu ir apačią pabarstome džiūvėsėliais. Kepimo indą ištepk aliejumi ir supilk pasiruoštą masę. Obuolių pyragą bus lengviausia kepti naudojant silikonine formą.
  5. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Forma dedama į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir laikoma 45 minutes. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes, kol įbedus medinį pagaliuką ir jį ištraukus - jis liks švarus. Ant viršaus išdėliok obuolių skilteles ir dėk kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
  6. Pyragas būna auksinio paviršiaus, įbedus pagaliuką tešla nesikabina.

Rekomenduojame tik ką iš krosnies ištrauktą obuolių pyragą valgyti su ledais ar grietinėle. Skanaus!

Paruošimas: 20 min

Gaminimas: 40-45 min

Porcijos: 8